Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Tarih: Pzr 25.12.2005 22:55 Mesaj konusu: Mike Oldfield
Asıl ismi Michael gordon oldfield olan 15 mayıs 1953 doğumlu müzikal deha:
Tubular bells-1973
Hergest ridge-1974
The orchestral tubular bells-1975
Ommadawn-1975
İncantitions-1978
Exposed-1976
Platinium-1979
İmpressions-1979
Airborn-1980
Oe2-1980
Five miles out-1982
Crises-1982
Discovery-1984
Earth moving-1989
Amarok-1990
Heavens open-1991
Tubular bells II-1992
The song of distance earth-1994
Voyager-1996
Tubular bells III-1998
Guitars-1999
Millenium bell-1999
Light&shade-2005
Şeklinde diskografisini kabacaözetliyebileceğimiz ,debut albümüyle listeleri alt üst etmeyi başarmış hemen hemen her enstrümanı kullanabilen büyük bir müzisyen. Daha söylenecek çok şey var,devamını sevgili müzikseverler getirsin;bizde bilgimiz yettiğince ekleriz bir şeyler
Kesinlikle süper bir müzisyen.Müzik üretmeyi iyi bilen bir adam.ben çok seviyorum.dinleyince kendinizden geçeceğiniz parçaları var. _________________ You take my breath away
abi bir dakika. bu saate kadar bu muhteşem insan hakkında başlık açılmadıysa, büyük bir hata işlenmiş. ben de dahil olmuşum.
insanlar oldfield'ı daha çok the exorcist filminin müziğinden billirler. ama çok geniş kulvarlara açılan bir kişidir kendisi. ilk donemlerde yaptıgı progressive rock ve new age arasında giden müzik (ommadawn, tubular bells...vs) 80'li yıllarda pop rock'a dönüştü. farkjlı müzisyenlerle yaptıgı albümlerin hepsi ayri bir güzeldir. ben o donemden en çok earth moving'i severim. belki çok harika degil am açok güzel parcalar. ama sanirim crises 80'lerdeki hit albümüdür. shadow on the wall ve moonlight shadow gibi hitler bu albümde yer alır. bir de heavens open var güzel besteler içeren.
tubular bells 2 ve the songs of distant earth benim için oldfield müziğinde zirvedir. ama sonrasinda gelen voyager, guitars, millenium bell gibi albümlerde mike'ın etkileyiciliğini yitirdigini düşünüyorum. _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ
Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
Tarih: Pts 26.12.2005 5:54 Mesaj konusu:
Ben uzun zamandır bir Mike Oldfield başlığı açsak diyordum. ama malum, uzun bir giriş yazısı hazırlamadan başlık açmama gibi gereksiz bir huy edindiğim için pek vakit bulamadım.
Başlığının Dış kaynaklı rock'da açılması güzel olmuş. Gerçekten rock müzikle bağlantısı olan bir müzisyen. Ayrıca progressive rock yaptığı iddia edilir. Ancak genelde New Age yapıyor ve tarzının en büyük müzisyenlerinden biridir, Mike Oldfiled.
Bugün progarchives başta olmak üzere, bazı aşırı progressive meğilli sitelerde, Mike Oldfield, Vangelis gibi müzisyenler, symphonic prog veya sadece progressive electronic katagorisinde tanıtılıyor. Ancak bu katagorizasyon neye göre yapılıyor? Bunun dayanakları anlatılmıyor. önce bu konuda birkaç şey söylemek istiyorum;
Mike Oldfield'in bazı albümleri prog-electronic olarak değerlendirilebilir. Bazı albümlerinde ise new age ile rock müziği sentezliyor. örnek Heavens Open ve Earth Moving albümleri buna örnek verilebilir. Ancak bu albümlerdeki tarzı, daha çok new age - melodic rock karışımından oluşuyor.
Earth Moving albumu, 80'lerin etkisinde yapılmış mükemmel bir New Age, melodic rock ve New wave sentezi. Hatta bu albumdeki pek çok parça, hard rock olarak düzenlense, AOR tarzı mükemmel bir album ortaya çıkardı.
Mike Oldfield'in müziği bu tarz albümlerde, synth kullanım tekniği açısından progressive rock'la benzerlikler taşıyor.
Ancak Mike oldfield, bu teknikleri progressive rock gruplarından esinlenmedi. Tersine, progressive rocker'lar, new age müzisyenlerinden esinlendiler.
Ve çok da iyi yaptılar aslında. Böylece bu 2 sanatsal müzik tarzı biyerde birleşmiş oluyor. Progressive rock'ın en sevdiğim yönlerinden biri de, çok iyi synth virtiözleri yetiştirmesidir. Ancak bu new age'in progressive'den bağımsız ve büyük bir tarz olmadığını göstermez.
Progressive electronic de, progressive rock'dan bağımsız bir tarz ve adı üstünde bir elktronik müzik tarzı, rock müzik tarzı değil.
Prog elektronik de, new age'in alt tarzı olarak kabul edilebilir.
Gerçekten progressive rock katagorisine girebilecek parça olarak, 1983-Crises'ın aynı isimdeki parçasını örnek verebiliriz. Bunun dışında dinlemediğim bazı albümlerde benzer 1-2 parça olabilir.
Dinlediğim albümlerden biraz bahsedeyim;
Voyager albümü bir new age başyapıtıdır. Bu albümü dinlerken insan kendini uzun ve ruya gibi bir okyanus seyahetinde hissediyor. özetle Harika bir albumdur, Voyager.
Son album Light & Shade'i henuz yeni dinliyorum. o da çok iyi bir new age albumüne benziyor.
Yukarda bahsettiğim '89 tarihli Earth Moving de çok güzeldir. Pop rock sevenlerin de dinleyebileceği ama pop rock olamıyacak kadar sanatsal bir eser.
Crises'daki, In High Places adlı parçada Jon Anderson (YES) vokal yapmış. Anderson'ın vokalleri new age ile çok uyumlu. Vangelis'le yaptığı albümlerden tanıyorum.
Yine '83 tarihli Crises'daki Moonlight Shadows, melodic soft rock tarzındaki, en güzel parçalarından biridir.
Heaven's Open'da albume adını veren parça ise, benzersiz güzellikte bir yapıt. New age etkileri taşıyan bir melodic rock şahaseri. Gerçekten insanı cennette hissettirecek kadar harika bir parça.
Ayrıca bildiğim kadarıyla albumdeki solist de kendisi. Aynı albumde bulunan No Dream de, çok etkileyici bir çalışmaydı.
Daha iyi bir değerlendirme için, hepsini tekrar dinlemek lazım.
long_john_silver demiş ki:
bu saate kadar bu muhteşem insan hakkında başlık açılmadıysa, büyük bir hata işlenmiş. ben de dahil olmuşum.
Sen zaten "Hardline'a vasat glam albümü" diyerek.. daha da önemlisi Rhapsody, Avantasia, Hammerfall gibi gruplara "Helloween taklidi, evlere şenlik" vs diyerek, yeterince büyük hatalara dahil oldun. Bu yanında epey küçük kalıyor, boşver _________________ Always On Rock!
oldfield başlığı içinde cevap vermek istemem ama hemen geceyim. rhapsody ve avantasia'nin hala 3. sınıf oldugunu düşünüyorum. ama bu ülkede hammerfall seven az sayıda insandan biriyim. neal schon ise hard rock alanındaki en vasat işini hardline ile yaptı. yani görüşlerim devam ediyor. bence sen kendi hatalarından dön artık
oldfield'ın 1994 tarihli the songs of distant earth albümü, arthur c. clarke'ın aynı isimli kitabına yapılmıştır. bence bir zirvedir.
evet, sanirim voyager için biraz ağır konuştum. iyi bir albüm bence de. ama tubular bells 2 ve the songs of distant earth gibi iki new age başyapıtından sonra hafif kalıyor biraz. sonrasında gelen guitars adından anlaşıldığı gibi bir gitar albümü. fazla tek düze bence.
sonra ise tubular bells 3 geliyor. ben bu albümü hiç sevemedim işte. tubular bells 2'nin verdiği zevkle bu albümü de sevmeye çalıştım ama melodik bir zenginlik yakalayamadım. hoşuma giden "man in the rain" diye sözlü bir parca var sadece. biraz moonlight shadow'u anımsatıyor. o kadar...
