Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Sadece kendi gitarımızı çalabilmek
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Sadece kendi gitarımızı çalabilmek

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Bloody_Wolverine

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 16:20    Mesaj konusu: Sadece kendi gitarımızı çalabilmek Alıntıyla Cevap Ver

Bilmiyorum bu sorun sadece bende mi var ama kendi gitarımdan başka gitar çalamıyorum. ibanez 370dx gitarım var. Geçenlerde arkadaşta gitar çalacağız. Washbrn gitarı aldım elime. Ama çalamıyorum. Yani bi' kötüyüm ki sormayın. Dedim ki kendi kendime: "Ben böyle değildim. Noluyoruz?" Yani tamam ibanezler ince oluyor ama ondan olduğunu zannetmiyorum.
Yok mudur bunun bir hal çaresi. Çünkü böyle bi' durum olmaması lazım. Bi tek bende mi oluyor! Ne yapmak lazım? Çok mu alışmışım kendi gitarıma?
Saygılar
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
GIRNATA

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 17:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim de aynı sorunum vardı. Hep ince klavyeli gitar çaldığımdan kaynaklanıyordu tahminimce. Nitekim ibanez sz520 aldım ve "başka gitar sendromu"nu aştım. Bu sz520 dediğim gitarın klavyesi baya kalın (lespaul kasa gitarlarınki gibi klavyesi var). İlk başlarda alışmak zor görünüyordu ama bir haftayı bulmadan alıştım ve şunu söyleyebilirim; kalın klavyeler parmak hakimiyretinin artmasını sağlıyor. Şimdilerde başka gitarlara da bir iki dakika içinde rahatça alışabiliyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Katatonik

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 18:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

GIRNATA demiş ki:
Benim de aynı sorunum vardı. Hep ince klavyeli gitar çaldığımdan kaynaklanıyordu tahminimce. Nitekim ibanez sz520 aldım ve "başka gitar sendromu"nu aştım. Bu sz520 dediğim gitarın klavyesi baya kalın (lespaul kasa gitarlarınki gibi klavyesi var). İlk başlarda alışmak zor görünüyordu ama bir haftayı bulmadan alıştım ve şunu söyleyebilirim; kalın klavyeler parmak hakimiyretinin artmasını sağlıyor. Şimdilerde başka gitarlara da bir iki dakika içinde rahatça alışabiliyorum.

Aynen katılıyorum. Benimde Ibanez gitarım vardı ince klavyeye alıştığımdan başka kalvyelerde çok zorlanıyordum. Şimdi gitarımın klavyesi gayet normal kalınlıkta ve artık o sorunu aştım. Ama yinede farklı gitarlara belli bir alışma süresi gerekebiliyor.
anti-social
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 19:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ince olması kalın olmasından ziyade bir sürü etken var.Ben de ibanezlerde rahat çalamıyorum.Fretlerin kalınlığı-yüksekliği,klavyenin yapıldığı ağaç,tellerin yüksekliği,köprü,hatta tonunuz bile etkili.herkesin ayrı çalım zevki vardır. yoksa ince de rahat kalın da zor diye bir şey yok bence Smile
Başa dön
KaRaBaSH

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 19:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tel yüksekliği çok etkili ve ibanezlerde şansınız varsa, sap da düzgünse yüksekliği 0'a sağdan yaklaştırabiliyorsunuz Smile klavye dümdüz çünkü. sonra daha kavisli bir klavyede ve doğal olarak daha yüksek tellerde çalarkeneliniz sağa sola takılıyor Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
manyetik_porecesi

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 19:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ayrıca tellerin gövdeye uzaklığı (klavyeye değil gövdeye) de etkiler çalım rahatlığını. Örneğin tele tarzı düz gövdeli gitarları çaldıktan sonra les paul tarzı "archtop" gitarlar çalmak değişik oluyor. Hatta tel gerilimi bile çalım rahatlığını etkiler.
TheJester
Nettlethrone - Bas Gitar

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 21:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Köprü ve scale çok büyük bir etken bence. Ibanez RG370DX'ten Epiphone Gothic Explorer'a geçince alışmak bir haftamı almıştı.
Başa dön
manyetik_porecesi

MesajTarih: Cmt 08.07.2006 22:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben bir tele kullanıcısıyım ve en basitinden strat çalarken orta manyetiğin bile rahatsızlık verdiği oluyor.
Katatonik

MesajTarih: Pzr 09.07.2006 0:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

anti-social demiş ki:
ince olması kalın olmasından ziyade bir sürü etken var.Ben de ibanezlerde rahat çalamıyorum.Fretlerin kalınlığı-yüksekliği,klavyenin yapıldığı ağaç,tellerin yüksekliği,köprü,hatta tonunuz bile etkili.herkesin ayrı çalım zevki vardır. yoksa ince de rahat kalın da zor diye bir şey yok bence Smile

Yok abi senin dediklerinde etken. Ama uzun süre ince klavyeye alışıpta sonra kalın saplı bir gitar çalmaya çalıştığında baştan insan zorlanıyor.

İnce zor kalın kolay değil demek istediğimiz...
DaveMustaine_64
"MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

MesajTarih: Pzr 09.07.2006 2:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tonum iyi olursa bir sürü gitarda çalabiliyorum, tonum çok kötü olduğunda kendi gitarımda bile iyi çalamıyorum, çaldığım şey iğrenç geliyor Smile
www.myspace.com/dementiatr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
sansasyon

MesajTarih: Pzr 09.07.2006 9:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet bende de aynı durum var ya bende sadece kendi gitarımı çalabiliyorum (solağımda Very Happy )
Başa dön
murat_72

MesajTarih: Pzr 09.07.2006 16:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar sanırım bu gitara alışma süresiyle ilgili benim başımdanda geçti..ilk gitarımdan sonra ibanez aldım ama tuaf gelmişti tabiki zamanla gayet iyi alıştım gitara şimdi yeni gitarımın dışında başka gitarı aldığımda tuaf geliyor...

İbanez edr 470 ex boss gt 8..
Marshall MG100DFX http://www.meo.dinozoruz.com yepyeni demolarımız..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
murat_72

MesajTarih: Pzr 09.07.2006 16:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar sanırım bu gitara alışma süresiyle ilgili benim başımdanda geçti..ilk gitarımdan sonra ibanez aldım ama tuaf gelmişti tabiki zamanla gayet iyi alıştım gitara şimdi yeni gitarımın dışında başka gitarı aldığımda tuaf geliyor...

İbanez edr 470 ex boss gt 8..
Marshall MG100DFX http://www.meo.dinozoruz.com yepyeni demolarımız..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Vine_Inlay

MesajTarih: Sal 11.07.2006 4:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim iki gitarım var şu an,biri les paul,biri de rg..aslında ikisine de alışkın değilim denebilir ve ikisini de aynı ay içinde aldım..şöyle toparlıyım ibaneze daha kısa zamanda alıştım ve teknik olarak zor bi riff deneyeceksem ibanezde daha fazla güvenirim kendime şu an..epinin klavyesi biraz daha ince (limited editon modeli) daha rahatsız,ayrıca les paul modelinde body contours dediğimiz olayın olmaması da beni ziyadesiyle rahatsız ediyo,bi de teller çok yüksek ibaneze oranla Smile

bence gitarın çalım rahatlığında standartlar rgye göre belirlenmelidir Smile
Jack--

MesajTarih: Sal 11.07.2006 5:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

iyi gitar calan adam her gitari calar
calamiyosan egzersizleri arttirican
elecktro degisince calamiyorum diyosun, herhangi bi bass gitardan herhangi bi elecktro sarkisi calabiliyorum, solo bile atiyorum
aradaki farki gorme acisindan
daha fazla exercise
Başa dön
masterofpuppetsasd

MesajTarih: Sal 11.07.2006 15:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla eskiden bi hohnerim vardı
klavyesi cok kendine ozgu bişeydi baska hiç bi gitarınkine benzemiodu.studyoda falan baska gitarları calmaya kalkınca olmuyodu.bunun egzersizle ne alakası var.genelleme cok yanlıs.sen bas gitar da elektro solosu atabiliyosan bravo sana yetenek var ama bu herkesin yapmabilmesi gerekio demek deil.klavye ozellikle gitarını cok calıyosan araba gibi bisey.sürekli kendi arabanı kullanırsan diğer arabaların seriliği kullanımı farklı gelir.aynı klavyede sürekli egzersiz yapman bişey değistirmez.ayrıca o "egzersiz".exercise deil.
Jack--

MesajTarih: Çrş 12.07.2006 5:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

masterofpuppetsasd demiş ki:
ayrıca o "egzersiz".exercise deil.

gercekten mi
Başa dön
Perfectionist

MesajTarih: Çrş 12.07.2006 12:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jack arkadaşımıza biraz katılıyorum. İyi tekniğe sahip bir gitarist her gitarda çalabilmeli bence de. Ben öyle gözlemledim; iyi diye kendime örnek aldığım gitaristlerin her gitarda çalabildiğini gördüm.

Bir de olaya farklı bir açıdan bakmak istiyorum; proccessorle (üst modeller değil tabii ki) işe başlayan arkadaşlar da bir tuşe eksikliği sorunu oluyor sanırsam ya da rastlantıdır ben öyle tecrübe ettim, direk amfiye girdiğinde çalışı kötü geliyor normale göre. Çalış dinamiklerine duyarlı mı olmuyor kulak nedir anlayamadım?
Ebenezer

MesajTarih: Cum 14.07.2006 17:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende 7 telli olduğu için ondan sonra özellikle strat falan elime alırsam kaçıyorum olay yerinden hızlıca. O kocaman klavyeye alıştıktan sonra bir acayip geliyor normal klavyeler.
KaRaBaSH

MesajTarih: Cum 14.07.2006 18:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Perfectionist demiş ki:
Jack arkadaşımıza biraz katılıyorum. İyi tekniğe sahip bir gitarist her gitarda çalabilmeli bence de. Ben öyle gözlemledim; iyi diye kendime örnek aldığım gitaristlerin her gitarda çalabildiğini gördüm.

Bir de olaya farklı bir açıdan bakmak istiyorum; proccessorle (üst modeller değil tabii ki) işe başlayan arkadaşlar da bir tuşe eksikliği sorunu oluyor sanırsam ya da rastlantıdır ben öyle tecrübe ettim, direk amfiye girdiğinde çalışı kötü geliyor normale göre. Çalış dinamiklerine duyarlı mı olmuyor kulak nedir anlayamadım?

oluyor. çünkü erken kullanılan prosesör demek genelde erken kullanılan distortion ve erken kullanılan kompresör demek. bu durum da tuşeyi yiyip bitiriyor. çünkü nasıl çalarsan çal uyduruk bir prosesör belli bir tuşe gösteriyor. yumuşağı sertleştiriyor serti yumuşatıyor. sonra adam analogla çalınca nokia melodisi gibi geliyor kulağa.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız