Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - öğrenmeyin keşfedin
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

öğrenmeyin keşfedin

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
stanger34

MesajTarih: Prş 26.01.2006 3:58    Mesaj konusu: öğrenmeyin keşfedin Alıntıyla Cevap Ver

baya bir süre olduki bu sitedeki yazıları takip ediyorum. 6 yıldan beri gitaristim ve gitarı bırakasım geldi ne dönüyo anlamadım bu gitar denen alet uzaydan gelmedi o kadar evirip çevriliyoki. Biri soruyo: ''acaba gitarı ders almadan öğrenebilirmiyim'' uzman arkadaşta cvp veriyo: ''bence senin sorun okula gitmeden okuma yazma öğrenebilirmiyim anlamına geliyo onun için ders almalısın diyo''. HAYIR bence asla ders almayın bu konuda çünkü müzik duygu işidir. iki şekilde örnek vereyim. birincisi ders almak: aldın gitarı hevesle çevrendekilerin ve dış kaynakların yardımıyla ders almaya karar verdin. genellikle dersler haftada bi saattir ve toplam 1 aydır isterse daha uzun olsun. dersleri aldın teknik öğreniyosun sanayide çalışçan ya onun için demir çelik falan. öğrendin teknik mükemmel ha bu arada hazıra dağ dayanmaz. yani okula benzetmiş ya arkadaş okuduğun şey ne kadar aklında kalıyosa her neyse bunuda geçtik. artık teknik olarak geliştin peki ya duygu artık gitar bambaşka bi alet oldu senin için istediğin şarkıyı çal istediğin kişinin tekniğini kullan ama sen sen olamazsın asla. ikincisi keşfetmek:aldın gitarı eline sen olarak, bişeyler çalıyosun ama bişeye benzemiyo en sonunda birisinin parçasını çalmaya karar veriyosun %80i çalıyosun ama gerisi olmuyo neden olmuyo acaba? devamlı bişeyler deniyosun bu sefer %95ini çalıyosun. araştırıyosun ama sen olarak araştırıyosun ve lanet olası dediğin yeri en sonunda çalıyosun öyle böyle derken zaman geçiyo aradan bazen sinirleniyosun ama sen olarak bazen seviniyosun ama sen olarak, zaman geliyo burda ben olsam bö yapardım diyosun ama sen olarak, biraz geçte olsa tabi bu çalışmana bağlı ki bu şekilde daha çok çalışırsın emin ol. araştıra araştıra gerek internet gerek çevre en sonunda tekniğin gelişiyo ama SEN OLARAK. artık duyguların gitarın tellerine basacağın notalarda sadece gereken tek şey sabır.
şimdi çoğu kişi şöyle böyle diycek ama bu başlık kalsın diyorum en azından yeni başlayanlar bi baksın çnkü ben insanların kafası karışsın istemiyorum. burası tartışma amaçlıymış o halde mod arkadaşlar herhalde bu yazıyı dikkate alarak değerlendirme yaparlar daha önceki iki başlığı çöp kutusuna atmışlarda:) neyse biraz daha gerçek örnekler veriyim bu konu rayına otursun. metallica james çoğukişi derki bizim bilim adamı müzikçilerimiz penayı yukarı aşağı doğru vurun ama metalin devi metallicanın patronu james penayı yukardan vurur şimdi demeyıin ama metal çalıyo diğer gruplara bakın isterseniz
beethoven kendisi kördür(şanssız) yaptığı müzikaller hakkında bilgi vermeme gerek yok heral. dünyada müzik devrimi başlatmış yada bu işte usta olmuş kişilerin çoğu ilk önce kendilerine hediye edilen veya isteyipte aldığı ve daha snradan yarım kalan tekniğini geliştirdiğini araştırabilirsiniz. bunları nerden bildiğimi sorarsanız amcam 62 yaşında ve amerikada 42 seneden beri hikamet etmekde vede rock metal müzik hobisi vardır ayrıca rock dergisinde makale yazarıdır. yani özetlersek iki ana fikir çıkıyo 1) ya belli başlı akorları gamları bilin,dünyadaki benzer örnekleri olan şarkıları çalın 2)yada keşfedin ama siz olarak keşfedin. zor öğrenilen en değerlidir insan için.

filozof değilim ama bişey söylemek istiyorum bilim ve teknik bi konu hakkında bin tane değişik formül bulur ama felsefe onu doğrulamadıkça o asla geçerli olmaz.

son yazım olucak herhalde

saygılarımla.......... Idea
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SwaLLoweD
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Prş 26.01.2006 16:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sonuçta burasının bir forum olup herkesin kendi görüşünü paylaştığını unutuyorsunuz gibi... Kimse bilirkişi konumunda değildir aslında.. Bir fikir söyler herkes ve desteklemeleri beklenir bu fikri.. Kararı verecek olan söz konusu soruyu sorandır...

Herkes konusunda uzman olduğunu iddia edebilir.. Her uzmanın söylediği her kişiye uyamayacağı gibi, kişinin uzman olup olmadığı da internet gibi bir ortamda tartışılabilir birşeydir.. Bunları takmamak lazım..

Burası internet üzerinde bir forum ve bunun ötesinde bir sorumluluğu ona ve kullanıcılarına yüklemeyin bence...
SMITD

MesajTarih: Cum 03.03.2006 14:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşa katılıyorum. ders almayın çünkü her gitaristin kendine göre bi stili vardır.
ve ders vermekdeğild size göstermek dir. ne kadar ders alırsan al sen bişey yapadıktan sonra
bi sonuç çıkmaz belli kurallar var belli gamlar onları da zmanla öğrenirsiniz. gitarda %90 size kalmıştır. geri kala %10 bilgi ve sabır ivir zivir birini
ve başlamaddan öcne gitar virtüözlerini araştırın (micheal angelo 20 yaşında bir virtuözdür ve tersten solo atabilmektedir.ve çok izlidir izlerken göremesiniz bile nerde hangi tonaya bastığını tersten solo en kalın notadan (kalın mi den geriye doğru) speed kills i izleyinderim merak ediyorsanız)
tonlaraca ve ismini duymadığımız b çok gitar virtüözü var.. araştırın bulun dinleyin stillerini izleyerek bişeyler yapın internet bu konuda yardımcvı olacaktır sanırım
bir şey daha ders aldığınız kişi size sizin istediğiniz şeyleri gösteremez çünkü sizin gibi düşünmez
belli şeyleri aşmıştır.
boşu boşuna para vermeyin 50 -60 ytl yi kursa vermek yerine gidin başka işlere yatırın
ve ders almadan olmaz diyenlerede inanamayın çünkü çevremde ders almadan nerdeyse virtüöz olacak hatta olmuş kişiler neyse benden bu kadar yani anladınız.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
begbie83

MesajTarih: Sal 07.03.2006 7:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben ne örendiysem kendm örendim ders fln hikaye ve zaman kaybından başka bişe deil..
maresal

MesajTarih: Pzr 19.03.2006 1:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Müzik alanında sadece 2 yılcık kadar keman kursuna gitmişliğim var o kadar.İmzamdaki diğer çalgıları tamamen kendim öğrendim ;internetin ve guitarpronun oldukça yardımı oldu.Yakın zamana kadar bende kurs almaktan yanaydım fakat artık fikrim tamamen değişti bence 1-2 ay kadar kursa gidip enstrumanı tanıyıp temel şeyleri öğrenmek yeterli.
KaRaBaSH

MesajTarih: Pzr 19.03.2006 12:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben 3 ay derse gittim, ama daha çok akorlar, diziler üzerine teorik dersti, zaten klasik gitarla alıyordum dersi. sonra bir gün geldi kendi kendime türkçe pop şarkılarını falan çıkarıp çaldım söyledim. 5 yıl klasik ve akustik gitar çaldım, 2 yıl önce elektro gitar aldım, hızla birçok şey öğrendim hakkında kendim, e. gitar dersi almadım çünkü hocalar "penayı şöyle tut, gitarı şöyle kavra" gibi şeyler gösterip sıkıntı yaratıyorlar. ben "nasıl rahatsan öyle çal" cılardanım. tabii ki bazı temel şeyler var -gitar çalarken teller size dönük değil dışarı dönük olsun, penanın sivrice olan ucuyla tellere vurun Razz gibi- ama gerisi gitaristin rahatlığına kalmalıdır.kendi rahat olduğu pozisyonda uğraşan didinen er ya da geç ilerler. ben şu an birçok arkadaşın onaylamadığı bir gitar tutuşu -başparmağın sapın üstüne doğru çıkması- benimsemiş olmama rağmen, çoğu şeyi çalışınca yapıyorum.
unutmayın, rahat olduğunuz şey vücut yapınıza uygun olan şeydir. dersi sadece teorik alın alacaksanız. asla hocanın sizin gitar tutmanız ve tele basmanıza milimetrik müdahale etmesine izin vermeyin.
bu arada, ders almamamın, kendi kendime uğraşmanın sonucu iyi bir doğaçlama yeteneği, kulak, şarkıyı dinleyerek rahatça çıkarma, tabsız/notasız çalabilme (= kendini şarkıya aktüel şekilde ekleyebilme) gibi gitaristçeden çok müzisyence vasıflar kazandım ama hala müzisyen değilim, çok uzun süre de olabileceğimi sanmıyorum.
yazımın sonuna kocaman bir BENCE ekliyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
WitchTrap

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 1:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Öncelikle ben Beethoven'i kör değil sağır olarak biliyorum=)
BEn 9 senelik gitaristim. 9 senedir de elektro çalıyorum. Hiç ders almadım. Almaya meraklanmadım da... Ama burda önemli bi seçim çıkıyor ortaya:

Ben kimse için müzik yapmayacağımı biliyordum. Yani gitarı alıp öylesine işten geldiğimde çalmak için çalıyordum. Ne notaya ihtiyacım olacak ne tekniğe diyordum.

Sizde böyle diyorsanız almayın.

Ama ben piyasa gitaristi olucam derseniz en azından nota fln bilmeniz gerekir.

Gitarın çalım teknikleri ise tamamen size kalmıştır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız