Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Japonya'da Kokulu Sinema
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Japonya'da Kokulu Sinema
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
pitch-dark
"Gündem" mod.

MesajTarih: Cmt 22.04.2006 21:17    Mesaj konusu: Japonya'da Kokulu Sinema Alıntıyla Cevap Ver

Japonya'da kokulu sinema

Japonya'da bir şirket, Cumartesi gününden itibaren, sinema izleyicilerine yeni bir 'deneyim' yaşatacağını açıkladı.

Tokyo ve Osaka kentlerinde iki sinema, Yeni Dünya adlı bir tarihî belgesel filmi, belli sahnelere uygun kokularla birlikte yayınlayacak.

Başrolünü Colin Farrel'in oynadığı film, Amerika'nın sömürgeleştirilmesini konu alıyor.

Film sırasında, izleyicilerin koltuklarının altında altı farklı koku sinema salonuna yayılacak.

Özel olarak hazırlanan bilgisayar sistemiyle kontrol edilecek olan bu kokular arasında, narenciye ve orman konuları da yer alıyor.

Bilgisayar sistemi, izleyicilerin rüzgâr esişini ve darbeleri de hissetmesini sağlayacak.

Geçen yıl Japonya’da bazı sinemalar, yönetmen Tim Burton'ın Charlie and the Chocolate Factory adlı filminin gösterimi sırasında salona çikolata kokusu yaymışlardı.

Şirket yetkilileri, filmin ilk gösterimi için bilet satışlarının oldukça iyi gittiğini açıklarken, bundan sonra benzer filmlerin gösterimine devam edip etmemeye, izleyicilerden gelecek tepkiler sonrasında karar verileceğini açıkladı.

Sinema salonlarında, filme ait kokuların hissedilebileceği 33 özel koltuk bulunduğunu belirten şirket yetkilileri, bu koltukların 15 Amerikan doları fiyatla satışa sunulduğunu ifade ettiler.

http://ilginchaber.com/

Sinema adına değişik ve olumlu bir gelişme olmuş. Kokuların insan hayatındaki yeri gerçekten tartışılmaz.Darısı bizlerin başına. Özel salonlar yeni yeni açılmaya başlandı ama böylesini daha önce hiç duymamıştım. Sizlerle paylaşmak istedim.
Nighthalzen

MesajTarih: Pts 24.04.2006 9:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ellerine sağlık ne diyim valla Japon bu adamlar nasıl yapıyorlar. Darısı bizim başımıza Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
maggot_515
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 24.04.2006 10:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

umarım bizimkilerde özenmez bu olayaa..yoksa sinemaya gidince k.çımın altında yanan bir tütsü olmasını istemem(olayı umarım kısa ve öz olarak anlatabilmişimdir)
pitch-dark
"Gündem" mod.

MesajTarih: Pts 24.04.2006 12:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tütsü yakacaklarını düşünmen ilginç geldi. Koltukların fiyatı 15 dolar civarında. Oda kokularındaki gibi bir sistem mevcut!

Umarım anlayabilmişsindir Wink

Ayrıca pek de güzel bir uygulama helal olsun...
bloodline666

MesajTarih: Pts 24.04.2006 13:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vay be güzel hakkaten helal olsun
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
asmashingpumpkin

MesajTarih: Pts 24.04.2006 13:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

charlie and the chocolate factory ve çikolata kokuları , seyirci filmden sonra sinemadaki tüm çikolata stoğunu da yanında götürür, mesela ben filmi izler izlemez ülke sınırlarındaki en büyük çikolatayı aramaya koyulmuştum Mr. Green

çok orjinal,çok iyi bi pazarlama tekniği 'japonlar yapıyo' geyiği için ideal, bunun devamında neler olabileceğini tahmin edebiliyorum, mesela titanik'i kamikaze gibi sallanan salonlarda izlemek filan... Shocked
Başa dön
Asortiq_mnyq

MesajTarih: Pts 24.04.2006 20:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir zamanlar şok diye absürt bi program vardı kokulu yayın diye seyirciyi keklemişlerdi.Bu da onun gibi bişey olsa gerek gerçi belli olmaz japonların ne yapacağı ama hadi hayırlısı.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Sal 25.04.2006 1:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu teknoloji uzun zaman önce oyunlar için duyurulmuştu. Üç ana renk gibi üç ana koku varmış (Ya da bu şekilde tasarlamışlar tam hatırlayamıyorum) ve bu üçünün çeşitli karışımlarından her türlü koku üretilebilmekteymiş ve yine Japonlar bunu oyun konsolları için üreticeklerdi (Bu haberi okuyalı en az 5-6 sene oldu). Ondan sonra ne oldu bilmiyorum, belki vardır bile.
Başa dön
buzlukola

MesajTarih: Sal 25.04.2006 7:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

japonlarsa söz konusu olan her türlü uçuk uygulama karşımıza çıkabilir Very Happy
Başa dön
hulyaengm

MesajTarih: Prş 27.04.2006 10:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

helal olsun. japon filmleri zaten olayı çoktan aştı. şimdide bu tarz orjinal fikirlerle muhteşem olan japon sineması tarzına yeni bir boyut getiriyorlar. gerçekten etkileyici....
Başa dön
Revenga_crw

MesajTarih: Çrş 03.05.2006 5:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu fikir bana ait :p çocukken hep hayal ederdim Wink
Başa dön
TEAR_OF_SOUL

MesajTarih: Çrş 03.05.2006 20:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Japon filmlerini beğenmiyorum.Evet belki orjinal fikirleri yüksek teknolojileriyle hayata geçirebiliyorlar ama sanatsal yönleri (sinemada) zayıf.
Başa dön
DooBeR

MesajTarih: Pzr 14.05.2006 13:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

darbe kısmı aklıma tatilyayı getirdi Wink
ewa_korn

MesajTarih: Cmt 03.06.2006 9:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya bnim akrabalarda kafa warya Smile)

çok sewiyom japonlar sizizzzzzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Hardcore_Terrorist

MesajTarih: Cmt 03.06.2006 19:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok ilginç bu japonlar
Başa dön
didi_in_chains

MesajTarih: Çrş 10.01.2007 0:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nerde gereksiz,abidik gubidik şeyler var bu adamların elinden çıkmıştır.bi de çinliler var tabii...neyse en azından bişey yapabiliyorlar yapamayanlarda var...Rolling Eyes
re_-_arkhe

MesajTarih: Cmt 13.01.2007 5:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yeni teknolojinin nerden çıkacağı hakkaten belli olmuyor! ben bu fikri ilk net üzerinden parfüm satacaklarıyla ilgili duymuştum parfümü alıcak kişi evinde önceden aldığı bu koku aletiyle alıcağı parfümün kokusunu netten sipariş vermeden koklayabiliyor! sonradan sinemaya uyarladılar daha popüler olması amaçlı olsa gerek!
Başa dön
disturbed_one

MesajTarih: Pts 16.06.2008 13:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ahanda benim aklıma çok çok önceden gelmişti bu Very Happy...Fakat kimsenin umrumda değildi...Japonlar işi biliyor.Koku adlı filmin kokulu izlenmesi gerek tüm iğrenç kokularıyla birlikte...
HulkEkmek

MesajTarih: Cum 20.06.2008 16:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Korku filmi olsa ne kokusu verecekler acaba Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
emo-st

MesajTarih: Cum 20.06.2008 17:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Filmde orman görünce böyle mis gibi yağmur havası verebileceklerse helâl olsun..

Ama ya yaratık çıkınca, ya da terlemiş adam ? Razz Very Happy
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız