Blackstar Ht-5r Head Ve Combo Modellerine Dikkat!

Bugün itibariyle İstanbul'daki yetkili servis firması DTL Elektronik'den Sinan isimli bir teknik servis elemanıyla görüştük. Nihayetinde bir teknik servis sorumlusu tarafından da HT-5r head ve combo modellerinin 2011 yılı üretimi birçok örneğinde amfinin çıkış katında aynen bahsettiğim hatalı malzeme kullanımı ve bu bundan kaynaklı bir GENEL arıza şikayeti durumunun mevcudiyeti doğrulandı.

Kendilerine doğrudan Blackstar üzerinden bu hataya ve uygulanacak onarım formalitesine dair bir bülten geçildiği söylendiğinde doğal bir merakla bültenin içeriğini öğrenmek istedim. Halen, yalnızca R39, R38 veya R10 dirençleri mi değişiyor, ve bu dirençlerin yanmasına sebep olan kapasitörler sağlık durumuna göre öylece bırakılıyor mu, yoksa tümden hatalı parça trafiği yenileniyor mu orası belli değil.

Artık ben de olayların gidişatını oturduğum yerden beklemek ve seyretmekten öte bir hamle gerçekleştiremiyorum.

3 gün önce doğrudan Blackstar'a konuyla ilintili gönderdiğim detaylı mail'e de hiçbir cevap gelmiş değil; ki oldukça açıklayıcı bir biçimde sorunun çözümüne dair ne çeşit önlemler alınacağını ve buna dair akla gelebilecek hemen her detayı sordum. Maalesef cevap yok.

Beklemeye devam..
 
Güncelleme;

Tahminimden çok daha kısa bir sürede DTL elektronik'den olumlu ve açıklayıcı bir geri dönüş yapılmasıyla birlikte bugün rahatlamış oldum. Sadece 1 hafta içerisinde amfinin onarımı yapıldı ve detaylı olarak değişen her parça için gerekçesi anlatıldı. (henüz arıza çıkarmamış, fakat risk taşıyanlar dahil) Bu noktada servislik hizmeti ve müşteri ilişkisi bakımından DTL elektronik'e ve Sinan beye tekrar teşekkür ediyorum.

Amfi benzer veya bir başka arıza yaşasa dahi en azından adam gibi bir servislik bünyesinde onarıma gireceğini bileceğim ve bu aynı marka/model amfi kullananlar içinde gayet önemli bir güvence diye düşünüyorum.

Blackstar'a da selam ederim. Halen daha aynı arıza için şikayetler artıyor. Firmanın kendi forumlarında açtığım başlığa bir kamil "blackstar ismine hakaret eder nitelikte" konuşmakla suçlamıştı. Ne blackstar sevgisiymiş arkadaş. Neyse. Kendisine verdiğim cevabı burada bana aynı üslupla karşılık vermek isteyen arkadaşlara da sunayım, ortadaki tek hakaret firmanın özensizliği ve sonucunda piyasaya sürülmüş tonla hatalı amfi, ve ödenen paralardır.

Yukarıda da söylendiği gibi, böyle bir firmayı bu hatalı ürünleri toplatmak ne batırır ne de yorardı.

Böyle iken böyle..
 
Konuyla pek alakası yok ama DTL müzikal elektronik ve iş ahlakı konusunda bende bir numara. Vakti zamanında bir tane Marsjall DSL401 alma arefesindeyken Marshall'a mail atmıştım bu amfi fixed bias mı ayarlanabilir mi, ayarlanabilir ise hangi değerde tutulmalı gibisinden, ertesi gün DTL'den aradılar, Marshall'ın çözüm ortakları herhalde, bir beyefendi sabırla ince ince anlattı, sorduklarımdan fazlasını öğrenmiş oldum. Kendilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
 
eylül ayının başında ht-5 almıştım.amfiyi eve getirdiğim zaman yaklaşık 40-50 dk çalıp standbya almıştım.üzerinden 1-1.5 saat geçtikten sonra sesi fullediiğim zamanlardaki pat pat sesleri hariç hiçbir ses gelmemeye başladı.bunun üzerine amfiyi ataşehirdeki do-re müziğe geri götürdüm,durumu anlattım arıza formu doldurduk vs.ürünü yetkili servise gönderdiler tam olarak 2 AY sonra sorunu hallettiklerini ve bunca süredir parça getirtmekle uğraştıklarını bildirdiler.peki sonra ne mi oldu?ürünü ataşehirdeki mağzalarına geri gönderdiler ben de amfiyi almadan önce son bir kez test ediyim ve sonuç:yine ses gelmiyordu.arızanın voltaj dengesizliğinden kaynaklanabilceğini söyledi benle ilgilenen arkadaş.benimde aklıma kullandığım prosesör geldi ama hiçbir zaman prosesörle güçlendirilmiş ses,amfinin kendi full sesini aşmadığından buna pek ihtimal vermiyorum.neyse sonra ordaki görevli tamirden gelen amfi çalışmayınca onun yerine başka bi ht-5 verdi.tüm bunlar bu ayın başında yaşandı yanlış hatırlamıyorsam.

25 gündür bana verilen yeni amfiyi kullanıyorum.2 hafta önce 1 saat çaldıktan sonra ufak tefek cızırtılar çıkmaya başlamıştı,bugünse hem süre 20dk ya indi hemde cızırtıların yerini çok daha büyük bir gürültü almış durumda.buyrun buda sorunun net anlaşılması için çektiğim kısa video.videoyu çalmaya başladıktan 20-25dk sonra,yani gürültünün çıkmaya başladığı an çektim.

http://www.youtube.com/watch?v=OmCMF26uzT0&feature=plcp

şimdi bunları böyle ayrıntılı yazdım çünkü eğer sorun benden kaynaklıysa bunları okuyup bana söylersiniz.amfiyi dikattli kullandım,jak vs yi standby açıkken hiç çıkarmadım,amfi ısınmışken taşımadım vs.bunların üzerine bu sorunla karşılaşmamın normal olduğunu sanmıyorum ki konuyu açan arkadaşın yazdıklarıda bu söylediklerimi destekliyor.ancak şuanda kafama tek takılan şey bana verilen 2 amfininde bozuk çıkma ihtimalinin düşük olması.eğer bu sorunu önce burda halledersek şubeye daha bi özgüvenle gidicem.unutmadan şuanki amfimin seri nosu 2011 ile başlıyor,muhtemelen ilk verdikleride 2011 üretimiydi.
 
Bu kadar şanssızlık bir araya gelir mi ?

Problemsiz bir HT-5 sahibi olduğum için şükretmeye başladım .

Bu kadar iyi bir amfi ve bu derece şikayetler .

Çok üzülüyorum . Do Re'nin burada yapması gerekenler olduğunu düşünüyorum .

Eğer Blackstar markasının ülkemizde geleceğini gerçekten düşünüyorlar ise .

:(
 
arkadaşlar ilginç bir şekilde bende de bir sorun yok . ama markayla ilgili bir sıkıntı var hakikaten inşallah arkadaşlara yardımcı olurlar .
 
teşekkürler,şuanda tek derdim hatanın en kısa sürede tespit edilmesi ve kalıcı çözüm sağlanması.gerçekten kendimden emin olamıyorum bazen,acaba benmi yanlış kullandım diye düşünüp duruyorum ama ne yazdıysam o.
 
blackstar firması genel bülten yayınlayıp hata düzeltmesine gidiyorsa bu serideki bütün amlilerin teknik servise alınıp parçalarının değiştirilmesi gerekmezmi. bende de 2011 ht 5r var evde kullandığım için çok zorlayamıyorum ve saatlerce de açık kalmadı hiç. ama bu anlatılanlardan sonra tırstım açıkçası. ilk fırsatta baya bi zorlıcam bakalım bi arıza vercekmi
 
Ben bu konuyu yeni okudum. Baya bir faydalı olmuş öncelikle onu belirteyim. 2011 model Ht-5 sahibiyim, bar konserleri ve ev provası için almıştım hem hafif hemde canavar tonu var, hem de ucuz, ayrıca deli gibi kullandım, saatlerce çaldım ama hiç bir sorun yok şimdiye kadar. Sanırım arkadaşların da dediği gibi 2012 üretimlerinde bir sorun var. Genelde yapılan bir politikadır zaten bu yaşanılan durum. Önce güzel ve kaliteli parçalara sahip bir ürün çıkar piyasaya, başarılı olunca ve talep artınca hemen malzemeden çalınır tabiri caizse :) E ne diyelim kahrolsun kapitalizm :)
 
bastardbullet konuyu açtıüından beri takip ediyorum. Uyarıcı başlığın için çok çok teşekkürler. Umarım senin için sonuç hayal kırıklığı olmaz ve ürününü sağlıklı bir şekilde kullanırsın.

AKINROLL , HT-5 bar konserlerinde ihtiyacın olan performansı gösterebiliyor mu? 5 watt amfilerin sahnede yetersiz kalma riski vardır benim bildiğim. Barda ne tip bir kabinle kullandığını, nasıl mikrofonlama yapıldığını yazar mısın rica etsek?
 
Üstat selam, HT-5 bar konserleri için (250-300 kişilik mekanlar) shure sm 57 kullanarak gayet yeterli oluyor. Hatta ben analog pedal bile almıyorum yanıma. clen ve drive kanalı ve fooswitch ile iş görüyor süper şekilde. Hatta pedalsız kullanmaya alıştım ki gitar volumu ile dengeleyince gayet yeterli ton yelpazem oluyor. Hatta buyur abicim sana kanıtı :)

konser çok kötü mikrofonlar ile kaydedilmiş olsa bile yinede fikir verecektir ht-5 performansı. ayrıca gitar monitörü kullanmadım amfi sahne içi bana yeterli geldi.

 
Çok çok teşekkürler Akın, kayıt bazı şeyleri duymak açısından gayet yeterli. Kombo model bu üstelik, hani 4x12 kabine bağlanmış kafa model de değil. Yine de davulun ardında ezilmemiş, kaybolmamış.

Not: Elli yedi dakikanın tamamını dinledim diye yalana yatmayayım ama izlediğim kadarıyla da grup olarak performansınız çok iyi (y)
 
Blackstar HT5'i de listeye alabilirsin, biraz daha para biriktirip 20 wattlığını almayı düşünebilirsin, hazır HT5 kullanıcısını yakalamışken özel mesaj yoluyla Akın'a danışabilir, HT5 hakkında ayrıntılı bilgi isteyebilirsin ;)
 
hackeiommi hocam çok teşekkür ediyorum güzel yorumların için :) Amfi ile ilgili fikir vermesine sevindim videonun.. gerçi tek prova alpı çıkmıştık bissürü hata da yaptık konser sırasında ama yinede sonuna kadar izleyip beğenmene çok sevindim doğrusu.

Ben aslında Marshall JVM 410 full stack kullanıyorum. esas amfim marshall hatta trafo ve lamba modifiyesi de yaptım şu an üstüne amfi tanımam :) Ama gel gör ki inanılmaz ağır ve hantal bir alet.. sahne de ancak rockstar olmam lazım ki konserlerde kullanma zahmetine deysin :) Bu duruma çözüm olarak küçük ama canavar amfi arayışına girdim.. fender blues junior vardı ama amerikan soundlu amfileri pek sevmediğimden, ayrıca bolca gain üretebilen bir amfi ihtiyacımdan Blackstar Ht5 combo 10'' modeilini aldım. Ne yalan söyleyim bu fiyata alabileceğiniz ve taşınabilir hafiflikte ve soundu güzel en iyi amfi bu diyebilirim. 20 watt lık blackstar da denemiştim o da çok iyiydi ama o da ağır gelmişti.. ht5 kuş gibi hafif :) ve bar konserlei için yeterli bence.
 
hackeiommi Çok teşekkür ederim öncelikle, ve aynı zamanda özür diliyorum vakit bulamadığımdan gündelik olarak forumu kullanamıyorum. Daha önce de belirttiğim gibi amfi servisten döndüğünde tekrar açacağımı ve birkaç görsel ile de burada içerisinde nelerin değiştiğini göstermeye çalışacağımı söylemiştim. Fotoğraf çekmedim çünkü amfiyi açtığımda bunun çok da gerekli olmadığını gördüm.

Özetlemek gerekirse; arızanın başlangıcında servise göndermeden önce ilk göz attığımda yanmış olduğunu gördüğüm R39 adlı direnç normal olarak yenilenmiş. Haricinde R10 adlı bir başka direnç de değiştirilmiş ki ben amfiyi ilk açtığımda şüpheli 3 dirençten biri buydu. (R38, R39 ve R10) Fakat bu direnç ben ilk açtığımda sağlamdı. Son olarak R38 ise değişmeden geri gelmiş. Aynı şekilde bu dirençte de zaten bir problem yoktu görünürde.

Bunların haricinde yabancı forumlardan bulduğum ve bu genel arıza durumuna sebep olduğu düşünülen TR3 veya TR1 adlı kapasitörlerden herhangi biri değişmemiş. Buna amfi aynı arızayı tekrarlamadan mantıklı bir açıklama yapamam. İlk bakışta benim görebildiklerim böyle. Birkaç farklı kapasitörün alt bölümlerine de soğutucu olduğunu tahmin ettiğim yoğun bir solüsyon sürülmüş halde amfi geri geldi.

PCB'nin üzerinde bazı işlemlerin yapılmasına pek müsaade etmeyen bir yapısı olmasından ötürü R39'un yandığı ilk anda kartın üzerine boşalan elektrolit kalıntısı tam olarak temizlenememiş zira yanık bölgenin etrafındaki karartıların üzeri şeffaf cila benzeri bir başka solüsyonla kapatılmak istenmiş. Hoşuma gitmeyen tek görüntü de bu oldu fakat daha farklı veya iyi bir çözüm üretebilir miydim diye sorulsa cevap veremezdim. Bu kalıntıları kazımaya çalışırken komple kartı haşat etme riski de yüksek. Burada da yine tek suçlu Blackstar firmasının kendisidir.

Amfi şimdilik stabil bir şekilde çalışıyor. Günde 6-8 saatlik süreçlerde test modunda çalıştırıyorum. Bahsettiğim kalıntıdan ötürü ilk başlarda yine bir yanık kokusu geliyordu. Şimdi hissedilmiyor.

Tonlarda ise bir sıkıntı yok. Sıkıntı yok derken, ilk deneyip almaya karar verdiğim HT-5 ile kesinlikle aynı netlikte değil. Sağır değilim kulaklarım birbirinden bariz farklı iki örneği ayırt edecek kadar normal hizmet ediyor beynime. Yine de bu benim şahsi iddiam. Benzeri bir konudan bahseden 2-3 kişi haricinde kimseyi bulamadım. Onlar da HT1x12 kabin kullanıyorlar ve bu sorun için kabini sorumlu tutuyorlar.

Onarımı yapıldıktan sonra Ankara Dore'den teslim almadan önce amfiyi bir S1-2x12 kabin ile de denedim. İlk başta bahsettiğim boğukluk ve mid frekanslarıyla ilgili sorunsal yumağı aynen ve yine kulaklarımdaydı. Tabi yineliyorum bu benim iddiam.

Durumlar böyle.
 
Geçmiş olsun. Aslında gönül isterdi ki değiştirilsin, sorunlu olduğu için fabrikasına geri yollanmış olsun ama biliyorum ki nafile. Umarım sorun bir daha tekrarlamaz.
 
adına üzüldüm dostum,ben de benzer şeyler yaşadığımdan çektiğin sıkıntıyı çok iyi anlıyorum.bugün amfiyi dore müziğe götürdüm,ilgilenen arkadaş iyi bir şekilde ilgilendi,formu doldurduk vs. lambada sorun varmış onuda öğrenmiş oldum.muhtemelen lambayı değiştirip vercekler.
 
Bugün yolum düştü hem amfi tavsiyesi almak için hem de bu problemi sormak için gittim Dore'ye. Celal abi tam da bu amfiyi tavsiye etti. Ben de bu problemlerin bahsini açtım. Önceki partide çok fazla sorun olduğunu hatta bi tanesinin de tamir için beklediğini söyledi. Ama son gelenlerde bu problem yokmuş gönül rahatlığıyla alabilimişim öyle dedi.
 
Geri
Üst