martin_06 kullanıcısının son içeriği

  1. M

    Elektro solo mu yoksa ritim mi çalmalıyım

    solo-ritm diye bir şey yoktur, elektro gitar çalmanın içinde hepsi dahildir. siz hiç solo piyano ritm piyano, ya da solo keman ritm keman falan duydunuz mu?
  2. M

    Bildiğiniz Akor Sayısı Kaç?

    obican'a katılıyorum, üstelik bu "akor bilme" olayını da anlamış değilim. ya mesela bir tane bareli akor öğrenirsin, sonra aynı pozisyonu klavyede birer birer perdelerde ilerleyerek çalarsın al sana 12 tane akor öğrenmiş oldun:) sonra o posizyondan bi parmağını çek, al 12 akor daha. etti 24...
  3. M

    Bildiğiniz Akor Sayısı Kaç?

    Akor kurulum mantığını anlarsan her gün bir akor değil, bir anda yüzlerce akor öğrenebilirsin. Akor gitar üzerinde rasgele parmağımızı koyduğumuz pozisyonlar değil ki, günde bir tane diye ilaç alır gibi öğrenelim.
  4. M

    Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

    1-2-3-4-5-6 toplu cevap: dene, hangisi eline rahat geliyorsa alıver gitsin, bir çok yeni başlayan gitaristte olan ekipman hastalığına tutulma, yeni başlayan birisi olarak ekipmana değil müziğin içeriğine odaklan, yoksa binlece dolarlık ekipmanı olan 50 çeşit pedalı olan ama doğru dürüst bend...
  5. M

    Hızlanmak hakkında.

    Nota, gam biliyor musun?
  6. M

    Hızlanmak hakkında.

    bu seek and destroy sorununu nasıl aşacam sorusunu Kirk Hammett'a bile sorsan alacağın cevap eminim "boşver hacı, geç, uğraşma, o soloyu ben de aşamadım" olacaktır. :D
  7. M

    Hızlanmak hakkında.

    şu da var, ben de yeni başlarken süper çalıyorum, bitirdim dediğim şarkıları yıllar sonra aslında hiç doğru dürüst çalamamış olduğumu farkettim. Sen de 4-5 yıl sonra bitirdim dediğin şarkılara aslında hiç başlamamışım bile diyebilirsin:)
  8. M

    Hızlanmak hakkında.

    katılıyorum, şarkı çalmak değil gitar çalmak önemli olan. ayrıca yeni bir gitarist için iyi bir çalışma solosu değil, daha komposizyon içeren sololarla başlamak doğru olacaktır.
  9. M

    Marshall Class C5

    o aradaki ton "crunch" denilen ton olsa gerek.
  10. M

    Marshall Class C5

    O garip OD yi almak için insanlar bir sürü para veriyor lambalı amplilere:) Volume açıldığında lambalar kırıldığı için ses drivelanıyor, bu yüzden gitarın volume potu kısılarak clean ses elde edilebilir. Ama sadece evde kullanılıyorsa, ses rahatsız edici yüksekliğe çıkana kadar lambalar...
  11. M

    Pena tekniği ?

    PhoibosApollon'un dediklerine tamamen katılıyorum.
  12. M

    Bu Akorlar İle Ortalama KaçŞarkı Çalınabilir

    Şu forumlarda pedal markası, binlerce ekipman modeli ve fiyatının bilindiği kadar müziğin dili bilinseydi, İngiltere kadar dünya müziğinde söz sahibi olurduk sanırım :)
  13. M

    Bu Akorlar İle Ortalama KaçŞarkı Çalınabilir

    12-13 tane şarkı çalınır diye tahmin ediyorum :)
  14. M

    Doğru Akor Tablosu

    G majörü nasıl seviyorsan öyle bas. Ama şunu diyeyim, tiz partilere 3lü aralıktaki sesi koymak akorun hissiyatını daha güçlendirir. G major akorunda 3lü aralıkta si var yani ikinci telin 3. perdesine basınca çıkan ses. Aklında bulunsun.
  15. M

    Klavye üzerinde noktalar yerine farklı çizgiler? Rahat mı?

    Klavyedeki noktalara hiç bakmadığımı farkettim, zaten istesen de bakılmıyor, zor, onun yerine sapın üzerindekiler var onlar yeter. Onlardan da sadece 5. ve 12. perdelere bakıyorum. Bence nokta, zigzag filan hiç farketmez alışmak 5 dakika filan sürer.
Geri
Üst