turkrock.com

uvidinli
uvidinli
Doğru tabii!.. Ancak, $ cinsinden alınca, $ cinsinden satıyorsunuz...Aslında, bundan nefret ediyorsunuz ama, böyle yapmayınca da enstruman değişiminde habire zarar ediyorsunuz...$ fixlenir fixlenmez de TL.ye dönüyorsunuz...Çünkü, zaten yapmak istediğiniz bu!..
uvidinli
uvidinli
Ör. Elite'i hardcase'iyle birlikte -2. el olarak tabii- 2,650 TL'ye aldım($:2,60TL idi)...Şu an aynı kondüsyonda ve 2,650 TL'ye zararına satılık...$ habire sağa sola zıplar ve 3.1TL iken sabit TL üzerinden satarsanız habire fiyat güncellemek zorunda kalırsınız...Bu durumda alıcının kafası karışmaz mı?
Paranın istikrarsızlığı ve düşük seviyedeki güvenilirliği bence asıl sorunu oluşturuyor!..
uvidinli
uvidinli
Elbette, ama bir farkla herkes TL üzerinden satış veya alışveriş yapmak kaydıyla!..Çünkü, benim almak istediğim gitarları da E-bay rakamlarının $ karşılığı üzerinden satışa koyuyor ve habire rakam değiştiriyorlar ya da döviz cinsinden satıyorlar...
Sevgili kardeşim, "Biz TL kullanan bir ülkeyiz!" sözü idealize edilmiş bir söylem...Keşke öyle olsa...
uvidinli
uvidinli
Peki SRV, Makina Müzik ve Forumdaki bireysel görünümlü olup kurumsal kimlikle ticaret yapan şahısların $ üzerinden satış yapmalarını nasıl açklayabiliriz o zaman?
uvidinli
uvidinli
Diğer yandan, Elite -mint cond. olmak kaydıyla- dünya ortalama rakamı hard-case'i ile beraber ortalama 1000$ (+ - oynayabilir)
civarındadır, ben bunu bilerek aldım ve aynı rakamdan satıyorum...Burada bir kar sozkonusu değil, amaç da bu değil zaten...Çünkü aynı gitarı almak istesem yine aynı rakamı ödemek zorunda kalacağım(bulabilirsem tabii!..)
uvidinli
uvidinli
Şu yanlış anlaşılmasın, ben bu sistemi savunuyor değilim, aksine sizlerden daha fazla karşıyım...
Yaşım 60'a geliyor ve bu topraklar üzerinde sigaraların ve hatta yiyecek maddelerinin dövizle satıldığını bile gördüm...Sizler daha doğmamıştınız bile...Bizler hala değerlerin korunması için mücadele veriyoruz kardeşim...
uvidinli
uvidinli
Sorun bence kişilerde değil, onlar sistemin baskıları sonucunda ekonomik mal karşılık yasalarının kurbanılar!..
Sorun, Türk değerlerini, Türk parasını siyasi ve ekonomik emelleri için başkalarının çıkarlarına peşkeş çekenler...
Geri
Üst