Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Chuck Palahniuk
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Chuck Palahniuk
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
xachrem

MesajTarih: Pzr 27.02.2005 21:16    Mesaj konusu: Chuck Palahniuk Alıntıyla Cevap Ver

Evet en ünlü kitabı sanırım dövüş kulübü.Peki ya sizce diğer kitapları?sizce de çok farklı bi üslubu yok mu yada konu seçimi etkilemiyo mu sizi de.veya kaç yazar bu adamla bir tutulabilir?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
_beat_
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 28.02.2005 17:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet Palahniuk beğendiğim bir yazar.Ama yine aynı şey..Ne demek kaç yazar bu adamla bir tutulabilir?Hocam nasıl bir yaklaşımdır bu,anlamak mümkün değil.Hemen kıyaslama ve sonucunda en iyisi deyip işin içinden çıkma..Palahniuk bu,herkesi döver..

Çok iddialı bir laf etmişsin,ne gereği var ki bir yazarı başkasıyla bir tutmanın..Bu mantaliteden ne zaman kurtulabileceğiz bakalım.Müzikte de aynı şeylerle uğraşıp duruyoruz yıllardır..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
xachrem

MesajTarih: Pts 28.02.2005 17:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yanlış anlaşılmasın arkadaşlar bu işte en iyisidir demiyorum.herhangi bi yargıya varmıyorum.sadece kitaplarının mükemmel olduğunu söylemek istemiştim.biriyle kıyaslayalım hadi de demiyorum.belki kitaplarından çok etkilendiğim için yanlış anlaşılacak şeyler söyledim.özür de dilerim kardeşim nolacak.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
_beat_

MesajTarih: Pts 28.02.2005 18:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında yukarıda yazdıklarım genel içindi..Yani birşeyi beğenen herkes,vay efendim bunun gibisi yok,mükemmel,süper,birinci falan diyor..Ben de dayanamıyorum buna..

Her neyse..Derdimi anlatabilmişim sana,biraz fazla çıkışmış olabilirim,kusura bakma.Dediğim gibi,ben genel anlamda yazdım onları..

Ee,konuya dönelim..Hangi kitaplarını okudun Palahniuk'un?
Başa dön
xachrem

MesajTarih: Cum 04.03.2005 16:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

üç kitabını okudum tıkanma gösteri peygamberi dövüş kulübü.türkçeye çevrilmiş başka kitabı var mı bilmiyorum.
_beat_

MesajTarih: Pts 07.03.2005 16:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir tane daha vardı galiba..
Başa dön
PlastikLahana

MesajTarih: Cum 16.09.2005 14:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aldığım duyumlara göre yeni kitabı kışın çıkacakmış. bekliyoruz
gadd

MesajTarih: Pzr 18.09.2005 23:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

suan bence dunyada yer altı edebiyatının 1 numarası Palahniuk. Görünmez Canavar'ları mutlaka okuyun derim . Diğer sanat eserleri(Fight Club,Tıkanma,Gösteri Peygamberi) gibi çarpıcı .

" Hidrojenli Mineral Yağ içinde süspanse edilmiş tesirsiz cenin katılarından yapılmış nemlendirici kullanıyorum suratımın güzelliği için" diyor Görünmez Canavarlar'ın ana karakteri Shannon.
Alf

MesajTarih: Prş 03.11.2005 21:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

'Görünmez canavarlar' benim favorim.Gerçekten alışılmış kalıpların tamamen dışında duran bir yazar.YERALTI kavramının tam karşılığını bütün yapıtlarında yakalamış.Türkiye'ye tüm telif haklarını bir pipo karşılığı verdiğini duymuştum.Ayrıca aykırı bir kişiliğe sahip olan Palahniuk,'kitaplarıma para vermeyin çalın'gibi sıradışı açıklamalarda da bulunmuştur.sevdim ben bu adamı Cool .
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
gadd

MesajTarih: Cmt 05.11.2005 2:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kitaplarıma para vermeyin , çalın dediği doğrudur ancak bir luletası piposuna telif hakkını veren ingvar ambjörnsen'dir . oda yeraltıcıdır ve palahniuk kadar kral bi adamdır . Turkiye'de ki kitap satısından cok memnunmus palahniuk , imza gunu için diretiyormus ayrıntı yayınlarıda yeni kitabı için . gelirse sabahın korunde de olsa bekleyeceğim ender adamlardan bitanesdir palahniuk .
Alf

MesajTarih: Pzr 06.11.2005 19:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İmza günü için gelir umarım.Pipo konusunda haklı olabilirsin duyulan şeyler herzaman doğru olmuyor.Ayrıca son kitabı için demişsin yeni kitabının çıktığını bilmiyordum.Kitabın ismi nedir?
Başa dön
cheeza

MesajTarih: Pzr 06.11.2005 19:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

chuck'ı en temiz yüzeyde karşılamak için; 11 eylül saldırıları üzerine yazdığı makale okunmalı. sontag, reed gibi bireylerin entropik uzantılar etkisiyle kıstıkları ironik açılımlar bu makalede çokça bulunmakta. sanırım bu en pragmatik amerikan duruşu, ne bugün ne de yarın diye sınırladığımız subjektif zaman ilk kez; mesela bir ness tarzı dönüşüme uğruyor.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
cheeza

MesajTarih: Pzr 06.11.2005 20:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

chuck'ı en temiz yüzeyde karşılamak için; 11 eylül saldırıları üzerine yazdığı makale okunmalı.
Başa dön
gadd

MesajTarih: Sal 08.11.2005 1:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sontag ve reed le kimi karşılaştırıyorsun ki sen ? 2 uc kutupla ne entropiği sorgulayabilirsin ne de chuck'ın yazdıgı makaleyi amerikanın en pragmatiği kabul edebilirsin ...
gadd

MesajTarih: Sal 08.11.2005 1:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alf , şu an piyasada bulunan son kitabi biliyorunsun ki Görünmez Canavarlar . Yeni , su an cevrilen kitabı için imza gunune getirtmek istiyorlarmış. Temenni ediyoruz ki gelsin , di mi ama ? Smile
Alf

MesajTarih: Sal 08.11.2005 14:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gadd,gelmesini ben de senin kadar umuyorum.Glişiyle ilgili birşeyler duyarsan bizlerle paylaşacağına inanıyorum.. Very Happy
Başa dön
istiridyecocuk

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 19:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dünyada en sıkıcı şey çıplaklıktır.En sıkıcı ikinci şey ise dürüstlüktür.
Başa dön
Sanother

MesajTarih: Cmt 29.04.2006 2:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yeraltı edebiyatının altın çocuğu, tıkanma, dövüş kulübü, gösteri peygamberi, görünmez canavarlar(ki bunların arasında en iyisi kanımca) ve ülkemizde çıkan son kitabı kaçaklar ve mülteciler, üslubundan çok dünyaya bakış açısı çok etkileyici, kitaplar genelde sürükleyici ama bir kendini tekrarlama durumu var sanki, gerçi olur o kadarda, benim için Tom Robbins'in tahtına en yakın veliaht hazretleri durumunda şu an kendisi...
Angus_Young

MesajTarih: Sal 02.05.2006 3:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Neyi nasıl ifade edeceğini ve insanlara bunu nasıl en sade dille anlatacağını çok iyi biliyor. Başkalarının uzun uzadıya anlatacağı bir konuyu çok sade, kısa ve çarpıcı bi şekilde bir cümlede öylece ifade edebiliyor. Dövüş Klübü kitabında bunun örnekleri bi hayli fazla.
Başa dön
gunsnroses

MesajTarih: Prş 04.05.2006 4:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ancak ve ancak bu gezegeni yiyip bitirdikten sonra Tanrı bize yenisini verecek. Yarattıklarımızdan çok yok ettiklerimizle hatırlanacağız...

Hepimiz kendimizin gübresiyiz...

Kimden nefret edeceğimizi bilemediğimiz zaman kendimizden nefret ediyoruz...

Sevdiğiniz ve sizi seven kişi asla ve asla aynı kişi değildir...

hemen her seferinde kendinize birini sevdiğinizi söylersiniz ama aslında onu sadece kullanıyorsunuzdur.Bu sadece aşk gibi görünür...

Normal değilim ama gay de değilim” diyor. “Biseksüel değilim. Etiketlerin dışında bir şey istiyorum. Tüm hayatımın tek bir kelimeyle anlatılabilmesini istemiyorum. Bir hikayeden ibaret olmasını. Bilinmeyen bir şey bulmak istiyorum, haritada olmayan bir yer gibi. Gerçek bir macera istiyorum''...

(GÖRÜNMEZ CANAVARLAR “Chuck Palahniuk”)
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız