turkrock.com

CanTe
CanTe
Direkt olarak etik değil diyebiliriz. Sizin emek verdiğiniz bir şeyi, herkes bedava kullansa hoşunuza gider mi diye düşünmeli. Ama bugüne kadar kullandım mı? Geçmişte evet. Guitar Pro'sundan, Amplitube'den tutun Office'ine, müziklerden tutun oyunlara kadar. Şimdi elimden geldiğince orjinal almaya çalışıyorum. Özellikle Amplitube'n crackli halinin kayıtlarda bazen hata vermesi beni çileden çıkartıyordu.
xenrunner
xenrunner
Programla ne yaptığına bağlı. Kullanıp para kazanıyorsan biraz da yazana koklatmak etik olur. Aksi halde gazla gitsin. Yazılımcıyım yanlış anlaşılmasın ... :)))
metaldaima
metaldaima
eğer alabilecek durumdaysan, almalısın yani atıyorum son model bir telefona para veripte buna gelince duraksıyorsan bu etik değil ama alabilecek durumda değilsen ve ticari olarakta kullanmayacaksan bence kullan gitsin.
Single_FACTOR
Single_FACTOR
İlla en son versiyonları almak zorunda dğilsiniz. Şu an ben hala cubase 3 kullanıyorum ve daw ile yapamadığım hiç bir şey yok. Eski versiyonlar daha ucuz, hatta ücretsiz olarak sunulanları bile var :)
Wasp
Wasp
Profesyonel çalışılıyorsa satın almak lazım. Fakat tr de ki dolar kurunuda göz önüne alırsak amatörler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Zinagah
Zinagah
Bilmiyorum yahu, bunu müzik dışında da düşünebiliriz. Atıyorum Advanced System Care. Key i her yerde var ve mesela bunu kullanmak ne kadar doğru. Yaptığım çoğu şey kişisel ve amatörce ama kendi içimde savaş veriyorum
Zinagah
Zinagah
Müzik programları aslında küçük bir kısım. Küçükken cdlerde satılan aldığımız oyunlar bile lisanssızdı
Single_FACTOR
Single_FACTOR
Ülkemizde durum böyle ama yurt dışında ciddi takip ediliyor. Lisans her zaman vardı. Orjinal almamak başkasının kabahati olmasa gerek.
wolkN
wolkN
Bu konuda ben ayrımda kalıyorum yurtdışında 50$olan program ülkemizde 70$ oluyor bide malum dolar kuru adam için 50$ 50 lira gibi geliyor ama bize 70$ 250 lira olunca orjinal almak mantık dışı geliyor (örneğin ilk çıktığında fifa2017 usa fiyatı 50$ Türkiye fiyatı 360TLydi haksız kazanç) sonuç olarak vicdanınıza kalıyor.
wolkN
wolkN
Şu güzel alıntı ile bitireyim konuşmamı "Devlet vergi toplamıyor da yancılık yapıyor. Araba alıyorsun bana da al diyor, bira içiyorsun, kanka bi bomonti de bana alsana ya diyor." hayırlı akşamlar efenim
haşmet
haşmet
bi keresinde aradığım kitabın korsanını almıştım okuduktan sonra kitabı çok beğendim orijinalini aldım
Geri
Üst