Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Moralinizi bozmak istemem ama o fiyat aralığında alacağınız ürün % 90 gitar olmaz ona ancak portakal sandığı diyebiliriz. Ne olursa olsun, sizin tadınızı kaçırmayacak en azından akord tutarlılığı olan bir ürün almalısınız ki 500 TL gibi bir rakama çok zor. Tabi ki bunu sıfır ürün alacağınızı düşünerek yazıyorum. Hatta şunu da eklemek lazım, yine bu fiyat aralığında alacağınız bir ürün için Metal, Blues vs. çalacağım ona göre bir gitar olsun diyebilme şansınız da pek olmaz. Çünkü bu fiyattaki gitarların üzerinde zaten kaliteli olmayan manyetikler olacaktır. (Size seçme şansı kalmayacak)
Naçizane tavsiyem para biriktirin acele etmeyin, en azından bir Ibanez RG350 yada RG370 yada bu kalite ortalamasında olan ürünlere yönelin. (Ibanez RG370 DXZ bulursanız kaçırmayın derim, uzun süre kullandım, her yola gelen ve gayet stabil çalışan bir gitar)
 
Jay Turser JT-220
41XIfkdsdZL.jpg


Başka bakmana gerek yok çaldığında marka ön yargılarını yıkar bence git bir dükkanda mutlaka dene.
 
Meraba arkadaşlar Gitarımı değiştirmek istiyorum. Elimde 4 sene önce aldığım ibanez s470 bulunmakta.Bu gitarımı satıp yerine biraz daha iyi bi gitar almak istiyorum.İkinci el düşünüyorum .Bütçem 1000 liradır. Yapmak istediğim tarz s470in clean tonlarıda drive tonlarıda iyi olduğu için alıştım çok geniş bi yelpazem var ona göre önerirseniz sevinirim.
 
Anladigim kadariyla gitarinizdan memnunsunuz. Yani memnunsaniz, bir sorununuz da yoksa, ust seviye bir gitar da olsa tatmin etmeyebilir. Onun yerine, elinizdeki gitar ile yaklasamadiginiz karakterlerde ikinci bir gitar, daha mantikli gibi.
 
Ya açıkçası şöyle Sıkıldım birazda görünüşünden falan.Bide eskidiği için tonlarda bozulma var hafiften. Manyetik taksam falan derken yeni gitar alıyım dedim farklılık olsun diye. bütçe biraz daha oynayabilir tabi.
 
Yelpazeniz ne kadar geniş? Deneysel müzik mi tarzınız? Bunları bilmeden yardımcı olamayız.

Ayrıca önce s470 ten memnunmusunuz değilmisiniz bunu belirlemek lazım.kafa dumanlı sanırım.
 
Kafa çok dumanlı genel olarak sıkıldım gitardan ton olarak ta biraz öyle biraz farklılık istiyorum . biraz daha iyi bişey almak istiyorum . Ton olarak geniş yelpazem var gerektiğinde zakk wylde çalıp gerektiğinde blues falan çalıyorum
 
ikinci el düşünüyorum zaten. aslında şöyle elektro gitara bununla başladığım için alışkanlık bu aslında. ama öğrendikçe bu işin içine girdikçe çözdükçe bu gitarın bana uymadıgını farkettim.
 
Elinizdeki gitar incecik sapli, floyd rose kopruye sahip, deli gibi manyetik kombinasyonlarina sahip bir gitar. Alacaginiz bir les paulde bunlari kaybedecek, tekduzelige gececeksiniz. Aradiginiz gitar gercekten bir les paul mu??
Ayrica manyetiklerin bozulma ya da eskime durumlari cok buyuk zaman araliklari gerektiriyor. Bir bakim ile ilk gunku haline donecektir. Ilk gunku sesi vermeme durumu, belki de zamanla olusan, ton seciciligi de olabilir. Yani aslinda en iyisi, imkan varsa, gidip birkac modeli surekli denemek.oyle karar vermek.

Yine de bu asamada, sizin yerinizde olsam, elimdeki gitari satmadan, yeni bir gitar getiririm yanina. Zaten butcenizden dolayi, daha iyi bir gitara gecmis olmayacaksiniz malesef. Ibanezler de, sifir fiyatlarinin cok cok altinda, komik fiyatlara surunuyorlar. Sattiginizda elinize gecen para tatmin etmmeyecektir. Umarim pisman olmayacaginiz bir gitarda karar kilarsiniz.
 
ya ben aldığımdada ikinci el almıştım gitarı baya eski yani. bütçemi çekerim biraz daha sizin önerebilceğiniz gitarlar varmı lespaul olmak zorudna değil. ikinci el olsun.
 
Hocam size les paul al veya alma gibi bi öneride bulunmicam kesinlikle o kararı kendiniz verirsiniz ama almayı düşünürseniz elimde epiphone standard var bi tane benimle iletişime geçebilirsiniz
 
Geri
Üst