Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - gitar kursu
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

gitar kursu

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
snowdrop_

MesajTarih: Pts 14.08.2006 16:17    Mesaj konusu: gitar kursu Alıntıyla Cevap Ver

slm arkadaşlar
gitar kursu alıcam tabi uygun bişey bulursam
bursadayım
klasik gitar daha sora geçerim elektroya:D
ilgilenen varsa mutlaka mesaj atsın

müzikle kalın..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Gezegen

MesajTarih: Pts 21.08.2006 9:43    Mesaj konusu: Re: gitar kursu Alıntıyla Cevap Ver

snowdrop_ demiş ki:
slm arkadaşlar
gitar kursu alıcam tabi uygun bişey bulursam
bursadayım
klasik gitar daha sora geçerim elektroya:D
ilgilenen varsa mutlaka mesaj atsın

müzikle kalın..

nerde oturuyorsun ?
leonjohancool

MesajTarih: Pzr 03.09.2006 1:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

konuyla alakasız olucak ama direk olarak elektro gitardan başlasana madem niyetin o...

Bu anlayış nedir yaw kafayı yicem. Herkes klasik gitarı elektroya geçiş basamağı sanıyor!!! Değildir, çok büyük incelikleri vardır onunda...
aysu_

MesajTarih: Pzr 03.09.2006 12:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bencede leonjohancool çok haklı. eğer amacın electroysa direk electrodan başla klasikle yorma kendini :s
Başa dön
enable
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 03.09.2006 14:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aysu_ demiş ki:
bencede leonjohancool çok haklı. eğer amacın electroysa direk electrodan başla klasikle yorma kendini :s

elektroyla başlarsan bir iki metalika iki şebnem ferah 3 tane duman çalmaktanileri gidemezzisiniz
bi fikrimiz yoksa lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim
arkadaşımız iyi bir gitarist olmak istiyosa klasik eğitimini alsın zaten iyi bi eğitim alırsa zaten klasiği zor bırakacaktır ve bu iş geçiş olmaktan çıkıp elektirikliyle devam etsede klasiğe ihanet etmemiş olacak, ama eğer
ben sırtımda gitar gezdircem bir iki solo çalıp orda burda çan çan müzik muhabbeti yapçam diyosan birz yeteneğin varsa ders almana da gerek yok
Başa dön
leonjohancool

MesajTarih: Pzr 03.09.2006 15:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enable demiş ki:
aysu_ demiş ki:

elektroyla başlarsan bir iki metalika iki şebnem ferah 3 tane duman çalmaktanileri gidemezzisiniz
arkadaşımız iyi bir gitarist olmak istiyosa klasik eğitimini alsın zaten iyi bi eğitim alırsa zaten klasiği zor bırakacaktır ve bu iş geçiş olmaktan çıkıp elektirikliyle devam etsede klasiğe ihanet etmemiş olacak, ama eğer
ben sırtımda gitar gezdircem bir iki solo çalıp orda burda çan çan müzik muhabbeti yapçam diyosan birz yeteneğin varsa ders almana da gerek yok
elektro gitar eğitiminde nota solfej görmeyecekmi? Bilinçsiz bir hocadan alırsan dersi aynen dediğin gibi olur. Yoksa nota solfej görmeye başlarsa elektroyla başlar gitarıda öttürür yeteneği varsa! Senin dediğine göre ne gitaristler var onlarda iki solo çalıp müzik muhabbeti yapıyo ortalıkta... Ünlü virtüözlerin biyografilerinide bi kontrol et istersen
DaRkShInE

MesajTarih: Pzr 03.09.2006 16:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enable demiş ki:
aysu_ demiş ki:

Afedersin,ama söylediğin şey çok saçma,çünkü elektro gitarın kökenleri blues'a dayanır,klasik alt-yapıya sahip olupta rock ve metal çalan kişiler var tamam,ama blues elektro gitarın çıkış noktasıdır ve her gitarist(kökeni ne olursa olsun) en sonunda blues yapılarına,ritmlerine,licklerine,cümlelerine hakim olmak zorundadır ki,gitarı hakkını vererek çalabilsin...

Klasik;eğer sonunda elektroya geçmek için kullanılacak bir basamak olarak düşünülüyorsa,sadece zaman kaybı derim,çünkü klasik müzik ve blues'un alt yapıları birbirine uymamaktadır,zaten klasik müzik literatürüne baktığın zaman gitar tanımlanabilen ve belli bir kalıba sokulabilen bir enstürman değildir ve ayrıca günümüzde gitar kullanılarak yapılan hemen hemen bütün müzikler blues varyasyonlarıyla oluşturulmuştur...

Yani(toparlamaya çalışıyorum biraz fazla dağıldı ama)arkadaşım başlayacaksan,elektroyla başla ve bulabiliyorsan blues temelli bir eğitim al...
Doğum,belli çözünürlükteki enerji parçacıklarının birleşmesine,Ölüm,bu parçacıkların çözünüp,geldiği yere dönmesine denir.Asıl önemli olan safa yaşamdır,enerjilerin ayrışmadan önce,enerji parçacıklarının frekansının ne kadar yüksek olduğunu belirler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
leonjohancool

MesajTarih: Pts 04.09.2006 19:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu kadar ayrıntıya girmemiştim bende, ek verdiğin bilgiler için teşekkürler. snowdrop_ arkadaşım karar yinede sana kalmış. Gerçekten sağlam bir hocadan (iyi çalan birisi iyi bir hoca değildir her zaman) bu işi notasıyla mantığıyla öğrenmeni tavsiye ederim. Daha yavaş öğrenirsin, daha çok zorlanırsın ama buna değer emin ol.
nurkanrenda

MesajTarih: Prş 07.09.2006 15:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Önce klasik gitar çalar sonra elektroya geçerim fikri bana da pek mantıklı gelmiyor.

Zira klasik "gitar" değil, klasik "müzik" çalışması oluyor o klasik gitarla yapılacak olan iş.

Klasik müzik icrası deyince, bir dünya detayla karşılaşırsınız. İki enstruman tekniği arasında pek pozitif bir korelasyon yoktur. Yani birinin tekniği, diğerini bozar niteliktedir.

Elektrik gitar ile icra edilen müziği çalmak ise niyet, çözüm ortada. İyi bir hoca bulun ve elektrik gitar öğrenin derim ben.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız