| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
BilimTekYoldur Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Jan 10, 2005 Mesajlar: 712 Nerden: Düşlerin ve arzuların hakim olduğu bir yerden...
|
Tarih: Pts 07.11.2005 11:05 Mesaj konusu: Kaliteli Forum ve Kullanıcı |
|
|
Forumlarda belirgin bir biçimde görülen ciddi bir seviyesizlik ve farklı niyetlerle propaganda çabaları içerisinde bulunan kullanıcılar yüzünden sitenin eski diye nitelendirdiğimiz aktif üyelerinin de ister istemez kendini geri plana çektiği ve işin kötü yanı moderatörlerin hemen hemen hiçbir müdahelede bulunmaması bu başlığıon açılma nedenidir.
TurkRock.com sitesinin şimdiye kadar taşıdığı bir takım değerler yavaş yavaş kaybolmaktadır.Görülen o ki TurkRock'ın bu durumu sözlüğe bile geyik malzemesi olacak kadar vahimdir.
Bilim&Felsefe,Tarih&Politika gibi başlıklarda bu vahim durum gayet açık bir şekilde görülmektedir ne yazık ki.Özellikle bu ve bu gibi genel konu başlıklarında uygulanması gereken farklı bir yöntem olması gerektiği düşüncesindeyim.Moderatörlerin çok büyük yükler taşıdığının bilincindeyim ancak bir yerden başlanması gerekiyor artık.
Bu arada kendiminde sütten çıkmış ak kaşık olmadığının bilincindeyim ama gereken tedbirler alınmaz ise TurkRock'ın bir rock/metal müzik portalı değilde bambaşka bir hizmete yönelik adını daha başka yerlerde kötü şekillerde duyurabilmesi çok uzak değil diye düşünüyorum.
Bu başlık altında moderatörlerle yapılacağı gibi kullanıcılar ile de fikir alışverişi yapıp ne gibi önlemler alınması gerektiği kararlaştırılmalıdır.
Bu bir öneridir gerekli görüldüğü takdirde bu başlık silinebilir (her başlıkta olabileceği gibi) ancak kanaatimce silinmemesi veyahut kilitlenmemesi TurkRock'ın geleceği için önemli bir aşama kaydedeceği görüşündeyim.
Son olarak TurkRock'ın her zaman kalbimde ve beynimde kaliteli tartışmalarıyla,güzel hatıralarıyla,kurulan güzel arkadaşlıklarla vesile olmasıyla ve en önemlisi belkide hayatım-ız-daki en önemli kişileri bizlere kazandırmasıyla kalacağını ve bu başlığın açılma niyetinin de bu geçmişte yaşanan güzel şeylerin gelecekte de var olmasını içten ve samimi bir biçimde istediğim,dilediğim içindir.(Düşünün ki ben oturduğum semtte,aynı sitede ki arka blokta oturan adamla bile bu siteden tanıştım)
Bir hatamız olduysa ki mutlaka olmuştur affola...
Saygılar. _________________ Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık.Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için tabuların yıkılması gerekli.Her türlü tabu yıkılmalı.En başta da dinlerden, "inanç"lardan kaynağını alan tabular. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
futurist Forum Yöneticisi

|
Tarih: Pts 07.11.2005 11:53 Mesaj konusu: |
|
|
BilimTekYoldur, başlığı açmış olman sevindiricidir zira en çok yazısını sildiğim kullanıcılardan biri de sensin Bahsettiğin bölümlerin moderatörü olarak şunu söyleyebilirimki kendini attırmak için özellikle kötü niyetli davranan biri olmadığı sürece hiç kimse burada düşünce beyan ettiği için atılması yönünde adını vermedim Forum Yöneticilerine. Çünkü Kültür-Sanat bölümü diğer bölümlere oranla daha düşünce odaklı ve uzun uzun fikir alışverişinde bulunabilenecek alanlar. Kaldıki tartışmalar gerginliğe döndüğünde bir çok kullanıcı o anın heyecanıyla forum seviyesini düşürme pahasına silinmesi gereken şeyler yazabiliyor. Hemen ardından özür babında aldığım özel mesajlardan da anlayabiliyorum bunu
Zaman zaman uyarı mesajlarında da belirtiyorum. Fikir beyan ederken sakin değilsek lütfen siteden çıkalım. Yarım saat sonra tekrar girip aklı selim yazalım ne yazacaksak. Kaldıki burası politika-siyaset konulu bir site değildir. Bu konular için çok daha doyurucu ve verimli tartışmaların yapılacağı bir çok site, news, haber grubu bulunmaktadır. Burada kendimizi ve birbirimizi paralamanın da manası yoktur.
Tekrar yazıyorum, kendini attırmak maksatlı olmadan hiç kimse düşüncesini fikrini yazdı diye bu siteden atılmaz. Israrla tekrar ediyorsa atılır. Ancak belirli sınırları aşan, kasıtlı olarak rahatsızlık oluşturmak amaçlı yazıların hepsi itinayla silinir, kullanıcılar uyarılır, ısrar ediyorsa durum siteden uzaklaştırmaya gider Demokratikçe ve hiç kimsenin değerlerine hakaret edilmediği sürece herkes dilediğini özgürce yazabilir ancak hadise birbirine laf yarışına girdiğinde orada dur denir. Tarih- Politika bölümünde her gün bir kaç başlık kilitlenmesinin sürekli yazı silinmesinin sebebi budur. Yoksa kimsenin yazısını silmek istemiyorum. Birlikte duyarlı şekilde davranırsak hem sözü edilen seviyesizliği engellemiş oluruz hem de böylesi bir sitede tek mevzunun Politikaymış gibi algılanmasını önleriz.
Bu başlığı açıp güzel bir özeleştiriyle birlikte sorunu aktardığın için sana ayrı teşekkür ederim. Çok katı kurallarla sürekli başlık- yazı silip burada bekçi gibi dolanıp kullanıcılara göz açtırmamak inanın hiç zor değil. 14 saate yakın bilgisayarın başında oturan ben bu bölümler için çok sıkı bir moderasyon da uygulayabilirim. Dahası Turkrock sitesinde Tarih-Politika gibi bir bölüm olmazsa olmaz da değildir. Ama kaliteli bir sitede herşeyin rahatça paylaşılabileceği bir ortam varken bunu kendi kendimize bitirelim istemiyorum. Özgürlükler de bir yere kadar
Katılsak da katılmasak da hepimiz kardeşiz  _________________ in vertigo you will be...
http://www.domat.gen.tr |
|
| Başa dön |
|
 |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
|
| Başa dön |
|
 |
piyanist

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 808 Nerden: ali kemal'lerin olmadığı yerden
|
Tarih: Pts 07.11.2005 21:20 Mesaj konusu: |
|
|
Sayın Moderatör futurist, konuyu mükemmel bir biçimde detaylı olarak anlatmış. Kendisinin mesajına harfiyen katılıyorum.
Söyleyecek hiç bir şeyim yok. Çünkü, Sayın futurist söyleyecek bir şey bırakmamış.
Fikri ne olursa olsun, tüm foruma yazarlarına içten Saygılar.
piyanist _________________ "Tek Büyük Var: Galatasaray" |
|
| Başa dön |
|
 |
rocksurfer

|
Tarih: Sal 08.11.2005 1:53 Mesaj konusu: |
|
|
| futurist demiş ki: | ...Katılsak da katılmasak da hepimiz kardeşiz  |
Düşüncelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.Konuyla ilgili olarak futurist arkadaşımız gerekli açıklamayı yapmış zaten.Sonçta bu platformda hepimizin birer insan olduğunu unutmayalım...  _________________ www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ...
www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ...
www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ... |
|
| Başa dön |
|
 |
darthseth Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 09.11.2005 0:39 Mesaj konusu: |
|
|
Kimse kusura bakmasın ama burada yapılan/yapılacak sahte saygı gösterilerini kınıyorum.
Merak eden kimin ne yazdığını nasıl karşılıklar verdiğini çöp kutusundan bulur okur. _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt |
|
| Başa dön |
|
 |
BilimTekYoldur Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Jan 10, 2005 Mesajlar: 712 Nerden: Düşlerin ve arzuların hakim olduğu bir yerden...
|
Tarih: Çrş 09.11.2005 10:20 Mesaj konusu: |
|
|
| darthseth demiş ki: | Kimse kusura bakmasın ama burada yapılan/yapılacak sahte saygı gösterilerini kınıyorum.
Merak eden kimin ne yazdığını nasıl karşılıklar verdiğini çöp kutusundan bulur okur. |
Darth birkerede katılmadığım bir mesaj yaz lütfen! _________________ Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık.Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için tabuların yıkılması gerekli.Her türlü tabu yıkılmalı.En başta da dinlerden, "inanç"lardan kaynağını alan tabular. |
|
| Başa dön |
|
 |
anarchist_hippy

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 2257 Nerden: Eskişehir - Ankara
|
Tarih: Pts 14.11.2005 22:17 Mesaj konusu: |
|
|
| futurist demiş ki: | | Kaldıki tartışmalar gerginliğe döndüğünde bir çok kullanıcı o anın heyecanıyla forum seviyesini düşürme pahasına silinmesi gereken şeyler yazabiliyor. |
| futurist demiş ki: | | Zaman zaman uyarı mesajlarında da belirtiyorum. Fikir beyan ederken sakin değilsek lütfen siteden çıkalım. Yarım saat sonra tekrar girip aklı selim yazalım ne yazacaksak. |
Sanırım bu kişilerden birisi de benim İnsanın damarına basılınca fena mesajlar atabiliyor
Atılmadım ama siteden mutluyum... Düzen için çalışmaya hazırım.. Oldum ben  _________________ AKP'ye Hayır!
ABD'ye de, politikalarına da, teknolojisine de, fikirlerine de, kültürüne de... (Neyi varsa) hayır...
http://www.blogcu.com/1624
|
|
| Başa dön |
|
 |
Purgatory Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 14.11.2005 22:58 Mesaj konusu: |
|
|
| anarchist_hippy demiş ki: | | Atılmadım ama siteden mutluyum... |
Daha da mutlu olmak için siteden atılmak mı istiyorsun yani? _________________ Kramerica Industries gonna get all of you!..
http://www.deliriyum.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
anarchist_hippy

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 2257 Nerden: Eskişehir - Ankara
|
Tarih: Pts 14.11.2005 23:08 Mesaj konusu: |
|
|
Noktalama işaretini unutmuşum efendim...
Doğrusu:
"Atılmadım ama siteden... mutluyum..."
Saygılar _________________ AKP'ye Hayır!
ABD'ye de, politikalarına da, teknolojisine de, fikirlerine de, kültürüne de... (Neyi varsa) hayır...
http://www.blogcu.com/1624
|
|
| Başa dön |
|
 |
funkyduck Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 15.11.2005 9:43 Mesaj konusu: |
|
|
| darthseth demiş ki: | Kimse kusura bakmasın ama burada yapılan/yapılacak sahte saygı gösterilerini kınıyorum.
Merak eden kimin ne yazdığını nasıl karşılıklar verdiğini çöp kutusundan bulur okur. |
+10 _________________ things we said on a rainy day |
|
| Başa dön |
|
 |
zlatan1937

|
Tarih: Pzr 15.01.2006 17:35 Mesaj konusu: |
|
|
Ben 18 yaşında gençliğinin baharında diye tabir edilebilecek yaşta bir üyeyim.
TurkRock'ın ciddi bir site olduğunun her an farkındayım. internette gezmek zor bir de onu kontrol edip düzenlemek daha da zordur ve hiç bir zaman mod arkadaşlara zorluk çıkarak şeyler yapmak istemedim, yapmadım.
Gördüğüm genelde üye sayısının çok genç kanı kaynayan yaşı ötürü pek bir şeyi takmayan bir kitle olması. O kitleye istediğiniz kadar kural koyun "kurallar bozmak içindir" anlayışıyla hatalarına devam edeceklerdir. Üyeliğni iptal etseniz yine başka bir hesap açacaklardır.
Burada TurkRock'ın üyelerine güvenmek zorunda kalması onun zararına olmaktadır.
Önerim olacak ama TurkRock tarafından kabul edilmesi çok zor gözüküyor. forum yine herkesin okumasına açık olmalı ama üyeliğin (yazar niteliği taşıyan) herkese açık olması ciddi bir müessesenin menfaatine olmayacağından belli bir yere gelmiş üyelerin barındırılması (TurkRock yüneticilieri, grup üyeleri, diğer otoriteler) buna ek olarak ciddi bir yazar olarak kendini ispatlamış yazarların yazması.
mesela:
- FalAnca gRubU çOxx seviom yaFFF
mesajı ile
- falanca grup Türk Rock müziğinde bir çığır açmıştır yeni melodik kurallar kullanmaktadır vesaire
mesajının farklılığı tartışılamaz tabi ikinci şıka paralel mesajlar yazacak insanların olması TurkRock'ın amaçlarına ulaşmasını sağlayacak onu kulvarında da tek yapacaktır ve bu bir abartma pohpohlama ve değildir.
Böyle olacak ise ben yazarlığımdan vazgeçmeye hazırım. _________________ http://dutdut.garaj.org
http://www.myspace.com/zlatan1937 |
|
| Başa dön |
|
 |
Eusine

Kayıt: Dec 31, 2005 Mesajlar: 216 Nerden: Televizyon ekranı gibi gökyüzünden monitör başına...
|
Tarih: Prş 19.01.2006 15:53 Mesaj konusu: |
|
|
Bir çok site çöp kutusu koymuyor. Bu yüzden Turkrock'ı tebrik ediyorum. Bazen öfkeli hakaret mesajı atıp pm ile özür dileyip mesajın silinmesini isteyenlerdenim.
Siyaset konusuna gelince insanlar farklı kültürlerden gelip farklı lugatlarda konuşuyorlar. Bir de siyaset yüksek bir bilgi gerektirir. Yoksa siz insana ne anlatsanız boş. Bütün bu koşullar altında bile siyasi tartışmalar "manda beyinli, anlamayacak kadar aptal mısın, senin kafanda bi sorun mu var, takmış kafasına" gibi hakaretleşmeye kayıyor. Elbette insanlarda siyasi takıntılar da olduğu zaman bu tartışmalar çok ciddi yaralara neden oluyor.
Yöneticiler bu konuda çok duyarlılar, attığım bazı mesajların silinmesi için yardımcı oldular. Hatamı kabul ediyorum. Zaten şunu öğrendim "cahilin yanında duvar gibi ol" yani karşı cahilse onunla kaç kelime konuşsanız o kadar düşersiniz.
Bazen söz gümüşse sükut altındır sözü çok doğru. Mesajı atmadan önce iyi düşünmek gerekiyor. Zaten burda toplanmamızın asıl amacı rock ile alakalı olmamız. Siyaset vb. de ek olarak muhabbet edip vakit geçirebileceğimiz sayfalar.
Ancak sitede rock öncelikli olmasına rağmen kullanıcı sayısındaki artışın ivmesi de artıyor. Çoğunluğu da rock ile alakasız, sadece siyasi propaganda yapmak için yapılan kayıtlar. Bu beni ilgilendirmez sonuçta bir paylaşım var. Ben sadece son zamanlardaki kayıt amaçlarının siyasete dayanmaya başladığına üzülüyorum.
Ne olursa olsun mantıklı olmakta fayda var. Karşıyı haksız bulsanız bile bir noktada saygı edep sınırlarını aşmadan konuşmak sizi haklı kılmaya devam edecektir. Yoksa bazen öyle mesajlar atıyorum ki biriki saat sonra okuyunca "bunu ben yazmış olamam" diyorum. Bir de o mesaja cevap geldiyse, haklı olsanız bile haksız durumuna düşünce geri adım atıp karşıya zafer yaşatmak var.
Öfkeyle kalkan zararla oturur.
O yüzden en güzeli sakin mesajlaşmak. Hiç kafaya takmamak. Herkes ne mesaj atarsak atalım bildiği yolda devam edecek. Burdaki amacın düşünce değiştirme, ezme değil, ölçme tartma olduğunu unutmayalım. _________________ Take, take all ya need!
But at least leave my guitar with me! |
|
| Başa dön |
|
 |
_Tmac_ Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 19.01.2006 16:13 Mesaj konusu: |
|
|
| futurist demiş ki: | | BilimTekYoldur, başlığı açmış olman sevindiricidir zira en çok yazısını sildiğim kullanıcılardan biri de sensin;) |
Bilimtelyok forumun en kaliteli ve örnek kullanıcısıdır.  |
|
| Başa dön |
|
 |
DEP_REM

Kayıt: Apr 18, 2005 Mesajlar: 768 Nerden: ayagının altından
|
Tarih: Prş 19.01.2006 16:18 Mesaj konusu: |
|
|
Ulan afedersiniz şurya zıçsam onunla bile kavga edeceksiniz pehhhhhhhh _________________ DePReM ve Gitarı...
http://www.myspace.com/depremtheband
Herkes birbirini yalıyor!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|