Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

@hackeiommi Uzun uzun yazıp anlatmışsınız, tam da beklediğim açıklama sizden geldi. Acemi biri olarak amfinin öneminin bu derece olduğunu bilmiyordum sayenizde aydınlandım. Amfi hakkında dedikleriniz kafama yattı aslında. Muhtemelen dediğiniz gibi yapacağım ve ileriki bir tarihte amfi konusunda yardımlarınızı alacağım. Onun dışında LP gitarlara daha önce de dediğim gibi pek sıcak bakamıyorum, hoşuma gitmiyor kasaları. Ve Squier Vintage Modified Stratocaste ile HH dizilimli herhangi bir Schecter arasında kaldım. Squier hakkında bir fikriniz ya da deneyiminiz varsa paylaşırsanız mutlu olurum. İşçilik vb. :happy:

@erenkavukcu Ben de tam bu konuda kararsızım işte. Squier Vintage Modified Strat ile Schecter arasında gidip geliyorum. Bi squier kullanıcısından yorum gelse kararımı vereceğim. Hazır schecter kullanan birini bulmuşken sorayım, önerebileceğin bi model var mı acaba? :D Schecter'in çok fazla modeli var 1000-1500 bandında ve arada ne gibi farklılıklar olabilir ve ya farklılık düzeyleri ne derecedir bilemiyorum o yüzden.

Birde online olarak alacaktım fakat bi ara gidip denemekte yakından görmekte fayda var sanırım. :cat:
Ben schecterların 3-4 gitarını denedim ve hepsini beğendim ancak daha çok 1500-2000 arasında modellerdi. O yüzden direkt tavsiye edebileceğim bir model yok maalesef. Ama aklına yatan modelleri spesifik olarak özel mesaj olarak yazabilirsin bana vakit buldukça bakarım.
 
O değil de 1300 TL'e cillop gibi 2. el gitarlar varken 2-3 kat değersiz gitara o parayı vereceksin ben ona yanıyorum. Dolar da aldı başını gitti. 700 TL'Lik squier oldu 1500. 3000 TL'lik gitarlar şu an 2. elde 1000-1500'e gidiyor. Amatör hatası, biz de yaptık. 2. el alırsam bir sorun olur, ben onu istediğim gibi kurcalayamam, bir sorun olur mu? Öyle böyle... Sıfır alınca gitar kendini çalıyor sanıyoruz. Oysa ki iyi seçilmiş bir 2. elin sıfırıyla hiçbir farkı olmayacak. Zaten dükkanlar bu arkadaşlar sayesinde kazanıyor. Sonra 2. el ilanlarda kıytırık kıytırık dünya gitar görüyoruz. Yarısı squier, yarısı extreme, diğer yarısı grg170. Neden? 1000 TL peşinle bunlar alınabiliyor. Oysa ki gitarda fiyat/performans ürünleri belirlidir. Bunlara bakman yeterli. Gerisi senin gitar çalışına bakar.

Amfi seçimi çok önemli ama ev ortamında sınırlısın. Paran olsa da alıp bir Fender Deluxe Reverb'i doyasıya kullanamazsın. Alt ve üst komşuların genellikle sınırların olur. Volume 1/10 seviyesinde amfinin hiçbir karakterini alamadan çalarsın, drive filan çok zor zaten. İşte bu durumda düşük çıkışlı amfiler devreye giriyor, onda da seçimler belli, yani işin gerçeği içlerinden birini seçeceksin. Diğer bir seçim modelleme ürünleri ki bence en mantıklısı odur. Özellikle pre-amp kısmı analog olan, kabin modellemeli pedal-amfiler var. Herhangi bir ses sistemine girdiğinde amfi gibi ton veriyorlar. En popülerleri de tech21 gt2 ve triac'dir. Bunlara da bakmanı öneririm. Diğer bir ihtimal modellemeleri iyi olan bir prosesör. Özellikle Pod Hd serisi bu konuda baya başarılıdır. Aynı mantık istediğin ses sistemine takman yeterli. Hoparlör setin orta seviyenin üstündeyse iyi sonuç alırsın.
 
Son düzenleme:
Piyano - Dijital Piyano - Gitar - Müzik Aletleri Sitesi - doremusic

Sitede ayrıca başlığı var, çok güzel kampanya yapmışlar.. Burada ST213 var 750 TL civarı, 660 TL fiyata Viper var, SG kasa, öğrendikçe zevkine göre takarsın 2 manyetik güzel olur, 1000 TL civarı X-Tone var ki ben görüntüsüne bayıldım, kırmızısı stokta olsa sırf tipine alırdım, hem bu fiyata hem de peşin fiyatına taksitle.. @hackeiommi bu tarz başlıklara hep bu uyarıyı yapar, amfi önemlidir diye, direk katılıyorum, sırf bu yüzden 20 sene önce 600 dolar verdim Excalibur hoparlörlü Crate amfime, hala da değiştirmek aklıma gelmiyor ama gönül şöyle müstakil bir evde Mark V de ister o ayrı... İyi bir amfin yoksa stüdyo yollarına düşersin amfi peşine..

İkinci el olayına gelince tek tavsiyem unut o takıntını, icabında 3-4 ay para biriktir, ikinci el temiz bir gitar al, ya da nakit almak sıkıntıysa taksitle ikinci alma yoluna yönel..
 
Hepinizin yorumlarını tek tek okudum, hepinize teşekkür ederim. Öncelikle görüntü konusunda yazılanlar tam benim düşüncelerimi yansıtıyordu. LP'lar kasa olarak sevimli gelmiyor diye direkt eliyordum bu yüzden hatta. Ama görüyorum ki dinlediğim çoğu grubun gitaristi LP kullanıyor. Ben de artık sıcak bakıyorum tabi yine de gidip bir canlısını göreceğim. Ama konuya atılan linklerden birisindeki gitar acayip hoşuma gitti, atan arkadaşa teşekkürler. ( mydukkan.com :: Ibanez AR220 :: Elektro Gitar ) Sıfır almak durumunda kalırsam muhakkak buna bakacağım. Hem @hackeiommi'nin de dediği gibi vintage bir gitar, benim için oldukça uygun olacak.

Ayrıca amfi konusundaki görüşlerinizi dikkate alıp elimden geldiğince amfi bütçesini yüksek tutup iyi bir şeyler alacağım fakat ondan önce ses kartı+amplitube daha mantıklı bir hareket gibi geliyor.

Şu ikinci el konusunda da bir şeyler diyeyim çünkü sanırım herkes sıfır gitara şu sıralar verilen paranın mantıksız olduğunu düşünüyor. Şayet kafamda uygun bir gitar belirleyebilirsem ikinci ele de bakacağım arkadaşlar. (Varsa ikinci ele düştüğünde kaçırma dediğiniz tam benlik olduğunu düşündüğünüz gitar modelleri, yazarsanız sevinirim) Anlaştıktan sonra daha iyisini almak varken kötüsünü almak olmaz zaten. :)

Bir de Les Paul Jr.'lara bakış açım sorulmuş, aslında konuyu açtığımda sıcak bakmıyordum ama yukarıda da yazdığım gibi artık bakıyorum. LP'larda nadir de olsa beğendiğim model çıkıyor, benim için dış görünüş de çok önemli biraz içime sinmesi lazım. :LOL:

Onun haricinde gönüllü gitar deneyicileri linkini paylaşan arkadaşa çok teşekkürler. Şimdilik deneyebileceğim bir arkadaşım var ama olur da bi aksilik olursa muhakkak bakacağım oraya çok teşekkürler.
Ayrıca @erenkavukcu' yardım için çok teşekkürler, bir kaç model vardı aklımda muhakkak atacağım onları sana. :rolleyes:
 
@Arensnuphis sana şöyle bişey alalım bu iş burda bitsin :D :

b065df618d3518b64ed5f5a4e6142c12.jpg
 
Yakında bir LP edinmeye niyetlenen bir gitarist eskisi olarak son derece aydınlatıcı bir başlık olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Hepinize çok teşekkür ederim. Konuyu açan ve gitar konusundaki ısrarı sayesinde konunun derinleşmesine vesile olan arkadaş, bıkıp usanmadan O'nu doğru seçim yapmak için yönlendirme amacıyla hiç üşenmeden uzun uzun yazan tüm arkadaşlar, hepiniz şahanesiniz... =)
 
Yakında bir LP edinmeye niyetlenen bir gitarist eskisi olarak son derece aydınlatıcı bir başlık olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Hepinize çok teşekkür ederim. Konuyu açan ve gitar konusundaki ısrarı sayesinde konunun derinleşmesine vesile olan arkadaş, bıkıp usanmadan O'nu doğru seçim yapmak için yönlendirme amacıyla hiç üşenmeden uzun uzun yazan tüm arkadaşlar, hepiniz şahanesiniz... =)

Foruma hoşgeldiniz Çetin Bey. Siz bize bakmayın, sözkonusu müzik olunca biz düz bağımlı ve ruh hastalarıyız. Çoook genç bizim kafamıza uyup heder oldu bu yollarda :)
 
Foruma hoşgeldiniz Çetin Bey. Siz bize bakmayın, sözkonusu müzik olunca biz düz bağımlı ve ruh hastalarıyız. Çoook genç bizim kafamıza uyup heder oldu bu yollarda :)
Merhaba, yaş itibarıyla (45) heder olma riskini atlattım diye düşünüyorum =)
Tabi zamanında müzik aletine yatırdığım parayı toparlasam araba alırdım herhalde... =)
 
Merhaba, yaş itibarıyla (45) heder olma riskini atlattım diye düşünüyorum =)
Tabi zamanında müzik aletine yatırdığım parayı toparlasam araba alırdım herhalde... =)

Valla sayın abim, deliliğin yaşı yok müzikte. Forumdaki ortak nokta, her an her yaşta kullanıcıyı GAS'tan (Gear Acqusition Syndrome = Ekipman bağımlılığı Sendromu) mütevellit kaşıntılar tutabilmesi :)
 
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. Elektro gitarlarda genelde japon , meksikan , amerikan , çin , kore falan yapımı olur. Size sorum hangi yapım gitar daha iyidir hangisini tercih etmeliyiz biraz bu konuda bilgi almak istiyorum.
 
Merhaba,
O iyidir bu iyidir demek çok doğru olmaz. Neye göre iyidir neye göre kötüdür ? Sizin beğendiğinizi ben beğenmem benim beğendimi ise siz.
Eğer bahsedilen işçiliğin iyi olması ise, o da göreceli, iyi para vererek aldığınız Çin malı bir gitarın da işçiliği iyi olacaktır. Her Çin malı kötü değil olay paranıza göre. Marka olarak bakınca da olay aynı paranıza göre değişiyor işçilik mevzusu. Örneğin Ibanez' in berbat işçilikli gitarları da var, üst seviye pahalı gitarları da.
Ama bazı gitar markaları vardır tonunu seversiniz yada sevmezsiniz o ayrı ama işçilik konusunda taviz vermezler bir standartları vardır. Örneğin ESP.
Değil mi @HmzGkgz kardeş :):):):)
 
Geri
Üst