Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Jackson king v-1 hakkında
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Jackson king v-1 hakkında
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Stormcrow
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 16.12.2005 19:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitarda sabit köprü var tremolo kolu eksik değil yani

bence iyi gitar ben olsam alırdım
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Norton_Antor

MesajTarih: Cum 16.12.2005 20:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tamam da zaten tremolo kolu çook nadir kullanılan birşey.yani "no offense" ama biraz özentilik oluyor bence "ben tremolo kolu olmayan gitarda çalmam" demek.
Başa dön
Kaish

MesajTarih: Cum 16.12.2005 20:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben almazdım :p floyd rose rullz
Atalay

MesajTarih: Cum 16.12.2005 20:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Norton ne dedin yani şimdi sen ? Smile 24. fret te az kullanılıyor, o da olmasın değil mi ?
TheJester
Nettlethrone - Bas Gitar

MesajTarih: Cum 16.12.2005 21:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sen bilirsin, ben şahsen şu an da tune-o-matic köprülü gitar kullandığım için böyle bir fırsatı floyd rose yok diye kaçırmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Önemli olan senin de başka bir gitar alıp da sonradan "ulan aldık floydu da nereme sokayım ben bu kolu gitti güzelim kv-1 ah salak kafam ah" dememen. Ona göre iyi düşün yani.
Başa dön
Norton_Antor

MesajTarih: Cum 16.12.2005 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Atalay demiş ki:
Norton ne dedin yani şimdi sen ? Smile 24. fret te az kullanılıyor, o da olmasın değil mi ?

tamam da herkes senin kadar yetkin değil temolo üzerinde:D

yani çaldığı şeyi berbat etmek için floyd rose kullanan insan sayısı fazla Very Happy
Başa dön
Atalay

MesajTarih: Cum 16.12.2005 23:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Neyse, sonuçta Jackson KV1 iyidir. Alcaksan al kardeş... bak senin yüzünden polemikler başladı... ben de bir görseydim şu gitarı.. alayım ben bari onu da bitsin bu işkence.
Norton_Antor

MesajTarih: Cmt 17.12.2005 3:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben alabilsem onu keşke.
Başa dön
ozzy88

MesajTarih: Cmt 17.12.2005 14:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya dostlar tremolo az mı kullanılan bişey
bana hiç öyle gelmiyo
kişi becerebiliyosa ve tremollu bi gitara alışatıysa çok yadırga bence
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Norton_Antor

MesajTarih: Cmt 17.12.2005 19:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet az kullanılan birşey.
Başa dön
chaotic

MesajTarih: Pzr 18.12.2005 14:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar vibrato kolu hikayeden bişey değildir , Mustaine'e endekslemeyelim tartışmayı...Vai , Satriani gibi hocalar gibi sololar düşününce allahın emri oluyo o kol...Mustaine amca Friedmanı aldı ondan sonra köreldi herifin yanında... oysa nasıl inanılmaz sololar,perspektifler var Peace Sells albümünde değil mi ? bir de bak Son albüme unutmuş adam solo atmayı...netekim deneyip öyle son karar verecem...vibrato hareketi sadece soloların sonlarında yapılan öttürme işine değil komalı müziklerde bile şart... tabi Friedman gibi gökten yarılıp inme sololar atabiliyor olsam ne kol mol ararım ne de dinleyene aratırım Wink sevgiler
Başa dön
Norton_Antor

MesajTarih: Pzr 18.12.2005 14:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

komalı notalar için bend yaparsın olur biter.tremolo koluyla yapabileceğin şeyleri kol olmadan da yapabilirsin.sadece bendlerin üzerinde daha iyi bir kontrole sahip olman lazım o kadar.ghost bend diye birşey var Smile

ayrıca dave mustaine'in köreldiği falan yok.şarkıların çoğunda ikisi de solo çalıyordu o 9 yıl boyunca.
Başa dön
ozzy88

MesajTarih: Pzr 18.12.2005 18:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki 5. perdedeki hormonicle bereber yapacağın bendleride gitarı esneterek mi yapıcaaan
aman dikkeat et Wink
ben bu tremolo için bi 1 yıl uğraştım şimdi onsuz yapamam metl çalıyosan çok gerekmez ama vai satriani gibi büyük amcalardan çalıyosan yapmazsın aynı nda bol küfredersin gitara
Saygılar.....
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
rock-the-boy

MesajTarih: Pts 19.12.2005 14:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

abi tremoloyu yeri gedliği zaman kullanıyosun, yeri geldiği zaman kullnmıyosun işte....floy rose'suz yapılamayan hareketler de var gitarda....yani böyle mükemmel bir gitar bulmuşken hem de bu fiyata hem de tr'de herkesin dediği gibi ben de olsam alırdım yani...ha marty dave o kadar kullanmamıştır o ayrı mesele...ama mesela marty'nin de var floyd'ku ke1'i...
Prelektro

MesajTarih: Pts 19.12.2005 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tartışması bile saçma tremolo gereksiz bişeymiş ... oldu adamlarda o yüzden piyasanın yarısındaki gitarlara tremolo koyuyolar. Az kullanılan bişey olsa isteyen özel koydurturdu heralde firmalarda kasmazdı kendini. Tremolo ile ciddi güzel işler çıkartılabiliyo hakim olduğunda ama diğer türlü sarmıyo pek tabi normal olarak. Bende şu an kullanmıyorum çünkü pek kullanamıyorum Smile
demir_grac

MesajTarih: Pts 19.12.2005 17:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sizleri bilmem ama bir Floydrose li gitar kullanici olarak.
Bence gereksiz birsey
Tam bir bas belasi.
Sustain den kayip oluyor bir kere.
tel kopmasindan sonraki kacan ayari hesaba katmiyorum bile...

Bu arada Konudan sapildi isterseniz baska bir konuda devam edilsin
Ya da burada keselim.
DaveMustaine_64
"MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

MesajTarih: Pts 19.12.2005 18:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Prelektro demiş ki:
Tartışması bile saçma tremolo gereksiz bişeymiş ... oldu adamlarda o yüzden piyasanın yarısındaki gitarlara tremolo koyuyolar. Az kullanılan bişey olsa isteyen özel koydurturdu heralde firmalarda kasmazdı kendini. Tremolo ile ciddi güzel işler çıkartılabiliyo hakim olduğunda ama diğer türlü sarmıyo pek tabi normal olarak. Bende şu an kullanmıyorum çünkü pek kullanamıyorum Smile

Haklısın gerçekten de, ama ben burda biraz başlığın anlamsızlığına değinmek istiyorum. Çünkü başlığı açan arkadaş alacağı gitarla ne yapmak istediğini ancak kendisi bilir Smile Bir gitar istediği kadar kaliteli olsun ihtiyacı karşılayacak özeliklere sahip değilse o gitarı almanın ticari bir amaç yoksa anlamı yoktur. Yeryüzündeki en iyı (nasıl oluyorsa) hollow-body gitarı verseler benim işimi görmez onun için hollow-body gitar almam, bunun gibi Smile

Eğer soru bana tremolo kolu ne kadar lazım olur ise, bana sorarsan o olmadan yaşayamayacağın bir şey değil... Çok çok çok lazım olursa konserler-kayıtlar için arkadaşından bir gitar ödünç alabilirsin Smile Ayrıca bu gitar alıp "tremolo kolu olmadan nasıl hayat sürdürülür"ü denemek için muhteşem bir gitar bana sorarsan. Hiçbir floyd'da bulamayacağın rahatlığı bulabilirsin o köprüde...

Bir de aletin fiyatı 1250 dolar ama %18 kdv de istiyorlar üstüne yani 1500 dolar gibi bir şey oluyor. EĞER yanlış anlamadıysam Smile
www.myspace.com/dementiatr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Knife-Party

MesajTarih: Pts 19.12.2005 18:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kdv nerden çıktıki muahah komedi ya konsinye birşey hayatta bırakmam hem alıcı kdv ödicek hem şirkete komisyon hemde alıcıya vericek direk elden satsın daha iyi iki taraf içinde Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Norton_Antor

MesajTarih: Sal 20.12.2005 16:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Prelektro demiş ki:

ona bakarsan insanların çoğu emg manyetik alıyor ama profosyonel olarak kullanan "gitarist" sayısı az.

üretim talebe göredir.talep eden de sıradan kullanıcılar.

biri görsün mesela "aa adam ne güzel şeyler yaptı onunla" diye bir konserde,ardından flyod rose lu gitar ister.bu kadar basit:)
Başa dön
graffit

MesajTarih: Sal 20.12.2005 23:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Norton_Antor demiş ki:

ona bakarsan insanların çoğu emg manyetik alıyor ama profosyonel olarak kullanan "gitarist" sayısı az.

üretim talebe göredir.talep eden de sıradan kullanıcılar.

biri görsün mesela "aa adam ne güzel şeyler yaptı onunla" diye bir konserde,ardından flyod rose lu gitar ister.bu kadar basit:)

Keşke herkes öle düşünüpte onun yaptığını yapabilmek için gitar alsa geçen kıvılcımda bi kız gördüm elbisesinin rengine göre gitar seçiyordu yaw daha ne denir buna bilemiycem Rolling Eyes üretici firmalar floydla ugraşana kadar şu renk işine el atsalar ciroları ikiye katlar şöle jan jan lı gitarlar çıkarsalar Very Happy
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız