turkrock.com

Wasp
Wasp
Araya daw ampli simulatoru girince latency baya fark ediyor. Sadece akyıt için değil pedalları girip bias amp ile çalıcam takılcamda.
B
Buddy Guy
Açıkçası reaperda bias açıkken rahatsızlık verecek bir latency yaşamadım isterseniz ses örneği de atabilirim.Pedalla birlikte girmeniz latencyi pek etkilemez sanırım
Wasp
Wasp
Yok pedal etkilemez de ben latencye karşı hassasım biraz. Daha önceden line 6 gx vardı onda bile latencyi hissediyordum. Birde buffer ayarları falan en düşüğe alınca duyduğum seste çok kötü oluyor.
B
Buddy Guy
O zaman focusserite scarlet düşünebilirsiniz kullanımı kolay heryerde tavsiye edilen bir ürün
Single_FACTOR
Single_FACTOR
@Wasp ses kartında düşük latency olmaz. Buffer a göre hepsinde latency düşüktür zaten.
Wasp
Wasp
Ses kartından ses kartına fark var ama.
Single_FACTOR
Single_FACTOR
http://i.imgur.com/FkN2n43.png
şöyle bir karşılaştırma tablosu mevcut. delinin biri yapmış :)
Mesele zaten bu düşük latency için 256 S/buff a düşünce canlı performasta Kalitenin "K" sının bile kalmaması.
M
Mehmet B. Uzunosmanoğlu
Latency meselesi biraz da ses kartının driver performansı ile ilgili. Bu yüzden driver kalitesi iyi olan ses kartı seçmenizde fayda var.
Wasp
Wasp
Steinberg ve rolandlarin driverlari nasil?
M
Mehmet B. Uzunosmanoğlu
Driver kalitesi denilince akla ilk gelen firma RME'dir. Diğer markalar ondan sonra sıralanır. Steinberg ve Roland'ın driver açısından çok farkları olacağını sanmıyorum. Belki Steinberg bir tık öndedir. O da belki...
Wasp
Wasp
Rme alacak para olsa sizi de yormazdim:) ya bazi markalar cok kotude bu konuda sorayim dedim. Ur22 mkii alcam forumdan bugun. Bakalim amfiyi falan sattik dijital sese radikal bir donus oldu :)
M
Mehmet B. Uzunosmanoğlu
Wasp
Wasp
Evet suan baya kasar:) simdilik ur22 ile takilalim. Bias dekstopa pedallari girecem bakalim nasil olacak.
inhumanform
inhumanform
Steinberg ur22 mk2 ve Focusrite 2i2'yi kısa süre de olsa kullanma imkanım oldu, programdaki latency değerlerini tam hatırlamıyorum ama 2i2'de daha az gecikme yaşamıştım. ur22'de özellikle hızlı alternate picking yaparken hafif de olsa hissetmiştim gecikmeyi. Yine de deneme imkanınız varsa eşten dosttan edinip karşılaştırmanız çok iyi olur.
Single_FACTOR
Single_FACTOR
@inhumanform http://i.imgur.com/FkN2n43.png malesef focusrite her açıdan piyasanın en kötüsü. Bu arada Zoom R8 in değerleri, performansı oldukça iyi görünüyor çok fonksiyonel bir alet ve fiyatı da güzel bence.
forbidden_city
forbidden_city
Volkan 2i2 denemediysen, bir ara bana uğra bak istersen. Amplitube'le seste herhangi bir problem yokken rahatça çalabiliyorum. Daha fazla da düşürme payı var. Seri çalımlarda gerçekten sıkıntı yaratabilen bir şey bu gecikme ama bir direct monitoring mükemmelliği olmasa da işini göreceğine eminim.
inhumanform
inhumanform
@Single_FACTOR Belirtmeyi unuttum, denediğim focusrite modeli 2i2 mk2 idi, belki düz modele göre geliştirmişlerdir bazı şeyleri. Belki de bilgisayarımla ilgili bir sorun oldu ur22'yi denerken. Focusrite'ın özellikle driver konusunda sıkıntılı olduğu söyleniyor, ben de bu şekilde sonuç alınca şaşırmıştım. Tablo için de teşekkürler, gerçekten güzel bir referans karşılaştırma için.
Wasp
Wasp
Kaan ur22 mkii aldim dun. Ayarlar icin ararim zaten seni buyuk ihtimal :D bias dekstopla denicemde belki preamp pedal alirim similasyonada gerek kalmaz.
forbidden_city
forbidden_city
En güzeli olur, tabii ne alacağına da bağlı. Bu arada hayırlı olsun :)
Wasp
Wasp
Teşekkürler ekonomik duruma göre lambalı pream biraz uzak gorunuyor ona yetemezsem preamp pedal alacam. Ama işte her halukarda kabin simulatoru lazım olacak ve düzgün kabin simulatorleri çok pahalı.
Geri
Üst