Evh 5150 Lunchbox 15watt

Selamlar .
Geçenlerde nette gezerken ve her zamanki gibi amfi araştırması yaparken ,5150 3 15 watt lunchbox modeli amfiye denk geldim ve bayağı inceledim. Amfide 7 lamba var. 5 preamp 2 de power amp. Lambalar jj .power katı el84 lü. Acaba bizden bu amfiyi alan yada deneyen oldu mu?
Evh 5150 3 50 watt ile karşılaştıran veya deneyen varsa düşüncelerini ifade edebilir mi?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Özellikle 2. Video çok ama çok iyi. İzlemenizi tavsiye ederim. 5150 mini ile bukadar yakın olması ve biraz daha net olması ciddi hefes uyandırdı.
Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Az biraz inceledim. Ritim için RD-20 bana daha uygun geldi. EVH 5150 daha solocu arkadaşlar için gibi. İki amfide bence çok iyi. Peavey 6505MH ise bu ikisi yanında dayak yiyor.
 
Az biraz inceledim. Ritim için RD-20 bana daha uygun geldi. EVH 5150 daha solocu arkadaşlar için gibi. İki amfide bence çok iyi. Peavey 6505MH ise bu ikisi yanında dayak yiyor.
Daha önce randal rd20 kullanmış birisi olarak şunu belirteyim. Randall stok tüpler ve düşük volume şartlarında biraz fizzy. Özellike clean tarafında sese yüklenirseniz çok iyi ancak yinede düşük ses seviyelerinde biraz fizzy özelliğini koruyor.
BU arada ruby marka pre lambalarını değiştirdiğimde gain inanılmaz düştü. sanırım bu lambaların özel bir gain özelliği var.
Videolardan dinlediğim kadarı ile evh kafalar randala göre çok çok gainli. Özellikle blue kanalı çok hoşuma gitti.
Randalda sesi açabilirseniz sonuç düşük volume şartlarına göre daha iyi oluyor. Ayrıca clean kanalı var.

Ben evh lbx peşindeyim şu anda. :D
 
Bütün bu fizzy/muddy/çamurlu mevzusunun ilacı Maxon OD808 komik bir şekilde. Pedalı neye taktıysam amfiye hayat verdi.

Ne ile değiştirdin lambaları?
 
:DEvh en iyi high gain amfilerinden biri ,randall rd ise arada çıkmış bir model karşılaştırmak biraz psikolojik olmuş diğer forumdada zamanında marshall dsl ve blackstar evh den daha iyi gibi yorumlar vardı,bunu diyenler o videolara bakıp diyorlardı ,daha sonra bu kişilerde evh aldı:D
 
JJ marka ile değiştirdim. Bende de ts9 orjinal var. Muddy ( çamurlu sesi ) ts9 düzeltebilir. Bas ve tizleri az, midleri çok yükseltir.
Ancak fizzynin tedavisi volume potu. Başka tedavisi yok.
Sese yüklenmediğiniz taktirde çok çok düşük seslerde boss mt2 tonu alıyorsunuz. arı vızıltısı gibi.
 
Harbici EVH ile karşılaştırmıyorum :) 6505+ ile 6505MH hesabı bu.

Araştırmaya devam, bende ibre şimdilik RD-20'den yana.

 
Son düzenleme:
Geri
Üst