Düşük Watt'lı Ev Kullanımına Uygun Lambalı Amfi Tavsiyeleri

Zamanında başka bir yerde yazdığım , fakat burada ki kullanıcıların da istifadesine sunmak istediğim bir konu ,


Biliyorum , al sat forumundan buraya sıra gelmez ama ,
Biliyorum , kimsenin umurunda değil ama ,
İçim elvermiyor ,
İstiyorum ki , insanlar faydalansın ,
Bilgi birikimi boşa gitmesin .


Bölüm I

Yıllardır , bütün dünyada üretilen tüm düşük wattlı amfileri araştırıyorum .

Denemediğim , deneyemediysem en derin noktasına kadar araştırdığım , hatta sahipleri ile tartıştığım bu sancılı dönemin ardından ,

En mükemmeli hangisi ?

Bir sonuca varmam yıllar aldı ,

Siz bu kadar uğraşmayın ,

En akıllı insan tecrübeden yararlanandır .

Benim için güneş altında üretilen en iyi düşük wattlı (maximum 10 watt) , küçük amfi ,
Paranın mevzu olmadığı durumda şunlardır :
Bu sıralamada , kalite sıralaması yapılmamıştır .


-East Amps Studio2
-Wienbrock Amps ME-1
-Fargen MiniPlex 2
-Matamp First Lady ( yada C7)
-Tipton Amps Slasher
-Reeves Amps Custom 10HG
-Phaez Amps DaisyCutter 10
-MJW Amps GoldStar
-THD UniValve
-Emery Sound SuperBaby
-Mango Amps Uno10 SE
-Hiwatt Custom 7
-Alessandro Plott Hound
-Hall Amps Lil' Devil
-Fuchs Lucky 7
-Morgan Amps Abbey
-Mojave Amps Coyote
-Baron Amps Snott Watt
-Audio Kitchen Little Chopper

Yukarı da belirttiklerim ,
Yeryüzünde ürtilmekte olan en kirli ve en sıcak olan , mükemmellik sınırına gelmiş küçük amfilerdir .

Bunlardan ayrı olarak Mesa Boogie Mark V ' den bahsetmeden geçmeyeyim ,
Bu amfi 10 watt modu ile belki yukarıda saydıklarımın hepsini tepeler .

Bu makaleyi zaman içinde update etmeye devam edeceğim ,
İlgilenenler , ara sıra kontrol ederler ise eğer ,
Yenilenirler .


Sır küçük amfilerdedir , çok geç olmadan davranın ve bir tane edinin .


Sonra ,
Hakan abinize dua edersiniz , belki .


Bölüm II

Şimdi ,
Burada , iyi yazmışsın , hoş yazmışsın da , bu aletlerin fiyatı 1000 USD nin altında pek de birşey yok .
Parası olan var , olamayan var .
Biraz insaflı davran bakalım abi , diyenler çıkacaktır .

Onlar için de bir kaç öneri sıralayım .

Gene sıralama sırasında kalite gözetilmemiş , akıla geldikçe yazılmıştır .

-Matamp MiniMat
-Reason Amps Bambino
-Bümbox Lead One
-Zachary Skank
-Louder & More
-Orange Tiny Terror
-Red Iron Amps 5 Watter
-Reeves Custom 6
-Vox Night Train
-Mack Amps Gem

Böyle ,


Bölüm III

Amma yaptın abi ya ,

Meteliğe kurşun atıyoruz fakat canımız da şu lambalı ve düşük watt olayını çekiyor , ne yapsak etsek de bir tane biz de edinsek diyorsanız .

O zaman ,

-Egnater Tweaker
-Hayden Amps Little MoFo
-Traynor Amps DarkHorse
-BlackStar Amps HT-5R,
-Blackstar Ht-1R,
-Laney Cub 15 Head
-VHT Special 6
-BlackHeart Little Giant 5
-Kustom Defender 5H


Bunlar da mı uymadı ,

Hiç bir şey bilmiyor ve yapamıyorsanız ,
Gidin bir "Epiphone Valve Jr." alın .
250 TL ye uçun ,
Daha ucuza uçuş olmuyor , maalesef .

THY ile , belki .



Not : Neden böyle bir arayış ?

Her şey mükemmel attenuator olamayacağı tezi üzerine kuruluyor .

O zaman ne yapmalıyız ?

Düşük watt kullanalım , eee o da cılız ses veriyor , ne yapacağız şimdi ?

O zaman geldiğimiz noktada ,
Her şeyi ile neredeyse 100 wattlık bir amfi kapasitisine sahip ( Gerçekten majestik parçalardan oluşan ) fakat sadece güç lambaları 10 watt yada altında olan mükemmel çözüme varırız .

Bu ses seviyeleri bile hala çok yüksek fakat 4 X 12 bir kabini sürmeye gücü yeten , stüdyo yada ev ortamlarında sesi sonlamaya izin veren bir seviye .

Daha da yatak odası seviyelerini ise , hiç şüphesiz master volume marifeti ile çok çok kısılmış bir attenuator dan daha iyi kotarabileceğini çeşitli denemelerde gözlemledim .

Burada bir attenuator karşıtlığı yok ,
Zaten yukarıda bahsi geçen amfileri çoğu farklı biçimlerde de olsa çeşitli attenuator olaylarını bünyelerinde barındırıyor .

Amaç gereğinde kabinleri tutuşturmak , gereğinde ise yanında uyuyan eşine ninni niyetine solo çeşitlemeleri yapabilmek .


Burada konuştuğum majestik parçalara output transformatörler ve power kapasitörler de dahil . Bir çok üst sınıf üretici OT leri olması gerektiğinin 3-5 katı daha büyük kullandıklarını saklamıyor .

Aslında , şunu da söylemeden geçmemek gerekir .
Bu düşük wattlı amfi olayında , maximum tonal kapasite yada verim benim gözümde ,
Ses kapasitesinin 3/4 yada daha üst seviyelerde kullanıldığında ortaya çıkıyor .

Eğer , gerçek anlamda yatak odası sesi ise amaç ,
Orada gerçek bir 100 watt amfi master volume marifeti ile kısılacak ve bass, deep ve de body ayarları ile tam ton yakalanacak .

Elbette , böyle .

Sevgiler ,

Hakan
icon_surprised.gif
 
Yamaha THR serisi şahane, küçük olan 600TL, büyük olan 900TL civarı DoRe de. Kafa şeklinde, taşıması çok kolay, bir sürü efekt, drive, tap delay, aux girişi vs. mevcut. Bence şu an taşınabilir amfiler arasında en yüksek albeniye sahip seri THR serisidir Yamaha'nın.
 
aslında gitar da pahalı değil. peşin 1.100 civarı. yeniden sıfır ekipmana başlasam böyle bir seti kayıt için kullanıp kayıt olayına ağırlık verirdim. malesef ev hurdacı dükkanı gibi :) nakit de bir şey satılmadığı için aletler dönüp duruyor.
 
videoyu izledim benim de kafamda "acaba??? hmm denemek gerek vs" gibi fikirler oluşmadı değil.Video filan amfi beğenmek oldukça zor çünkü kablo ucunun nereye gittiği belli değil.Kayıt üzerinde oynanmışsa çok da açıklayıcı bir video olmuyor.Açıkcası boş bir zamanımda tünel do re ye gidip deneyecem thr 10 u yamaha boş iş çıkarmaz.
 
Simdi, videodaki sesin buyuk cogunlugu gitarin sesi. "o nasil oluyor ya?" derseniz gitarin videolarini izleyin. Gitar basli basina canavar ve sesini belli ediyor bu amfide bile. Bir de biz bu videoyu hoparlorden dinliyoruz sagli sollu hacimli. Fakat bu amfide ses ufak 3.5"lik 2 hoparlorden gelecek. Yani sesin cikis ve akabinde gelis noktasi oldukca dar. Kabin olmadan bir sure sonra tatmin etmemeye baslar, cılız kacar. Ton olarak degil de sesin hacmi olarak. O yuzden en azindan tek 12"lik bir kabine bile baglansa sahane olur. Gel gor ki ben kabin baglantisi bulamadim alette. Bir tane kulaklik cikisi var baska da bir cikis yok. (n)
 
Valla ben bu aralar gözümü Jet City Pico Valve denilen köpoğluna diktim. Sıpa 4x12 ile de kullanılabiliyor, bir de üzerinde 5w 2w seçeneği var. Güç katında zaten 6L6 barındırıyor ve El34, KT88 gibi tüplerle de re-bias olayına girmeden kullanılabiliyor. Çeşitli modlamara da gelen bir amfi. Herhangi bir dezavantajı da olup olmadığını soruşturuyorum bu aralar.
 
eğer çok kıl apartman komşularına sahip değilseniz düşük watt muhabbetini çok da kafaya takmamak lazım. 50 wattlık kafayla 4x12 kabin kullanıyorum her levelda şahane drive alabiliyorum. hatta dün gece 00:30 civarı benim ufaklık uyurken rahat rahat gitar çaldım. tabi master volume olan bir amfi olması gerekiyor. 4x12 kabine gelince , gerçekten çok fark ettiriyor. tek kabinle çalarken anlamıyorsunuz ama ikisi yan yana kıyaslayınca tıkalı kulağın açılması gibi bir etki yaratıyor. watt muhabbetinin çok abartıldığını düşünüyorum. evinde 50 watt üstü head kullanan pek çok kişi tanıyorum hepsi de mutlu mesut kullanıyorlar.tabi burada power lambalarına yüklenince seste olan değişimin etkisi her zaman saklıdır.benim tek sıkıntım yer meselesi ve çalışmaktan çok vakit ayıramamak . denemek isteyen gelir dener düşük volumede amfinin sesini . :)
 
halilpazarlama'ya ben de büyük ölçüde katılıyorum. Düşük watt'ta ton alabilme biraz da amplifikatörün tasarımıyla ilgili olsa gerek. Örneğin, yüksek volumde power lambalarını kırmaktan bahsediyoruz ama drive'ı tamamen preamp lambalarından alacak şekilde tasarlanmış amfiler var.

Bu değerli çalışma ve paylaşım için sweetrock'a çok teşekkür ediyorum. Ve şahsen, düşük volumde iyi ton veren 15 watt ve üstü amplifikatör önerileri konusunda da oldukça meraklıyım. :)
 


Clean bir amfi düşünüyordum ve fender tam zamanında benim için çıkardı Greta yı. Aslında 4" lik speakerı ile kafa mı combo mu tarttışılır :) Hem 2 watt komşuları rahatsız etmez hemde dekoratif olarak mükemmel. Ayrıca 4x8 kabin ile daha tatminkar tonlar alınabilir. Amerika da 200usd ye satılan bu amfinin tr de 660tl olması klasik fender fiyat politikası.
 
halilpazarlama'ya ben de büyük ölçüde katılıyorum. Düşük watt'ta ton alabilme biraz da amplifikatörün tasarımıyla ilgili olsa gerek. Örneğin, yüksek volumde power lambalarını kırmaktan bahsediyoruz ama drive'ı tamamen preamp lambalarından alacak şekilde tasarlanmış amfiler var.

Bu değerli çalışma ve paylaşım için sweetrock'a çok teşekkür ediyorum. Ve şahsen, düşük volumde iyi ton veren 15 watt ve üstü amplifikatör önerileri konusunda da oldukça meraklıyım. :)

Teşekkür ederim ,

Günümüzün high gain amfileri çoğunluk ile ileri preamp dizaynlarına sahipler .
Gerçekten de sesi preamp'de önemli ölçüde şekillendiriyorlar fakat genede bunca yıl sonra anladığım , esas lezzetin güç lambalarının desteğinde preamp dizaynlarının harmanlanmasında yattığıdır .
Bir diğer değiş ile , tek tek olaya bakmamakta fayda var .

15 watt için ülkemizde bulunabilenler arası bir tercih gerekirse , şüphesiz en çok beğendiklerim Egnater Rebel 20 ve H&K Tubemeister 18 . İkisi de hem üretim kalitesi , hem de tonal olarak çok üst düzey ürünler ile karşılaştırılabilecek kapasitede .
Bogner Brixton ve Soldano Hot Rod 25+ ise en üst seviye fakat fiyatlı .

Aslında , ne tarz ton arandığı ile ilgili olarak çeşitlenebilir öneriler .

:)
 
eğer çok kıl apartman komşularına sahip değilseniz düşük watt muhabbetini çok da kafaya takmamak lazım. 50 wattlık kafayla 4x12 kabin kullanıyorum her levelda şahane drive alabiliyorum. hatta dün gece 00:30 civarı benim ufaklık uyurken rahat rahat gitar çaldım. tabi master volume olan bir amfi olması gerekiyor. 4x12 kabine gelince , gerçekten çok fark ettiriyor. tek kabinle çalarken anlamıyorsunuz ama ikisi yan yana kıyaslayınca tıkalı kulağın açılması gibi bir etki yaratıyor. watt muhabbetinin çok abartıldığını düşünüyorum. evinde 50 watt üstü head kullanan pek çok kişi tanıyorum hepsi de mutlu mesut kullanıyorlar.tabi burada power lambalarına yüklenince seste olan değişimin etkisi her zaman saklıdır.benim tek sıkıntım yer meselesi ve çalışmaktan çok vakit ayıramamak . denemek isteyen gelir dener düşük volumede amfinin sesini . :)

Benim yukarıda belirttiğim listeleme , çok çok düşük ses seviyeleri için değil elbette .
Gene de hatırı sayılır bir volume seviyelerine ulaşılıyor fakat gündüz ve izolasyonlu bir oda olayı ile kullanımı mümkün . Ne de olsa 5 watt , 50 watın yarısı ediyor . Çok ciddi güç .
Yani hiç bir şekilde gece yarısı yan odada bebeğin uyuduğu yada TV sesi seviyeleri değil olayımız .

Eğer bu ise amaç , o zaman haklısınız . 100 watt bile olsa amfiniz , master volume marifeti ile çok güzel sonuçlar elbette alınıyor .

:)
 
Geri
Üst