kutay

Profil mesajları Son hareketler Gönderiler Medya Hakkında Mesaj kategorileri

  • Ms Reverb kullanan ya da kullanmış olanlar, pedal hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Önerir misiniz?
    forbidden_city
    forbidden_city
    Ayarlarını kurcalamak lazım, her ayarda güzel sonuç vermiyor. Güzel sonuç verdiği bir iki ayar var, ben zaten Ms'e karşlılık söyledim :)
    forbidden_city
    forbidden_city
    @wolkN Bu arada yeni sattım pedalı ama, color'u kısıyordum epey ben -kayıtlarda da 1500-2000 hz üstünü siliyorum reverb'ten gelen-. Mix/level, saat 9 yönü civarı, decay saat 2-3 yönü oldu mu bence gayet güzel oluyordu. Room reverb'unu kullanıyordum daha çok, spring de hiç fena değildi. Shimmer falan zaten süs.
    kutay
    kutay
    Alternatif ucuz reverb öneririniz var mı peki? Bütçe maksimum 160 lira.
    Merhabalar. Bir sorum var. Alacağım basit bir usb ses kartına amfinin emulated outputundan girerek kayit alabilir miyim? Amfim Laney Tİ15.
    hackeiommi
    hackeiommi
    Çıkışın kalitesini bilemiyoruz. Benim gördüğüm bu çıkışlar genelde bekleneni vermiyorlar. Ha, kayıt alır, üzerine miksaj ile oynama yapar, veya kabin simülasyonu falan eklersen işler değişebilir. Red Wirez mı ne bir kabin simülasyonu, bir haltlar olacaktı. Ayrıntılarına ben de hakim değilim :D
    • Beğen
    Tepkiler: kutay
    kutay
    kutay
    Peki abi en iyisini edinir edinmez denemek olacak.
    hackeiommi
    hackeiommi
    Tabii bir de mikrofonlama yöntemi var. Ama sese abanırsan bu sefer komşularla aran açılır. Mikrofonu doğru açıyla yerşeştireceksin falan filan. Mikrofonlama tutmazsa kabin simülasyonuna yönelmek en mantıklısı sanırım.
    7 telli ve drop akordlar kullanan grup önerilerini bekliyorum :)
    • Beğen
    Tepkiler: Mustafa İLKER
    kutay
    kutay
    Bu arada Beyond Creation ve Keith Merrow'u da sizlere öneririm. Beyond Creation çok üst düzey tekniğe sahip ve Keith Merrow'un riffleri de gerçekten harika.
    dogukan.kuruovali
    dogukan.kuruovali
    Keith Merrow zaten tam bir tone guru. Tartisilmaz bile adam efsane iyi ve su an Seymour Duncan da pickup tasarliyor eleman. Hatta Black Winter ve Nazgul/Sentient kendisinin tasarimi diye biliyorum. O kafadan bahsedersek Ola Englund'u da dinlemeni oneririm. Feared diye aratirsan grubunun adi o.
    kutay
    kutay
    Feared'ı fazla beğenmedim hocam. Bir kaç djent grubuna daha bakındım ama Keith Merrow'dan sonra kesmedi :) Eve gidiyim önerilenlere göz atıcam.
    İzmir'de işini düzgün yapan lütiyer önerileri bekilyorum :)
    ogulcaan
    ogulcaan
    Ne icin acaba??
    Poyrito
    Poyrito
    Dostum birini biliyorum çok iyi bir arkadaş, senin işin ne bilmiyorum ama ben bir ara gitarı dağıtmıştım tamamen kendisi toparlamıştı uygun fiyata, konuş istersen faceden ismi Muharrem Nalbant 10 numara bir insan.
    kutay
    kutay
    Hocam bir arkadaşım sormamı rica etti sanırım gitarın tremolosunun üstüne basmış kaymış gitar :)
    Abilerim(varsa kardeşlerim :D) yardım edin. Pedal kullanmadan amfiyle sıcak solo tonlari nasil elde edebilirim?
    kutay
    kutay
    Herhangi bir gitarist tonu değilde kulağa hoş gelen sıcak tonu yakalamak istiyorum. (Umarım anlatabilmişimdir.) Amfim Laney Tİ15.
    insanatomystic
    insanatomystic
    Sıcak olarak tabir ettiğin ton için, olabilecek tek parametre pedalın olması yada olmaması değil. Ancak yine de kanaatimce, alınabilecek en "sıcak" ton, 4x12 kabin ve lambalı bir ampli neticesine boost yolu ile olabilir. Tabi ki, tuşe, gitar, manyetik, vs. gibi parametreler de olacaktır.
    • Beğen
    Tepkiler: kutay
    kutay
    kutay
    Hocam amfi full lambalı 12' kabin var. Gitarım Ibanez Rg1570. Maalesef pedal alma imkanım yok şuan. Amfinin kendi boostunu kullakullanıyorum. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir ekolayzır ayarları vs. olarak?
    Yav şu Laney Ti15'in pre-boostunda bir de mid knobu olsa tadından yenmezmiş.
    hackeiommi
    hackeiommi
    Allah seni ne etmeye! Seninle diğer Kutay'ı karıştırdım ben demek. Az kalsın diğerinin tepesine binecektim "Hani nerede senin TI15, tiz getür bana onu" diye :D
    kutay
    kutay
    Abi resmi yeni koyduğum için bilemedin heralde, yoksa dedigin Kutay benimdir :) Daha önce amfini göster başlığın da sohbet etmiştik :)
    hackeiommi
    hackeiommi
    Tamamen ad benzerliği. Bkz @Kutay_ :)
    • Beğen
    Tepkiler: kutay
    Scale length nedir ne değildir? Neleri etkiler fazla olmasi mi iyidir az olması mi? Bilen biri beni aydinlatabilir mi :)
    taratur
    taratur
    Üst eşikten 12. perdeye kadar olan mesafenin 2 ile çarpılması sonucu elde edilen uzunluk değeri diye biliyorum kabaca yada üst eşikten saddle a kada olan mesafe .
    • Beğen
    Tepkiler: kutay
    kutay
    kutay
    Hocam peki farkli uzunluklarda olmasi neyi degistirir? Mesela Agile Septor'un 725,726,727,728 gibi modelleri var. Sırasıyla 25.5,26.5,27.5 ve 28.5" skalaya sahipler. Bunun sebebi nedir neden farklı uzunluklarda modeller çıkarılma geregi duyulmuş?
    taratur
    taratur
    Dostum ben de bu konuda çok uzman değilim ama bildiğim kadarıyla scale lenght değeri daha yuksek olduğunda teli akort ederken daha çok germek gereki kısa ise daha az gererek akord yapılmış olur .Mesela fender stratocaster da 25.5 gibson les paul da 24.75 bu demektir ki gibson da daha az güç harcayarak daha kolay bend yapabilirsiniz
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
Geri
Üst