| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Bijen

|
Tarih: Prş 08.12.2005 17:32 Mesaj konusu: Sitede yavaşlama problemi!!! |
|
|
Eskiden bildiğim en hızlı sitelerden biri olan Turkrock son zamanlarda inanılmaz derecede yavaşladı!!!Çoğu zaman MySQL problemiyle alakalı errorler veriyor.Sayfalar bazen ya hiç yüklenmiyor ya da 3 dk da yükleniyor.Acaba benim makinemden ve bağlantımdan kaynaklı mıdır diyorum ama başka sitelerde aynı yavaşlama problemi gözükmüyor,512 kb adsl kullanıcısı olmama rağmen bende böyle oluyorsa dial up için bu problem ne kadar soğutucu olur düşünemiyorum.Acaba siteye olan rağbet yüzünden sunucular artık bunu kaldıramıyor mu?Yoksa sitede genel bir altyapı problemi mi başgösterdi?Açıkçası öğrenmek istiyorum çünkü herhangi bir başlık açmak yada mesaj yazmak hatta sayfaları okumak bile zorlayıcı bir seviyeye ulaştı.Umarım kısa zamanda düzelecektir... _________________ D.Bijen Rahimi |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
CedriX

|
Tarih: Prş 08.12.2005 17:35 Mesaj konusu: |
|
|
Bu sorunu bende yasiyorum cok uzun suredir ve senin baglantindan olacagini sanmiyorum. Bende 10mbit var yine ayni problem  _________________ I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours... |
|
| Başa dön |
|
 |
NovemberRain Kurucu

|
Tarih: Prş 08.12.2005 17:48 Mesaj konusu: |
|
|
Evet Bijen aynen dediğin gibi sunucu kaldırmamaya başladı, sizin bağlantılarınızla ilgili birşey değil.
Daha güçlü bir sunucuya geçilmesi gerek, geçilecek, bunun için gerekli şartları oluşturmaya çalışıyorum. En yakın zamanda yepyeni ve hızlı bir sunucuya geçeceğiz ve siteyi eskisi gibi hızlı bir şekilde gezebileceksiniz. _________________ no |
|
| Başa dön |
|
 |
Bijen

|
Tarih: Cum 09.12.2005 5:20 Mesaj konusu: |
|
|
Anladım Serhat'çım haklısın onca üye var kaldırmaması normal.Hastası olduğumuz site yöneticisi olarak bu sorunuda (sorunda sayılmaz ya) kısa zamanda halledeceğine eminim...  _________________ D.Bijen Rahimi |
|
| Başa dön |
|
 |
HaGaRD

|
Tarih: Cmt 10.12.2005 17:02 Mesaj konusu: |
|
|
evet yaaa bu sorun yüzünden siteden soğudum bu mesajı bile üç kerede anca göndericem  |
|
| Başa dön |
|
 |
lhectorl

|
Tarih: Pzr 11.12.2005 22:56 Mesaj konusu: |
|
|
Artık can sıkmaya başladı mysql hatası.sitenin yaygınlaşma hızından yöneticilierin önlem almasını,sunucuyu hazır etmelerini beklerdim.Bekliyorum... _________________ İnsanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilecek olursa; payı gerçek kişiliğini gösterir, paydası da kendisini ne zannettiğini, payda büyüdükçe kesrin değeri küçülür.
TOLSTOY |
|
| Başa dön |
|
 |
DaveMustaine_64 "MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

Kayıt: Dec 24, 2003 Mesajlar: 4245 Nerden: Sınıf 64 / Ankara
|
|
| Başa dön |
|
 |
ilteris

|
Tarih: Sal 20.12.2005 20:04 Mesaj konusu: |
|
|
| Ben dikkat ediyorum da son 2 aydır falan günlük yeni kaydolan üye sayısı eskiye göre 2 ye 3 e katlandı. Hesapların tutulduğu veritabanı şiştikçe şişiyor. 30bin küsür kayıtlı kullanıcı var ama tahminimce bunların yarısına yakını o anda üye olduktan sonra siteye bir mesaj dahi yazmadan bi kenara atmış hesabı... Eğer yeni sunucuya geçmek masraflı olacaksa geçici bi çözüm olarak (atıyorum) 6 aydır siteye login olmayan hesaplar silinirse biraz rahatlayabilir... |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Sal 20.12.2005 23:29 Mesaj konusu: |
|
|
| ilteris demiş ki: | | Ben dikkat ediyorum da son 2 aydır falan günlük yeni kaydolan üye sayısı eskiye göre 2 ye 3 e katlandı. Hesapların tutulduğu veritabanı şiştikçe şişiyor. 30bin küsür kayıtlı kullanıcı var ama tahminimce bunların yarısına yakını o anda üye olduktan sonra siteye bir mesaj dahi yazmadan bi kenara atmış hesabı... Eğer yeni sunucuya geçmek masraflı olacaksa geçici bi çözüm olarak (atıyorum) 6 aydır siteye login olmayan hesaplar silinirse biraz rahatlayabilir... |
Bu güzel olabilir, yani siteye üye olan on binlerce kişi var ama aktif olarak bin kişi yoktur yazan. Tabii ki, "Yazmayanların hepsini silin!" demiyorum ama arkadaşımızın dediği gibi belli bir süredir giriiş yapmayan kullanıcıların hesapları kapatılabilir. Bu olay bile şu anda bulunduğumuz serveri bayağı bir rahatlatır aslında. Tabii ki, bu sizin bileceğiniz iş.
Kolay gelsin! Saygılar... _________________ TRibal Enfeksiyon yeniden...
www.myspace.com/tribalenfeksiyon06 www.marsyapim.com http://www.myspace.com/studiomars |
|
| Başa dön |
|
 |
NovemberRain Kurucu

|
Tarih: Sal 20.12.2005 23:53 Mesaj konusu: |
|
|
Siteye girmedikten sonra veritabanında üyelerin durması siteyi yavaşlatmaz ki. 1 milyon üye olsa bile farketmez, siteye giren kişi sayısı aynı kaldığı sürece. Dolayısıyla aktif olmayan üyeleri silmek bir işe yaramaz, zaten aktif değiller, dolayısıyla zararları yok
Ama siteye giren kişi sayısı arttı. Şu an tek çare yeni sunucu gibi gözüküyor. Ancak sanırım site çok hızlı olmamasına rağmen mysql hatalarını düzeltebildim? Şu an mysql hatası almıyor olmanız gerekli. _________________ no |
|
| Başa dön |
|
 |
Xymphony

Kayıt: Nov 01, 2005 Mesajlar: 379 Nerden: The Edge Of Forever
|
Tarih: Sal 20.12.2005 23:57 Mesaj konusu: |
|
|
1 saat kadar önce aldım o hatadan Ama bu aralar azaldı tabi  _________________ DISCORDANT HARMONY |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Çrş 21.12.2005 0:23 Mesaj konusu: |
|
|
Girmeyen kullanıcıların veri tabanına zararı yoksa o zaman yavaşlayla ya da mysql hatasıyla da bir alakaları yok dediğin gibi. O zaman yeni bir sürücüden başka yapacak bir şey yok sanırsam. Şeriatın kestiği parmak acımaz
Kolay gelsin hepinize! Sevgiler... _________________ TRibal Enfeksiyon yeniden...
www.myspace.com/tribalenfeksiyon06 www.marsyapim.com http://www.myspace.com/studiomars |
|
| Başa dön |
|
 |
ozbeksel

|
Tarih: Çrş 21.12.2005 1:24 Mesaj konusu: |
|
|
| silent_guitar demiş ki: | O zaman yeni bir sürücüden başka yapacak bir şey yok sanırsam. |
Eli kulağında... Zaten çöp kutusu ve alım-satım bölümü temizliğinden sonra sıra ona geldi. |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Çrş 21.12.2005 1:39 Mesaj konusu: |
|
|
| ozbeksel demiş ki: | | silent_guitar demiş ki: | O zaman yeni bir sürücüden başka yapacak bir şey yok sanırsam. |
Eli kulağında... Zaten çöp kutusu ve alım-satım bölümü temizliğinden sonra sıra ona geldi. |
Siz elinizden geleni yapıyorsunuz, biz de bilinçli kullanıcılar olmaya ve fazla kirletmemeye çalışıyoruz ama hiçbir şey ilk günkü gibi kalmaz, değil mi?
En iyisini siz yönetici ve moderatörler bilirsiniz. Allah kolaylık versin!
Sevgiler.. _________________ TRibal Enfeksiyon yeniden...
|
| Başa dön |
|
 |
ilteris

|
Tarih: Cmt 24.12.2005 1:17 Mesaj konusu: |
|
|
Account temizliği yapmak en azından veri tabanındaki toplam kayıt sayısını azaltacağı için giriş yaparken girilen kullanıcı adını veri tabanındaki blocklar içinde ararken erişilcek block sayısı ve kayıt sayısı daha aza ineceğinden giriş yapma süresi biraz hızlanır. DBMS dersinde çok üstünde duruldu bu konunun Tabiki her işlemi kasılmadan çatır çatır yapan bil sistem gelse herşey çözülür zaten... Özledim ben de eski hızlı turkrock zamanlarını. Zevkle geziyodum başlıkları şimdi açılmayınca falan kıl olup bi çoğunu okumadan geçiyodum  |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 21:03 Mesaj konusu: |
|
|
Bu aralar "Su anda MySQL sunucumuzla ilgili bir sorun var." uyarısı çok daha fazla çıkmaya başladı. Yani durum öyle bir boyuta geldi ki, neredeyse her bir tıklamada çıkıyor benim karşıma. Bunun dışında:
-Yazdığım mesajların çoğu ya gitmiyor ya da üç beş tane üst üste gidiyor.
-Silmeye çalışıyorum "Yalnızca kendi mesajlarınızı silebilirsiniz." diye bir uyarı çıkıyor.
-Editlemeye kalksam imkânsız. Düzenlediğim mesjı tekrar göndermiyor.
-Maile gelen uyarılardan bir başlık açmak istesem en az iki dakika açmaya çalışıyor.
-Hele mesaj sayıları kafayı yedi. Durduk yere ya artıyor, ya da azalıyor.
Sevgiler... _________________ TRibal Enfeksiyon yeniden...
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 21:06 Mesaj konusu: |
|
|
Bu aralar "Su anda MySQL sunucumuzla ilgili bir sorun var." uyarısı çok daha fazla çıkmaya başladı. Yani durum öyle bir boyuta geldi ki, neredeyse her bir tıklamada çıkıyor benim karşıma. Bunun dışında:
-Silmeye çalışıyorum "Yalnızca kendi mesajlarınızı silebilirsiniz." diye bir uyarı çıkıyor.
-Maile gelen uyarılardan bir başlık açmak istesem en az iki dakika açmaya çalışıyor.
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 21:07 Mesaj konusu: |
|
|
|
| Başa dön |
|
 |
lavinya_x

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 21:16 Mesaj konusu: |
|
|
| silent_guitar demiş ki: | | Bu aralar "Su anda MySQL sunucumuzla ilgili bir sorun var." uyarısı çok daha fazla çıkmaya başladı. Yani durum öyle bir boyuta geldi ki, neredeyse her bir tıklamada çıkıyor benim karşıma |
evet benim de bu adreste en çok gördüğüm yazı bu bu aralar...
bi de yolladığım mesajların gitmesi çok uzun sürüyo.bazen tıkladığım yer yarım saatte açılıyo.  _________________ deniz kızları sustumu söz leş yiyicilerindir... |
|
| Başa dön |
|
 |
Purgatory Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 14.01.2006 22:57 Mesaj konusu: |
|
|
Bunları okuyunca bir insanın sevineceği gelir miydi aklınıza? Ben oyum işte.. Bir süre öncesine kadar durumun kendi bağlantım ile ilgili olduğunu sanıyordum. Yeni sunucuya geçilmesi gerçekten çok iyi olacak.. _________________ Kramerica Industries gonna get all of you!..
http://www.deliriyum.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
|