dvd'lere gelelim. bildigim kadarıyla su anda piyasada iki dvd var. biri elements. toplama bir dvd. içinde tubular bells ve tubular bells 2 arasındaki bütün işlere ait görüntüler var. video klipler çok kalitesiz. o muhteşem müziğe günümüzün video klip anlayışı daha iyi gider sanırım. ama yine de çok iyi bir oldfield görsel arşivi bu dvd.
piyasada gördügüm ikinci dvd ise tubular bells 2 ve tubular bells 3'ün bir arada oldugu bir paket. tek dvd. iki albümün de baştan sona konser yorumları var. her iki konseri de özümsemiş biri olarak tabii ki oyumu 2'den yana kullanıyorum. edinburgh kalesinde çekilen video tek kelimeyle muhteşem. albümün birebir aynısı çalınıyor sahnede ve özellikle 5+1'de dinleyince zevkten orgazm olmamak işten degil.
tubular bells 3 için aynı şeyi söyleyemeceğim. yine teknik üstünlük var sahnede ama... sıkılıyorum işte...
sonuç olarak bu adamı dinlememiş arkadaşlar oldfield'ın elements cd'sini bulabilirler. içinde hem new age hem de pop rock donemine ait mike'in acaip iyi besteleri var. hele bir amarok var ki... bir filmde kullanmak istiyorum onu ya da bir programda... _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ
Benim en sevdiğim albümü the songs of distant earth, hatta kitaptan daha çok sevdim müziği ayrıca bulmaktada zorlanınca cdsini oldukça değer vermeye başladım Tubular bells bence artık tam bir klasik, voyeger albünüde yanı başı albümüm diyebilirim, Natasha Atlas ile verdiği konserlerde bir şahane, bence gitarı konuşturan adamlardan biridir.
gitar çalan bir kişi olmadığım için "muhteşem bir gitarist abi" gibi yorumlar yapamıyorum. ama yine de tarzını çok seviyorum. özellikle sololarını... moonlight shadow'un sonundaki solo örneğin... _________________ AC/DC- BLACK ICE- 2008'İN EN İYİ ALBÜMÜ
Tarih: Sal 27.12.2005 22:19 Mesaj konusu:
Üstadın özellikle 90;ların sonuna doğru tamamiyle new age türüne rotayı kırması bende hayal kırıklığı yarattı doğrusu,bir de Tubular bells mirasını çok fazla tüketmesi(Tubular bells1,2,3,4,,,millenium bells,return of the tubular bells vs :)biraz ticari yöne doğru kaydığını gösteriyor.Bunun yanında özellikle Discovery albümü çok önemli bir albümdür benim için blind guardian tarafındanda yorumlanan To france efsanevi bir parçadır Tubular bells 1 ve 2 ,ye hiç bir lafım olamaz(önünde saygıyla eğilirim),Heavens open kendisinin vokal yaptığı oldukça başarılı bir albümdür.Earth moving en ticari albümlerinden biri olsada iyidir.Zaten bir albümü para için bir albümü kendisi için yapan bir üsttatır o, bu şekilde berbat müzik endüstrisinin de hakkından gelmeyi bilmiştir.
Tarih: Sal 27.12.2005 22:21 Mesaj konusu:
Üstadın özellikle 90;ların sonuna doğru tamamiyle new age türüne rotayı kırması bende hayal kırıklığı yarattı doğrusu,bir de Tubular bells mirasını çok fazla tüketmesi(Tubular bells1,2,3,4,,,millenium bells,return of the tubular bells vs :)biraz ticari yöne doğru kaydığını gösteriyor.Bunun yanında özellikle Discovery albümü çok önemli bir albümdür benim için blind guardian tarafındanda yorumlanan To france efsanevi bir parçadır Tubular bells 1 ve 2 ,ye hiç bir lafım olamaz(önünde saygıyla eğilirim),Heavens open kendisinin vokal yaptığı oldukça başarılı bir albümdür.Earth moving en ticari albümlerinden biri olsada iyidir.Zaten bir albümü para için bir albümü kendisi için yapan bir üsttatır o, bu şekilde berbat müzik endüstrisinin de hakkından gelmeyi bilmiştir.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız