| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Genjuro

Kayıt: Jan 12, 2005 Mesajlar: 554 Nerden: İzmir'in Bornova çukurundan...
|
Tarih: Çrş 12.01.2005 20:42 Mesaj konusu: |
|
|
| Jawbreaker demiş ki: | faust,
O filmdeki eğitim çavuşu gerçekten askermiş bildiğim kadarıyla, yani oyunculuk falan değil birebir gerçek. Öyle bir oyuncu düşünemiyorum zaten. |
aynı şeyi bende duymuştum zaten öle olması daha bir havaya sokuyo insanı bende arakdaş cevreme tavsiye etmeden önce askerliği soruyorum iyice merak edip izliyolar  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
corvus Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 16.02.2005 19:24 Mesaj konusu: |
|
|
cok basarılıydı gercekten sanki 2 ayrı film ızlıyormus gibi oldum gercekten 1. ve2. yarı cok farklı _________________ Do not underestimate the dark side of the force |
|
| Başa dön |
|
 |
lengory

|
Tarih: Pzr 06.03.2005 0:28 Mesaj konusu: |
|
|
askerden önce izleseydim herhalde biraz daha düşünürdüm askere gitme konusunu...kilitlenip kaldım ekran karşısında valla!acemi birliğim geldi aklıma...her yerde ses herkes birbirine bağırıyor ve bi yobazın karşısında eğilmek zorunda kalıyor.izlenmesi gereken bir film... _________________ nefret bir yüktür ve hayat her zaman kızgın olunamayacak kadar kısa... |
|
| Başa dön |
|
 |
Gutemensch

|
Tarih: Cmt 09.04.2005 0:32 Mesaj konusu: |
|
|
| ilk yarisinin bi derinligi var ikinci yari daha vasat olmus bence. |
|
| Başa dön |
|
 |
kafa-nerde

Kayıt: Aug 23, 2004 Mesajlar: 206 Nerden: suffragette city
|
Tarih: Cmt 09.04.2005 11:32 Mesaj konusu: |
|
|
| Gutemensch demiş ki: | | ilk yarisinin bi derinligi var ikinci yari daha vasat olmus bence. |
katılıyorum.Hiç bir Kubrick fliminde olmayan ruhu eksik bir 2. bölümü vardı.
Hatta 2. bölümün bazı yerleri acayip sıkıcıydı.Sıkıcı olması önemli değil,derinliğini hissedemediğim için uyuyup gittim flim sırasında.Nerde çektiyse havası mı yaramadı ne Kubrick'e...Ölüm,Yaşam gibi kavramların daha bol olarak görebileceğiniz bir flim istiyorsanız,Thin Red Line'ı izleyin derim...Fakat Full Metal Jacket'da kesinlikle izlenilmesi gereken bir flim. |
|
| Başa dön |
|
 |
Fezada_iLk_Turk

|
Tarih: Cmt 09.04.2005 15:57 Mesaj konusu: |
|
|
| Stanley Kubrick abimizin yapmış oldugu bu film bi nevi orduda insanların nasıl bır piskolojide oldugunu bize anlatmaktadir.ama kesinlikle guzel bir fimdi |
|
| Başa dön |
|
 |
CorvusTheHeretic

|
Tarih: Cmt 09.04.2005 18:41 Mesaj konusu: |
|
|
bence 1. yarının 2. yarı kadar iyi bulunmamasının sebebi birazda yapılan şeyin sönüklüğünden değilde 1. yarının diğer savaş filmlerine göre çok farklı ve birazda bir savaş filminde eğlence gibi bir unsurun enjekte edilmesiyle ilgisi var oysaki 2. kısım birden klasik bir savaş filmine dönüşmüştür her ne kadar en iyilerinden biri olsa da. _________________ When you\'re great people often mistake
candor for bragging.
Darth Corvus... |
|
| Başa dön |
|
 |
CedriX

|
Tarih: Cmt 09.04.2005 19:30 Mesaj konusu: |
|
|
| Genjuro demiş ki: | | Jawbreaker demiş ki: | faust,
O filmdeki eğitim çavuşu gerçekten askermiş bildiğim kadarıyla, yani oyunculuk falan değil birebir gerçek. Öyle bir oyuncu düşünemiyorum zaten. |
aynı şeyi bende duymuştum zaten öle olması daha bir havaya sokuyo insanı bende arakdaş cevreme tavsiye etmeden önce askerliği soruyorum iyice merak edip izliyolar  |
Kendisi 11 yil boyunca orduda denizcilik yapmis ve Vietnam`da savasmis bir insandir Lee Ermey. Full Metal Jacket filminde ise o rolu oynamayacakti aslinda. Sadece film setine gidip orda oyunculara nasil asker gibi davranilir nasil iste emir verilir gibi seyleri ögretmeye gidiyor ve Kubrick onu cok begenip filmde oynatiyor. Zaten hep asker rolleri ile unludur. Yanlis hatirlamiyorsam bir sakatlanma sonucu askerligi birakmis ve oyunculaga baslamis... _________________ I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours... |
|
| Başa dön |
|
 |
Jawbreaker

|
Tarih: Pts 11.04.2005 13:15 Mesaj konusu: |
|
|
CedriX, o Sgt. Hartman rolünü o adamdan iyi oynayabilecek biri olduğuna dahi inanmıyorum.
Tonight, you men will sleep with your rifles. You will give your rifle a girl's name because this is the only pussy you people are going to get. Your days of finger-banging ol' Mary J. Rottencrotch through her pertty pink panties are over! You're married to this piece. This weapon of iron and wood. And you will be faithful. |
|
| Başa dön |
|
 |
jointhead666

