Telecaster - Marshall Mg15r Uyumu

Evde çalışmak için bütçem Marshall MG15R'ye yetiyor. Telecaster'dan anlayacağınız gibi çok sert şeyler çalmayacağım. Ne düşünüyorsunuz uyarlar mı? Deneyemiyorum amfiyi şehrimde satışı yok
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Valla sözüm size değil ama internet öyle bir hal aldı ki ağzı olan konuşuyor insanlar daha amfiyi denemeden bile iyi kötü diyebiliyor internette iyi diyen de kötü diyen de var çok kararsız kaldım :D
 
hiç bir sıkıntı olmaz bütçen belli gayet iş görür bi amfidir zaten. dediğin gibi ağzı olan konuşuyor pek takılmamak lazım yorumlara.
 
Bence o amfi çok vasat. Driveları berbat geliyor. Sizce güzel miydi hangi gitarla kullandınız?
Tele ile kullanacağım, sert tonlar istemiyorum dediniz ben de onu önerdim. Fender strat ve Epiphone LP Custom ile kullandım.
Drive kanalı iyi değil evet. Ama amaç full gain değil ki zaten. Ayrıca yüksek gainde Marshall'da iyi değil. Hele hele telecasterla birleşince hiç iyi olmayacaktır.
 
Bence güzel bir seçim olur. Drive olayına girince zaten bu kombinasyonla olmaz. Bizzat kullanmış biri olarak clean ve overdrive açısından tatminkar olduğunu düşünüyorum.
 
Güzel gider. British tarzı bir Drive ile Tele her zaman keyif veriyor. MG serisi ben de kullanmıştım başlarda, güzel olur birlikte.
 
Fender Mustang 1 v2 öneriyorlar .Sizce hangisini almalıyım?

Mustang'de modellemeler var ve baya basarili. Yani 1 ampli icinde birden fazla ampli var. Clean'ler icin Fender ampli modellemesi acip Drive'larda Marshall acabilirsin mesela. Delay, Reverb, Chorus vb efektleri de kullanma sansin olur. Bilgisayara da baglaniyor sanirim patch aktarimi icin.

Bence imkanin varsa Mustang almak seni daha uzun sure idare eder.
Tonal acidan da daha fazla imkanin olur elinde.
 
Mustang 1 V2 için vox ve fender var diye biliyorum ben.

Asagida British gorunuyor?




image.png
 
British dediği Marshall. Biri 70'ler biri 80'ler Marshall.

Mustang 2 kullanıyorum. Aralarındaki fark nedir bilemiyorum amfi modellemeleri vs olarak ama soru varsa yardımcı olurum.
 
Geri
Üst