| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
evsanatcisi

|
Tarih: Pts 07.11.2005 3:56 Mesaj konusu: Yunus Dişkaya |
|
|
Ahan da parça linkleri:
http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=421846
ne parçası bre gafil derseniz,benim parçalarım kol,bacak v.s.
Bi grubum yok.tamamen ev yapımı bi müzik yapıyorum.bir zaman evveline kadar iü'de ingilizce okutmanı olarak çalışıyordum.askerlikten sonra istifa ettim.Müziğe bağlama çalarak başlamıştım,yaklaşık üç sene önce gitar ve kemana başladım. Enstrümanda fıyaka arayanların uzak durması gereken bir icra anlayışına sahibim.
Ağırlıklı olarak kendi yazdığım şiirleri besteliyorum ve enstrümantal müzik yapıyorum.Ayrıca Ömer Hayyamın şiirlerinden oluşan Türkçe ve farsça on parçalık bir demo, Cegerxwin şiirlerinden oluşan iki demo hazırladım.
Parçalar toplamda, belli bi türe girmiyor ama melodik eğilim düşünüldüğünde ethno-rock gibi bi halt denebilir,ne anlamı varsa...
En son evsanatcisi tarafından Pts 07.04.2008 2:00 tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
evsanatcisi

|
|
| Başa dön |
|
 |
evsanatcisi

|
|
| Başa dön |
|
 |
essekabi

|
Tarih: Pts 21.11.2005 8:35 Mesaj konusu: |
|
|
rindlerin_listesi_.mp3 ve erketecinin_bir_orsp_vs_.mp3 adlı şarkılarını bir kaç kez dinledim ve bir kaç arkadaşıma da dinlettim.gercekten dediğin gibi elindeki imkanlarla burda müzisyen diye geçinen bir cok kişiden daha yaratıcı şeyler çıkarmışsın ortaya..tamam sesin çok güzel değil belki ama müziğini bütünlemiş bence ..umarım gerçekten yapmak istediklerini yapabilirsin bigün.kolay gelsin.başarılar... _________________ Mini etek giyen karsisinda beni bulur.Gecer tam karsisina otururum..Evet yaparim bunu!! |
|
| Başa dön |
|
 |
evsanatcisi

|
Tarih: Prş 12.01.2006 18:44 Mesaj konusu: |
|
|
sağol yiğidim,
Bu muaazzam ilgi karşısınd, dayanamayıp sayfayı yeniledim, maksat millet cinsel, dinsel, ve de tinsel görgüsünü arttırsın.
Hayyam demosundaki tüm parçaları yeniden düzenleyip kaydettim, lobetbaz(kuklacı) dışında ( ona sadece bas ekledim).demodan yedi parçayı mp3 lizard.com daki sayfama ekledim.
http://music.mp3lizard.com/yunus/
diğer parçalar ilk günki halleriyle şimdilik mevcuttur.(yukarda linkleri var).Fırsat bulunca başka parçalara da bi el atacağım.
Kimin umurundaysa artık...
geçme namert köprüsünden,
ko aparsın su seni...... |
|
| Başa dön |
|
 |
jokermg

Kayıt: Feb 10, 2005 Mesajlar: 2892 Nerden: Güllerin İçinden
|
Tarih: Prş 26.01.2006 9:20 Mesaj konusu: |
|
|
Selam hocam
Sabaha karşı beni mutlu eden insanın çalışmalarını merak ettim.
Ve uykuya yenik düşmeden önce "I smell an instrument" adlı parçanızı dinledim.
Eldeki imkanlar dahilinde bence çok keyifli bir çalışma olmuş.
Eski Türk filmlerinin o özlediğimiz soundunu ve Moğolların, Erkin Koray'ın kendine has havasını, mümkün olduğunca akustik enstrumanlar kullanarak elde etmişsiniz.
Kemanı siz çaldıysanız ayrıca kutlarım.
Biraz uzunca olmuş sadece.
Bu yazdıklarım kesinlikle bir karşı jest olarak algılanmasın.
Yazdıklarımda çok samimiyim.
Diğer şarkıların hepsini dinlemek şansım oldukça yazmaya çalışacağım.
Bu arada midi sesler ve kendi içimizden koparak gelen melodiler konusu da netleşti biraz kafamda
Herşeyin ötesinde çok keyifli bir insan olduğunuz ve kedileri çok sevdiğiniz anlaşılıyor.
Kolay gelsin
Başarılar _________________ ShakaZulu - Bas Gitar www.muratgulersoy.com • "Eller Buluşsun" • www.studyoallegro.com 419 73 97 • ShakaZulu Band Demo |
|
| Başa dön |
|
 |
evsanatcisi

|
Tarih: Cmt 28.01.2006 10:38 Mesaj konusu: |
|
|
sağolasın kardeş bunu görmemiştim. Kendi başlığım olduğunu neredeyse unutmuştum.insan zamanla kanıksıyor galiba silikleşmeyi.bunca grup ve müzisyen arasında divanın arkasından büyüklerin sohbetlerini dinlemek gibi bi şey benimkisi.
enstrümantal parçalar genellikle gereğinden fazla uzun,bu elştiriyi yabancı bi sitenin müdavimlerinden de almıştım.bunun nedeni enstrümantal parçaların yontulmamış halleriyle duruyor olmaları, aslında hayyam demosu dışındaki tüm parçalar yontulmamış durumda bazıları neredeyse gitarı elime aldıktan iki üç ay sonra kaydedildikleri halleriyle duruyor:
Nedense yaptığım şeylere dönüp bakmayı zaman kaybı olarak görüyorum ve illaki o zamanı başka bi parça ortaya koymaya vakfetmem gerekiyormuş gibi geliyor.bununda bazı kişisel nedenleri var; kendime bu işi yapabildiğimi kanıtlama ihtiyacı duydum uzunca bi süre ve henüz üstümden atabilmiş değilim.
Aslında kayıtlarda keman ve vokal dışında akustik enstrüman yok.davullar yarı midi,yarı (yamaha) elektro bateri ürünü(sample olsa da), geriye kalan da zaten elektro gitar ve bas, ve hepsi doğrudan bilgisayara bağlanarak yapıldı.ayrıca gayet zontaca bi keman çalışım var aslında, allah reverb ten razı olsun diyim.
kimsenin niyetini sorgulamak benim işim değil. ben kimseyi beni dinlemeye zorlamadığım ve bu işi mamalığa ya da fahişeliğe dönüştürmediğim sürece de beni kim niye dinlemiş niye dinlememiş onların bileceği iştir. bu sayfadaki parçaların bir kazançmı kayıpmı olduğu dinleyenin ruhu ile kulağı arasındaki bi olay.ben o aralıkta zabitlik yapmam, yapandan da hazzetmem.jest olarak da, intikam olarak da başım gözüm üstüne. gene bekleriz efendim, oturmaya da mümkünse.  |
|
| Başa dön |
|
 |
jokermg

|
Tarih: Cmt 28.01.2006 13:13 Mesaj konusu: |
|
|
Selam kardeş
Kusura bakma, ben "soundclick"teki saçları hafif kırlaşmış resmi sana ait zanlederek "Aman büyüğümüze saygıda kusur etmeyelim" diye düşündüm
Ben 32 yaşındayım (kartlaştık artık )
O zaman yine eskisi gibi "Yunus kardeş"e dönebiliriz
Gitar, bas, keman ve vokal canlı olunca zaten geriye fazla bişi kalmamış Benim kastettiğim de oydu zaten.
Kendine has, eğlenceli, keyifli işler olmuş.
Benim hoşuma giden de o samimiyet zaten.
Yeni çalışmalarda başarılar dilerim.
Ayrı şehirlerdeyiz sanıyorum ama herhangi bir konuda yardımım dokunacaksa elimden geleni yapmaya çalışırım.
Kolay gelsin  _________________ ShakaZulu - Bas Gitar www.muratgulersoy.com • "Eller Buluşsun" • www.studyoallegro.com 419 73 97 • ShakaZulu Band Demo |
|
| Başa dön |
|
 |
jokermg

|
|
| Başa dön |
|
 |
evsanatcisi

|
|
| Başa dön |
|
 |
Rediyez

|
Tarih: Sal 31.01.2006 1:35 Mesaj konusu: |
|
|
bence,eger bu kayitlar profosyonel ortamda super aletlerle yapilirsa cok anlam yitirir. parcanin sozleri uslubu ve karakteri kesinlikle sound ile birlikte anlam kazaniyor.ve cok emin parcalar kendinden.
dinledigime ve ogrendigime cok sevindim,
profosyonel kayit yapmaman dilegiyle  |
|
| Başa dön |
|
 |
evsanatcisi

|
Tarih: Sal 31.01.2006 3:25 Mesaj konusu: |
|
|
teşekkürler rediyez her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa!
Bu arada kullandığın isim bana "si bemol iki gerçeği" diye bi şeyle kafayı yiyen birini hatırlattı, gayrı ihtiyari güldüm.
kendine iyi bak |
|
| Başa dön |
|
 |
Cicatriz

|
Tarih: Sal 31.01.2006 4:10 Mesaj konusu: |
|
|
I smell an instrument gercekten cok guzel olmus.Sarkiyi dinledikten sonra gaza gelip tekrar acip klavyeyle eslik etmeye calistim kendi capimda.Diger sarkilarda cok kult calismalar olmus.Ayrica etnik oyler cok guzel yansitilmis muzige.
saygilar... _________________ www.myspace.com/yyildirim |
|
| Başa dön |
|
 |
evsanatcisi

|
Tarih: Prş 02.02.2006 16:31 Mesaj konusu: |
|
|
sağolasın cicatriz kardeş.
"cult parça" deyince aklıma "dünyayı kurtaran adam" geldi, kendimi o şekil atraksiyonlar yaparken hayal ettim:)
bu arada soundclick'teki sayfama bi adet eser daha ekledim.gönül isterdiki bu saatten sonra yükleyeceğim parçalar her yönden her nevi insan evladını performans ve sound ihtişamıyla kaskatı kesecek nitelikte olsun.
Bunları düşününce de insanın aklına şu an evlerimizdeki ve ellerimizdeki cihazların bi tanesine bile sahip olmayıpta hepimizin tozunu attıracak (benim için) müzikler yapmış insanlar geliyor.
hepimize topluca insan denmesi tuhaf geliyor bazen:)
soundclickteki haltlar için:
http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=421846
hayyam demosu için:
http://music.mp3lizard.com/yunus/
kalın sağlıcakla _________________ http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=421846 |
|
| Başa dön |
|
 |
jokermg

|
Tarih: Cum 03.02.2006 0:44 Mesaj konusu: |
|
|
Selam kardeş
Son şarkını da dinledim
Yine kendi tarzın ve soundunla samimi ve hoş bir eser daha yaratmışsın.
İlginç bir melodi kurgusu var şarkılarının. Hoşuma gidiyor.
Bu sefer davul daha derli toplu geldi kulağıma.
Ayrıca ritim olarak tef de var sanırım.
Öyle ilginç zamanlamayla çalınmış ki hayran kaldım
Bence enstrumental parçalar senin müzikal yapını daha iyi yansıtıyor.
Kolay gelsin.
Görüşmek üzere _________________ ShakaZulu - Bas Gitar www.muratgulersoy.com • "Eller Buluşsun" • www.studyoallegro.com 419 73 97 • ShakaZulu Band Demo |
|
| Başa dön |
|
 |
evsanatcisi

|
Tarih: Cmt 25.02.2006 1:03 Mesaj konusu: |
|
|
sağol murat,
son şarkıyla kastın hangisi bilkmiyorum epey zaman geçmiş sen bunları yazalı ve arada epey ekleme oldu.
bi şeyler daha oldu: yabancı bi forumdan tanıştığım bi amerikalı kardeşimizle ortak bi çalışmaya başladık o söz yazıyor ben besteliyorum.benim için baya eğlenceli ve şenlikli bi uğraş oluyor, ayrıca beni daraldığım zaman faal tutuyor.işin sonu nereye varır bilmem ama, ibrahim tatlıses pavarottilemesi kadar olmasa da, ben de batıl dünyaya makam dinletiyor olabilirim.amerikalı arkadaş ( Hugo Hemmerich) ortak çalışmalar için bi de sayfa hazırlamış, linki aşağıda, valla üçüncü bi şahsiyet gibi olmuş ne diyim.
Amerikanca mevzuları dinlemek isteyen olursa, ahanda şuraya tıklasın
http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=494090
nemo problema, galatasaray tur garanti! _________________ http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=421846 |
|
| Başa dön |
|
 |
jokermg

|
Tarih: Cmt 25.02.2006 17:45 Mesaj konusu: |
|
|
Selam kardeş
Ne güzel haberler vermişsin.
En kısa zamanda etraflıca yorumlamaya çalışacağım son kayıtlarını.
Şu ara yeni bir web sitesi tasarımıyla uğraştığım için biraz yoğunum.
Son yazdığım yorum "Too many Gods Spoil the Atheist" içindi.
Görüyorum ki sen hızla kayıtlar yapmaya devam ediyorsun.
Kolay gelsin.
Görüşmek üzere  _________________ ShakaZulu - Bas Gitar www.muratgulersoy.com • "Eller Buluşsun" • www.studyoallegro.com 419 73 97 • ShakaZulu Band Demo |
|
| Başa dön |
|
 |
evsanatcisi

|
Tarih: Çrş 01.03.2006 6:40 Mesaj konusu: |
|
|
sağol murat,
o parçadaki davullar tamamen midiydi aslında, perküsyon enstrümanlarının hiçbirini çalmadım yani ve tef değil flamenko içinde geçen bi ritimdi.
gelelim asıl mevzuya.
başlığı açarken yazdığım ilk mesajda bugüne kadar yalnızca linkleri yeniledim ve orada geçen bi unsura dair bu güne kadar bi şey sunmadım.Cegerxwin demolarından ( iki demo var) hiç örnek koymadım bu güne kadar.nedenlerinden biri bunların ilk yaptığım bestelerden olması ve var olan kayıtların naiflikleri dışında pek hoşuma gitmemesi idi, diğeri ise şairin kürtçe yazıyor olması ve bunun asıl ilgilendiğim alanın yani müziğin önüne geçmesini istememem.
Aradan bi kaç ay geçtiğine göre artık o konuda bi yorum gelmiyeceğini umarak bi tanesini yeniden düzenledim, ve nete yükledim.
parça sanırım rockn roll tarzı olsa gerek ama biraz oriental bi versiyonu.Diğer parçalarımda olduğu gibi bunda da son kısımda giren distorted solo zurna niyetine çalınmıştır,kimse alışkın olduğu sololar beklemesin yani( onu ne yapabilirim ne de yapmak isterim). çok iyi bi bi zurna alternatifi olduğunu düşünüyorum distortionın.
evet parça şurada demlenmekte ve kulak misafirlerinin (müziğe dair)yorumlarını beklemektedir:
http://www.mp3lizard.com/download.cfm?id=17946
yiyin efendiler yiyin
nede olsa peklikten öldü elvis _________________ http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=421846 |
|
| Başa dön |
|
 |
morvedelisi "Türk Rock" mod

|
|
| Başa dön |
|
 |
jokermg

|
Tarih: Çrş 01.03.2006 17:12 Mesaj konusu: |
|
|
Selam kardeş
Son şarkın çalışırken şöyle bir kaç kere dinledim.
Yine kendine has, günümüz için özgün sayılabilecek soundun ve melodik yapınla ilginç bir çalışma yapmışsın, kutlarım.
Başta "Shaft" ve "San Fransisco Sokakları"nın müzikleri gibi 70'lerin funk parçalarından biri girecek sandım .
Sevdiğim bir dönem ve tarzdır.
Ardından yine kendine has, Barış Manço, Moğollar, Erkin Koray, Cem Karaca dönemini hatırlatan bir hale dönüştü şarkı (bu saydıklarımı da çok severim).
Synth davul seslerini saymazsak o dönem soundunu çok başarıyla yakalıyorsun diyebilirim.
Zurna-dist gitar bağlantısında da haksız sayılmazsın
Diğer şarkılara da değinmek istiyoum yakın zamanda.
Kolay gelsin _________________ ShakaZulu - Bas Gitar www.muratgulersoy.com • "Eller Buluşsun" • www.studyoallegro.com 419 73 97 • ShakaZulu Band Demo |
|
| Başa dön |
|
 |
|