Kayıt: Sep 12, 2005 Mesajlar: 185 Nerden: dallas'ın texas eyaletinden
|
Tarih: Cum 14.10.2005 21:17 Mesaj konusu: |
|
|
haha askerde izlemiştim bu filmi ben hemde ama bende o zaman pek bi etki yapmamıştı cünkü o zamana kadar filimin ilk bölümündeki acemi egitimi bana pek degişik gelmemişti elamanın sonu haric her şeyi yaşamıştım cünkü  |
|
| Başa dön |
|
 |
erkantheend

|
Tarih: Cum 14.10.2005 22:05 Mesaj konusu: |
|
|
Şu ana kadar izleyenlerden aldığım görüşler ve kendi görüşüme göre 2. bölüm gerçekten vasat kubrick's den beklenmeycek bir hava, zaten sizde söylemişiniz.Ama 2. bölümde sniper bölümü de es geçilmemeli diye düşünüyorum.Orası gerçekten dehşetengiz bir 15 dakika. _________________ I'll see you on the dark side of the moon |
|
| Başa dön |
|
 |
jeann

|
Tarih: Cmt 15.10.2005 16:42 Mesaj konusu: |
|
|
- - --------- Here we lie
Because we didnt choose
To shame the land
from which we sprung
Life...
to be sure is nothing
much to lose
But young men think it is.
And we were young.
A.E.Housman
-- ----- from Joker's notebook. |
|
| Başa dön |
|
 |
JediMaster

Kayıt: Dec 27, 2003 Mesajlar: 202 Nerden: Dark Side Of The Moon
|
Tarih: Cmt 15.10.2005 16:56 Mesaj konusu: |
|
|
Kubrick baba bu filmi aşılması güç bir teknikle tamamını Londra'da çekmiştir.Yani o eğitim yeri,vietnam,sokaklar,arazi falan hepsi Londra'dır.Amerika'ya küstüğünden beri oraya film çekmek için adımını dahi atmamıştır.hatta Eyes Wide Shut(Tom Cruise-Nicole Kidman/1999) filminde Tom Cruise'un New York'da yürüdüğü bir sahne vardı.Arabalar,caddeler,sokaklar,binalar,trafik,ortam aynen New York; ama aslında Londra!  _________________ The grass was greener... |
|
| Başa dön |
|
 |
ucar

|
Tarih: Cmt 15.10.2005 23:19 Mesaj konusu: |
|
|
filmi kısa bir süre içinde 4 yada 5 kez izledim ve şunu anladım.dünyada çekilen(tabii hepsini izlemedim ki böyle bir şeyde mümkün değil)en iyi savaş filmleri denildiğinde aklıma iki film adı geliyor 1)full metal jacket,2)er rayn ı kurtarmak. _________________ küçük insanları bize kral yaptılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
MCMANAMAN

Kayıt: Oct 13, 2005 Mesajlar: 622 Nerden: bilmiyorum nerden?
|
Tarih: Çrş 02.11.2005 18:52 Mesaj konusu: |
|
|
Manyak bir film. Bence henüz askere gitmemiş olanların kesinlikle seyretmemesi gerekiyor.
Stanley Kubrick'i tanıdığım film. İlk bölümü gözlerimi kırpmadan izlemiştim. _________________ If there's a God or any kind of justice under the sky, If there's a point, if there's a reason to live or die,
If there's an answer to the questions we feel bound to ask
Show yourself! - destroy our fears! - release your mask!! |
|
| Başa dön |
|
 |
billy

|
Tarih: Çrş 02.11.2005 21:30 Mesaj konusu: |
|
|
| Ben izlemiştim.Hatta askere gitmeden en son "Black Hawk Down"ı da izlemiştim."Platoon",Kıyamet,"Er Ryan'ı Kurtarmak"ta dahil hepsini izlemiştim.Ama bu filmin ilk yarısı çok iyidir.Yönetmen çok iyi vermiş o bölümleri. |
|
| Başa dön |
|
 |
MCMANAMAN

Kayıt: Oct 13, 2005 Mesajlar: 622 Nerden: bilmiyorum nerden?
|
Tarih: Çrş 02.11.2005 21:36 Mesaj konusu: |
|
|
He he ben de daha askere gitmedim.
Film askerlik konusunda değil tabi ama gerçekten film olduğu için çok etkilemişti beni... _________________ If there's a God or any kind of justice under the sky, If there's a point, if there's a reason to live or die,
If there's an answer to the questions we feel bound to ask
Show yourself! - destroy our fears! - release your mask!! |
|
| Başa dön |
|
 |
knopfler

|
Tarih: Pts 07.11.2005 13:19 Mesaj konusu: |
|
|
| MCMANAMAN demiş ki: | Manyak bir film. Bence henüz askere gitmemiş olanların kesinlikle seyretmemesi gerekiyor.
|
asıl askerliğini yapmış olanlar izlemesin.. yapmamış olanlar izlesin.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Necrop_hiliac

|
Tarih: Sal 08.11.2005 12:15 Mesaj konusu: |
|
|
born to kill konsepti süper olmuştu bu filmde.
bence filmi kült statüsüne taşıyan etkenlerden biridirde _________________ Yeni organizasyonlar çok yakında |
|
| Başa dön |
|
 |
wazgaat

|
Tarih: Çrş 09.11.2005 18:37 Mesaj konusu: |
|
|
| askerliğin ne kadar bo..tan lduğunu bu filmi izleyince daha iyi anlıyorsunuz kubrick askerliği çok iyi bi şekilde açıklamış ellerine sağlık.... |
|
| Başa dön |
|
 |
|