Joe Satriani ve Yngwie J. Malmsteen... İki büyük gitar virtüözü, iki muhteşem müzisyen... Bir yazının içinde! Bu iş nasıl mı oldu? Satriani'nin Crystal Planet ve Malmsteen'in Alchemy albümlerini yorumlamak isterken ve tamamen istem dışı oldu. Uzun zamandır Joe Satriani'yle ilgili bir makale yazmayı planlıyordum. Ama aynı zamanda Yngwi J. Malmsteen'de yeni albümünü çıkartmıştı ve bende iki arada kaldım. Önce Joe Satriani mi, Yngwie J. Malmsteen mi derken Aybike'nin de desteğiyle iki usta müzisyeni aynı yazının içinde anlatmayı seçtim. Biraz zor olacağı kesin ama bizlerde kolay olmayan bir müziği yazıyoruz. Çevremizde gelişen olaylara kayıtsız kalamıyorken, dinlediğimiz ustalara nasıl kayıtsız kalabiliriz ki!
Bir çok insan sebepli sebepsiz bir müzik türüne bağlanır. Grunge, kendine bağlananlarla beraber dirilip dirilip ölen bir kültür. Ona bağlananlar belki de hiç çıkamayacakları sokaklarda kayboldular. Peki nedir bu Grunge ?
Bir dükkana girdiğinde,
insanların plaklarınla dalga geçtiğini görmek, gerçekten çok
sinir bozucu oluyor. Thurston Moore (Sonic Youth)
Müzik yapımı & teknolojisi
Kayıtlarda karşılaşılan sorunlar, çözümler, teknik gelişmeler, mevcut cihazların değerlendirmesi, Müzik Kayıt amaçlı bilgisayar nasıl toplanır, nasıl optimize edilir, kayıt programları ve işin püf noktaları.. Hepsi burada tartışılıyor..
Önceki Haberler
Şu an bu bloğun içeriği yok.
Destek
TurkRock.Com yönetimi ile iletişime geçmek için tıklayınız..