turkrock.com

blueorangeflames
blueorangeflames
yani hani burada satılmayan ürünlerin gerçek fiyatıyla arasındaki farkı daha kolay göstermek için olabilir ilk durum hani kargosu vergisi falan da var o yüzden çok şey yapmam ama 200-300 tl yazabilecekken küsürat hesabı yapmanın pratik faydasını anlamıyorum. yani çok bir para da değil ki küsürattan bişeyler kopsun. @welmour
Zengin Muhendis
Zengin Muhendis
Bu aralar altın kurundan ürün satasım var benim de :D
johndoe666
johndoe666
Kendi ürünümü dolar üzerinden satan biri olarak, bu dediklerinize maalesef tam anlamı ile katılamıyorum. Laf uygun fiyatlı bir pedala ise eyvallah ancak amerikan yüksek maliyetli bir amfi ya da gitar için aynı şeyi söyleyemem. Veya Axe-FX gibi bir sistem için. 100 dolarlık bi pedalın doların 0,10 kuruş gibi yüksek bir atlayış yapması ile değeri 10 lira oynar.
johndoe666
johndoe666
Ki o zaman gerçekten @welmour un dediği gibi 4.99 yazmak gibi geliyor bana da. Zaten usta 10-20 TL indirim yap alıyım desen adam yapacak. Ama 3000 dolarlık bir Mesa Boogie amfi satıyorsan mesela, dolar yüzlerce TL farkediyor. Ben de çok dolar meraklısı değildim ancak 2013'ten bu yana 1 TL artan bir kurdan bahsediyoruz. Ben ürünümün fiyatını güncellemekten bıktım, dolara güncelledim kurtuldum.
johndoe666
johndoe666
Biraz niyet de önemli bu işte bana kalırsa. Amerika'dan alınan bir ürünü dolar olarak koymak da mantıklı bence Türkiye'ye girmiş de olsa. Adam Amerika'dan getirmiştir 200 dolarlık pedalı ve TL'ye koymuştur 1 sene önce. E şimdi o adam dolar 3 TL iken ürününü 2.25'lik koyduğu kurdan mı satsın ?
johndoe666
johndoe666
1.si elindeki ürünün değeri o değil, ürünler değer kazanıyor ya da kaybediyor, 2.si döndüğünde elindeki paraya baktığında o parayla birşey alamayacak duruma gelmiş olur adam. Kimsenin ( kendim dahil ) avukatlığını yapmıyorum ha :D Ama her koşulda böyle yapılmamalı denemez bence. Bu profil mesajlarında nalet karakter sınırını kaldırsalar mı ne :D
Wasp
Wasp
Anlaşılmayacak bişey yok. Bu ürünler ithal TR'de olsa bile. Ve değerleri döviz kuruna göre hergün değişiyor. Dolar 2 liradan 3e çıktığında adam ürününü aynı fiyata satarsa almak istediği şeyi alırken ciddi zarar etmiş olacak. Sebep bu yani. Kızacaksanız doları uçuranlara kızın bir bok alamıyoruz şuan.
Geri
Üst