turkrock.com

K
KoNt87
Size de çok teşekkür ederim. Sorunum aslında tam olarak şu, martın 20'sinde yola çıktığı söyleniyor (sipariş tarihi mart 14), fakat taşıyıcı (globegistics) sitesine baktığımda 6-15 iş günü arasında gelir yazıyor. Amazonda da bu gün son gün görünüyor, bu güne kadar gelmiş olması lazımdı. Martın 20'sine kadar görebiliyorum ama sonrasında update yok, TR'ye girdi diye düşündüm ben de.
wolkN
wolkN
17track diye bir uygulama kullanıyorum ilk kargo kodunu yazınca her hareketinde bildirim geliyor tr girişi yapınca otomatik PTT kodu alıp bilgilendirmeye devam ediyor Amazon thomann AliExpress şimdiye kadar hepsinde çalıştı.
K
KoNt87
@wolkN @EMM dediğiniz sitelerde de mart 20'ye kadar olan hareketler görünüyor. Sorumu şöyle sorayım, ben mi aceleci davranıyorum? 3 haftada ürünün tr'ye girmemiş olması normal mi peki? Ürün dediğim de zarf, 0.1 lb ağırlığı olduğu görülüyor, gitar falan değil. Vergisi de yok, limitin altında, ama ihtiyacım olan TR'de bulunmayan bir ürün :(
EMM
EMM
3 haftada Türkiye'ye girmemesi evet, biraz enteresan olmus. Hangi ülkeden aldiniz? Bir de Paskalya geliyor, bugün hemen iletisime gecin yoksa haftaya Pztsiye kadar kimseyi bulamayabilirsiniz.
  • Beğen
Tepkiler: KoNt87
K
KoNt87
Amerikadan aldım, kargo firmasına mail attım, bekliyorum. Buradan bildiririm gelişmeleri
K
KoNt87
Kargo şirketi usps'e teslim ettik, amerikadan sonrası için yerel ofisle görüşmelisiniz dediler. PTT'de barkod kodu olmadan sorgulama yaptırmıyor. Şimdi onu istedim, keşke önceden isteseydim. Cahillik kötü şey :)
  • Beğen
Tepkiler: EMM
EMM
EMM
O zaman Türkiye'ye girmiş, doğru mu?
K
KoNt87
@EMM ptt sorgulama sayfasında barkod kodu ile ürün çıktı yalnız hiç bir bilgi yok, ad soyad adres desi vb gibi. Bunun üzerine ptt'yi aradım, onlar da bulamadılar. Gümrüğü arayın dediler, malesef hattı kapadılar şimdi. Yarına kaldım anlaşılan
K
KoNt87
Evet türkiyeye giriş yapmış, fakat kayıt tutulmamış gibi anladım ben. Kayıp olmamıştır umarım, 1 aydır bekliyorum
EMM
EMM
Yani sistemde barkod tanimliysa ama herhangi bir bilgi yoksa kayboldu gibi geliyor bana. Ya da islem bekliyordur ama bu kadar süre gecmis, zor. Cunku sistem ayni saniyorum, ellerindeki scanner'larla gonderi barkodunu okuttuklari an sisteme dusuyor her hareketi.
K
KoNt87
Evet barkod girilmis ama bilgi yok, satirlar boş. Kaybolmasi durumundaki prosedur hakkinda bilginiz var mi? Refund acmamda sakinca var mi olasi kayip durumunda?
H
Halilozz
Barkod numarası ve kargo tipinin tam ismi nedir?
Paylaşabilirseniz daha sağlıklı olacak.
K
KoNt87
Usps
UM138854620US
K
KoNt87
Usps
UM138854620US
EMM
EMM
Eğer yarın size "kargonuz buradaymış" diyemezlerse bence direkt olarak refund açın, ya da yenisini ücretsiz olarak göndermelerini isteyin.
  • Beğen
Tepkiler: KoNt87
K
KoNt87
Ptt de tanidigim var yarin bir de o sorgulayacak, sorusturacak. Olmazsa refund acayim, tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim hocam. Gelisme olursa yazarim burdan, emsal olur arkadaslara da
  • Beğen
Tepkiler: EMM
EMM
EMM
Geçmiş olsun diyelim, nadiren de olsa kaybolabiliyor kayıtlı gönderiler. Gümrükten de bir sonuç çıkmazsa, zaman kaybetmeden refund açın. Bazen aylar sonra da gelebiliyor bu arada, başıma geldiği olmuştu.
  • Beğen
Tepkiler: KoNt87
K
KoNt87
Çok teşekkür ederim ilginiz için
  • Beğen
Tepkiler: EMM
EMM
EMM
Ne demek ya bir şey yapmadık ki, umarım çıkar bir yerlerden... Halbuki bu ara yurtdışı kargoları 8-10 gün civarında bile ulaşıyordu, şanssızlık olmuş :)
  • Beğen
Tepkiler: KoNt87
K
KoNt87
Postacı posta kutusuna atmış, kim bilir kaç gündür orda, vakit ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim. Refund açmak üzereyken şans eseri gördüm.
Geri
Üst