bayc kullanıcısının son içeriği

  1. bayc

    Orhan Pamuk

    Tam bir şeytan taşlama sembolü gibi olmuş bu başlık.Canı sıkılan,milliyetçi duyguları,ayranı kabaran yurdum genci,dönüp dolaşıp yazara bir şeyler sallayıp kendince rahatlıyor herhalde.Bazı eleştiriler kayda değer bazıları ise buram buram ilkellik ve şovenizm kokan trajikomik yorumlar.Bu da...
  2. bayc

    South Park

    Cevabın için teşekkür ederim.Bana göre bu iki yapımın,siyasi,felsefi,dünya görüşü açısından hiç bir alakası yok.Hatta South park'ın dalga geçtiği unsurların Kurtlar vadisinde fazlasıyla bulunduğundan,ya da vadici ağır ağbilerin(seni öyle olmakla itham etmiyorum,yanlış anlama),çoğu zaman...
  3. bayc

    South Park

    Özel bir soru olacak gorana_85, ama hem kurtlar vadisi'ni hemde south park'ı sevmeyi nasıl başarıyorsun?Bana göre gerçekten mucize bir durum bu. Açıklayabilirmisin bana bu durumu, lütfen forum arkadaşım. Not.Gayet samimi bir sorudur,içinde ironi unsuru içermemektedir,önemle belirtilir.
  4. bayc

    Satranç ve Felsefe

    Ayn Rand Sovyetler birliğinden kaçıp,Amerika'ya sığınan daha sonra sovyet rejiminin bir numaralı mualifi olmuş yazar ve düşünürdür.Bireyciliğin en ateşli savunucusudur.Son Dönemde sözde anarşist ruhlu ciks takımının(miğdemi bulandıran örnek bir isim verecek olursam;Sinan Çetin)Burjuva,küçük...
  5. bayc

    Satranç ve Felsefe

    Yukarda sovyet sistemini eleştirme durumları var sıkılmadan okuduğum kısımlardan anladığım kadarıyla.Biraz da Ayn Rand ismi hakkında önyargılı olmam konusundan kaynaklanmış olabilir,onun makalesini okumaktaki isteksizliğim.
  6. bayc

    Nietzsche'nin Öpücükleri

    Önyargılı bir yorum olacak bu yüzden kusura bakmayın ama,tüm bu önyazılar bana 'Nietzsche ağladığında' kitabını çağrıştırıyor.Bende,bir nevi edebi deja-vu hissi uyandırıyor.
  7. bayc

    School Of Rock

    Kara tahta üzerinde rock tarihi ve türleri dersi,evde ödev niyetine verilen rock albümleri(Aralarında Pink floyd ve Yes'de vardı)çok iyiydi.
  8. bayc

    Çizgi Filmler

    Doğrudur :D
  9. bayc

    Korku Filmleri

    Mike oldfield nefis tema müziğiyle zenginleşmiş,tüm zamanların en büyük korku filmi klasiği 'Exorcist'.Tek geçerim.
  10. bayc

    Çizgi Filmler

    Clementine...Çocukluğumun kabusu,tüm zamanların en arıza,çizgi filmlerinden biri.Birde ona yakın gariplikte Esteban vardı.
  11. bayc

    Pan's Labyrinth / Pan'in Labirenti

    Kasvetli rahatsız edici bir filmdi(Sevdiğim özellikler).Acımasız gerçeklikle paralel giden acımasız fantastik dünya,kaçış şansımızın olmadığını hüzünlü bir şekilde gösteriyor.
  12. bayc

    Nazım Hikmet

    Bu cevap daha tatmin edici oldu,teşekkürler. Yanlış anlaşılmasın,kendini edebiyat uzmanı gören,çok düzgün bir türkçeyle,büyük yorumlar yapan bir adamın didaktik ve ukalaca tavırları olarak görülmesin bu yazdıklarım.bir önceki yazımdaki tepkim,hayatı ve yapıtlarıyla sanat dünyasına damdgasını...
  13. bayc

    Nazım Hikmet

    Bir şair hayatıyla yapıtlarıyla,bir döneme damgasını vuruyor,edebiyat dünyasında, bizleri fersah fersah aşan, bu işin dünya çapındaki duayenlerinin takdirini kazanıyor bundan yaklaşık bir asır sonra,bir taneside çıkıp sanal ortamda,bozuk bir ifadeyle,eksik,çirkin,saygısız bir...
  14. bayc

    Tolstoy

    Diriliş,Savaş ve barış, Anna karenina,Edebiyat tarihinin üç büyük başyapıtı ve bu eserlerin yaratıcısı; büyük usta Tolstoy'u,saygıyla selamlarım.
  15. bayc

    Koku: Bir Katilin Hikayesi

    Bazı eksiklerine rağmen,farklı ve iyi bir filmdi.Özellikle;açılış sahnesi,belkide sinema tarihinin en rahatsız edici ve miğdelerin zor kaldıracağı sahnelerdendi.
Geri
Üst