Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Sitede yavaşlama problemi!!!
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Sitede yavaşlama problemi!!!
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Bijen

MesajTarih: Prş 08.12.2005 17:32    Mesaj konusu: Sitede yavaşlama problemi!!! Alıntıyla Cevap Ver

Eskiden bildiğim en hızlı sitelerden biri olan Turkrock son zamanlarda inanılmaz derecede yavaşladı!!!Çoğu zaman MySQL problemiyle alakalı errorler veriyor.Sayfalar bazen ya hiç yüklenmiyor ya da 3 dk da yükleniyor.Acaba benim makinemden ve bağlantımdan kaynaklı mıdır diyorum ama başka sitelerde aynı yavaşlama problemi gözükmüyor,512 kb adsl kullanıcısı olmama rağmen bende böyle oluyorsa dial up için bu problem ne kadar soğutucu olur düşünemiyorum.Acaba siteye olan rağbet yüzünden sunucular artık bunu kaldıramıyor mu?Yoksa sitede genel bir altyapı problemi mi başgösterdi?Açıkçası öğrenmek istiyorum çünkü herhangi bir başlık açmak yada mesaj yazmak hatta sayfaları okumak bile zorlayıcı bir seviyeye ulaştı.Umarım kısa zamanda düzelecektir...
CedriX

MesajTarih: Prş 08.12.2005 17:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu sorunu bende yasiyorum cok uzun suredir ve senin baglantindan olacagini sanmiyorum. Bende 10mbit var yine ayni problem Smile
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Prş 08.12.2005 17:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet Bijen aynen dediğin gibi sunucu kaldırmamaya başladı, sizin bağlantılarınızla ilgili birşey değil.

Daha güçlü bir sunucuya geçilmesi gerek, geçilecek, bunun için gerekli şartları oluşturmaya çalışıyorum. En yakın zamanda yepyeni ve hızlı bir sunucuya geçeceğiz ve siteyi eskisi gibi hızlı bir şekilde gezebileceksiniz.
Bijen

MesajTarih: Cum 09.12.2005 5:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Anladım Serhat'çım haklısın onca üye var kaldırmaması normal.Hastası olduğumuz site yöneticisi olarak bu sorunuda (sorunda sayılmaz ya) kısa zamanda halledeceğine eminim... Smile
HaGaRD

MesajTarih: Cmt 10.12.2005 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet yaaa bu sorun yüzünden siteden soğudum bu mesajı bile üç kerede anca göndericem Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
lhectorl

MesajTarih: Pzr 11.12.2005 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Artık can sıkmaya başladı mysql hatası.sitenin yaygınlaşma hızından yöneticilierin önlem almasını,sunucuyu hazır etmelerini beklerdim.Bekliyorum...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DaveMustaine_64
"MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

MesajTarih: Pts 19.12.2005 22:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben sabredebiliyorum şahsen ama yeni sunucu olayı gerçekten çok iyi olur, hatta şimdiden hayırlı olsun Smile
www.myspace.com/dementiatr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ilteris

MesajTarih: Sal 20.12.2005 20:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben dikkat ediyorum da son 2 aydır falan günlük yeni kaydolan üye sayısı eskiye göre 2 ye 3 e katlandı. Hesapların tutulduğu veritabanı şiştikçe şişiyor. 30bin küsür kayıtlı kullanıcı var ama tahminimce bunların yarısına yakını o anda üye olduktan sonra siteye bir mesaj dahi yazmadan bi kenara atmış hesabı... Eğer yeni sunucuya geçmek masraflı olacaksa geçici bi çözüm olarak (atıyorum) 6 aydır siteye login olmayan hesaplar silinirse biraz rahatlayabilir...
Başa dön
silent_guitar

MesajTarih: Sal 20.12.2005 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilteris demiş ki:
Ben dikkat ediyorum da son 2 aydır falan günlük yeni kaydolan üye sayısı eskiye göre 2 ye 3 e katlandı. Hesapların tutulduğu veritabanı şiştikçe şişiyor. 30bin küsür kayıtlı kullanıcı var ama tahminimce bunların yarısına yakını o anda üye olduktan sonra siteye bir mesaj dahi yazmadan bi kenara atmış hesabı... Eğer yeni sunucuya geçmek masraflı olacaksa geçici bi çözüm olarak (atıyorum) 6 aydır siteye login olmayan hesaplar silinirse biraz rahatlayabilir...

Bu güzel olabilir, yani siteye üye olan on binlerce kişi var ama aktif olarak bin kişi yoktur yazan. Tabii ki, "Yazmayanların hepsini silin!" demiyorum ama arkadaşımızın dediği gibi belli bir süredir giriiş yapmayan kullanıcıların hesapları kapatılabilir. Bu olay bile şu anda bulunduğumuz serveri bayağı bir rahatlatır aslında. Tabii ki, bu sizin bileceğiniz iş. Wink

Kolay gelsin! Saygılar...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
NovemberRain
Kurucu
Kurucu

MesajTarih: Sal 20.12.2005 23:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siteye girmedikten sonra veritabanında üyelerin durması siteyi yavaşlatmaz ki. 1 milyon üye olsa bile farketmez, siteye giren kişi sayısı aynı kaldığı sürece. Dolayısıyla aktif olmayan üyeleri silmek bir işe yaramaz, zaten aktif değiller, dolayısıyla zararları yok Smile

Ama siteye giren kişi sayısı arttı. Şu an tek çare yeni sunucu gibi gözüküyor. Ancak sanırım site çok hızlı olmamasına rağmen mysql hatalarını düzeltebildim? Şu an mysql hatası almıyor olmanız gerekli.
Xymphony

MesajTarih: Sal 20.12.2005 23:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1 saat kadar önce aldım o hatadan Smile Ama bu aralar azaldı tabi Wink
silent_guitar

MesajTarih: Çrş 21.12.2005 0:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Girmeyen kullanıcıların veri tabanına zararı yoksa o zaman yavaşlayla ya da mysql hatasıyla da bir alakaları yok dediğin gibi. O zaman yeni bir sürücüden başka yapacak bir şey yok sanırsam. Smile Şeriatın kestiği parmak acımaz Very Happy

Kolay gelsin hepinize! Sevgiler...
ozbeksel

MesajTarih: Çrş 21.12.2005 1:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

silent_guitar demiş ki:
O zaman yeni bir sürücüden başka yapacak bir şey yok sanırsam. Smile

Eli kulağında... Zaten çöp kutusu ve alım-satım bölümü temizliğinden sonra sıra ona geldi.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
silent_guitar

MesajTarih: Çrş 21.12.2005 1:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ozbeksel demiş ki:
silent_guitar demiş ki:
O zaman yeni bir sürücüden başka yapacak bir şey yok sanırsam. Smile

Eli kulağında... Zaten çöp kutusu ve alım-satım bölümü temizliğinden sonra sıra ona geldi.

Siz elinizden geleni yapıyorsunuz, biz de bilinçli kullanıcılar olmaya ve fazla kirletmemeye çalışıyoruz ama hiçbir şey ilk günkü gibi kalmaz, değil mi? Wink
En iyisini siz yönetici ve moderatörler bilirsiniz. Allah kolaylık versin!

Sevgiler..
ilteris

MesajTarih: Cmt 24.12.2005 1:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Account temizliği yapmak en azından veri tabanındaki toplam kayıt sayısını azaltacağı için giriş yaparken girilen kullanıcı adını veri tabanındaki blocklar içinde ararken erişilcek block sayısı ve kayıt sayısı daha aza ineceğinden giriş yapma süresi biraz hızlanır. DBMS dersinde çok üstünde duruldu bu konunun Razz Tabiki her işlemi kasılmadan çatır çatır yapan bil sistem gelse herşey çözülür zaten... Özledim ben de eski hızlı turkrock zamanlarını. Zevkle geziyodum başlıkları şimdi açılmayınca falan kıl olup bi çoğunu okumadan geçiyodum Sad
Başa dön
silent_guitar

MesajTarih: Cmt 14.01.2006 21:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu aralar "Su anda MySQL sunucumuzla ilgili bir sorun var." uyarısı çok daha fazla çıkmaya başladı. Yani durum öyle bir boyuta geldi ki, neredeyse her bir tıklamada çıkıyor benim karşıma. Bunun dışında:
-Yazdığım mesajların çoğu ya gitmiyor ya da üç beş tane üst üste gidiyor.
-Silmeye çalışıyorum "Yalnızca kendi mesajlarınızı silebilirsiniz." diye bir uyarı çıkıyor.
-Editlemeye kalksam imkânsız. Düzenlediğim mesjı tekrar göndermiyor.
-Maile gelen uyarılardan bir başlık açmak istesem en az iki dakika açmaya çalışıyor.
-Hele mesaj sayıları kafayı yedi. Very Happy Durduk yere ya artıyor, ya da azalıyor.

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Sevgiler...
silent_guitar

MesajTarih: Cmt 14.01.2006 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu aralar "Su anda MySQL sunucumuzla ilgili bir sorun var." uyarısı çok daha fazla çıkmaya başladı. Yani durum öyle bir boyuta geldi ki, neredeyse her bir tıklamada çıkıyor benim karşıma. Bunun dışında:
-Silmeye çalışıyorum "Yalnızca kendi mesajlarınızı silebilirsiniz." diye bir uyarı çıkıyor.
-Maile gelen uyarılardan bir başlık açmak istesem en az iki dakika açmaya çalışıyor.
-Hele mesaj sayıları kafayı yedi. Very Happy Durduk yere ya artıyor, ya da azalıyor.

Sevgiler...
silent_guitar

MesajTarih: Cmt 14.01.2006 21:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgiler...
lavinya_x

MesajTarih: Cmt 14.01.2006 21:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

silent_guitar demiş ki:
Bu aralar "Su anda MySQL sunucumuzla ilgili bir sorun var." uyarısı çok daha fazla çıkmaya başladı. Yani durum öyle bir boyuta geldi ki, neredeyse her bir tıklamada çıkıyor benim karşıma

evet benim de bu adreste en çok gördüğüm yazı bu bu aralar...

bi de yolladığım mesajların gitmesi çok uzun sürüyo.bazen tıkladığım yer yarım saatte açılıyo. Rolling Eyes Rolling Eyes
Purgatory
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 14.01.2006 22:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bunları okuyunca bir insanın sevineceği gelir miydi aklınıza? Ben oyum işte.. Smile Bir süre öncesine kadar durumun kendi bağlantım ile ilgili olduğunu sanıyordum. Yeni sunucuya geçilmesi gerçekten çok iyi olacak..

http://www.deliriyum.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız