el yapımı pickguard yapmak AYNALI VEALTIN GÖRÜNÜMLÜ PİCK VAR

Konuyu hortlatmış olduk ama malzeme pleksiglass mı acaba?
Malzemenin adı pleksiglass'tır. 1 mm ile 15 mm arasında her renkte veya şeffaf üretilirler. Tabaka ebatları 100 cm x 200 cm veya 150 cm x 300 cm olabilir. Tabaka fiyatları, malzeme kalınlığına göre 40 tl ile 1000 TL arasında değişir. Bu malzemeyi el ile işlemek zordur. Ancak lazer kesim ile milimetrenin onda biri hassasiyetle şekillendirilebilirler. Bu kesim işini reklamcılar (tabelacılar) veya fason lzer kesim atölyeleri yapar. Ancak tasarımı, reklam atölytesine autocad veya corel versiyonlarında götürmeniz gerekir. Bütün vida deliklerinden manyetik anahtarının yarığına kadar, bilgisayarda çizilen her şey pleksiglas üzerine kesim şeklinde uygulanır. Fakat pickguard kenarlarının 45 derecelik eğimi lazer kesim makinasıyla yapılamaz, ayrı bir freze makinası ile yapılır. Tahminen size maliyeti, eğer istediğiniz renk ve kalınlıkta malzeme reklamcıda hazırda varsa, en fazla 10-15 TL. olacaktır.
Manyetik çerçevesi istenirse, 2 boyutlu olmak koşulu ile yapılabilir. Yani kıvrım çıkıntı vs. gibi şeyleri es geçip tüm kalınlıkların örneğin 4 mm olmasına razıysanız, evet yapılabilir. Eğer bir defada 20-30 adet kestirmeyi düşünürseniz Tane başı maliyet 3-4 lirayı bulmaz bile.
 
Şeffaf plexiglass ı düşününce aklıma şu geldi plexiglass ın önüne yapıştırma - boya ya da kaplama yapmaktansa ,gitara vidalamadan önce kaliteli bir baskıyı arkasına koysak sonra vidalasak ? çeşitli baskıları değiştirerek tek bir plexiglass da uygulama şansımız olur değil mi :D tek pickguard birsürü çeşit :p bilmiyorum daha önce yapılmışmıdır böyle
 
Antbalci nım dediği malzemeyi bulamayan arkadaşlar alternatif olarak evimizde eşyalarımızı koyduğumuz plastik komidin in çekmecesinden yapabilirler.
Veya evdeki plastik çay tepsilerden de yapabilirler.
Kesimi, lehim makinasıyla yapmış, önce kalın sonra ince zımpara ile düzeltmiştim. Gayet te güzel olmuştu
 
Geri
Üst