İstanbul Müzik bilginle ayda ortalama 500 TL kazanmak ister misin?

Mychordbook.com dünyada milyonlarca müzisyen tarafından kullanılan bir akor sitesidir. Siteyi rakiplerinden ayıran en önemli özellik akor kağıtlarının YouTube videoları ile senkronize olmasıdır. Tüm detaylar için lütfen sitemizi ziyaret ediniz.

İş Tanımı:
Aradığımız kişilerin esas görevi Mychordbook için içerik üretmek yani şarkı hazırlamak olacaktır. Bu hazırlama işlemi, internette sitenin kendi editörü üzerinde yapılacaktır. Bu işlem şarkının akor ve sözlerinin YouTube videosu ile senkronizasyonu temel olmak üzere şarkı ile ilgili bir takım temel bilgileri kaydetmeyi içermektedir. 1 şarkı hazırlamanın gerektirdiği süre, şarkının zorluğu ve müzisyenin yeteneğine bağlı olarak oldukça değişkendir. En hızlı 4 dk en yavaş 30 dk alabilmektedir.

Gereksinimler:
  1. Temel bilgisayar kullanımı ve internet
  2. Enstrüman çalmak ve müzik kulağı (şarkıların akorlarını çıplak kulak ile çıkarabilmek, verilen bir akorun doğruluğunu anlayabilmek, ritim duygusu ve arpej bilgisi, enstrüman farketmiyor)
  3. İngilizce şarkı sözlerinin şarkıdaki yerini bulabilecek kadar anlayabilmek
Ücret, Süre ve Haklar:
Ücret her ay hazırlanan şarkı sayısı üzerinden yapılacaktır. Başlangıçta ayda 500 TL bir üst limit olacaktır. Şarkı başına ücret ve üst limit müzisyen ile başlangıçta detaylı bir şekilde konuşulacaktır. Performansa göre hem şarkı başı ücret hem de üst limit ilerleyen zamanlarda artabilir.

Müzisyenin bir ayda harcaması gereken ortalama süre, müzisyenin yeteneğine göre başlangıçta 40dk ile 10 saat arasında değişebilmektedir. Bu süreye eğitim süresi dahil değildir, sadece fikir vermek amacı ile yazılmıştır.

Müzisyen Mychordbook ile çalıştığı süre boyunca ücretsiz olarak Premium plan üyesi olacaktır. (aylık 103,42 TL)

Başvuru:
Eğer ilgileniyorsanız, lütfen [email protected] adresine aşağıdaki bilgileri içeren bir e-posta gönderiniz.

  • İsim, soyisim
  • Email adresi
  • Telefon numarası
  • İlana nerden ulaştığınız
  • Kısa müzik geçmişi
 
Demek yıllarca geliştirdiğim müzik kulağımı, bilgisayar yatkınlığımı, İngilizcemi ve nota bilgimi kullanarak AYDA tamı tamına 500 TL kazanabilirim öyle mi? Üstelik whatever sitesine de premium üyelik hem de! Vay canına, ne kadar da iyi bir teklif!
 
Benim anladığım kadarıyla aylık 10 şarkı için 500 lira veriyorlar. Böyle ise çok mantıksız değil. Ama bu konuda net bir bilgi yok sitelerinde. Ciddi olan mail ile iletişime geçer diye net bilgi koymamışlar. Mail ile bilgi alabilen varsa bunun üzerinden konuşmak daha mantıklı olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Merhaba arkadaşlar, bazı konularda soru işaretleri olmuş. Olabildiğince yanıtlamaya çalışayım. Ücret tarifemiz çok basit değil. Şarkılarda istediğimiz farklı özellikler oluyor. İstenilen özelliklere göre şarkı başı fiyat değişiyor. Örneğin şu anda full özellikli bir şarkı 20TL, ortalama harcanan süre 15dk. Yani 1 saatte 80TL kazanma potansiyeli oluyor. 500 ilk girişteki üst limit aylık ödeme. Bu limiti zaman geçtikçe, müzisyenle de anlaşırsak artırıyoruz. Müzisyen daha sonra zamanla istikrar gösterirse editör olabiliyor ki bu durumda tarifelerde ücret artışı oluyor.

İki konuya dikkat çekmek istiyoruz:

1. Bu iş bir tam zamanlı iş değil kesinlikle. Dolayısıyla o şekilde düşünülmesi doğru olmayacaktır. Bu iş evinin rahatında bilgisayarı ve interneti ile kenardan ek gelir kazanmak isteyenler için. Zaten zamanımızda müzikten para kazanmak oldukça zor özellikle Türkiye'de. Ayrıca arkadaşın `whatever sitesi` yazdığı da Türkiye ki en başarılı müzik startuplarından biridir ve dünyada milyonlarca müzisyene ulaşmıştır. Bu nedenle kınıyoruz kendisini :)

2. İkinci nokta ise istikrar göstermeyen ve istediğimiz guideline lara uzun süre uymayan müzisyenler ile yolumuzu ayırıyoruz. Tahmin edersiniz ki bize gelen herkes çok iyi olduğunu zannediyor ancak durum öyle olmuyor. Müzik kulağını gerçek manada sonunda kadar kullanıyoruz. Yollarımızı ayırdığımız kişiler daha sonra ilanlarımızın altına kötü yorum bırakabiliyor. Dolayısıyla lütfen bunları dikkate almayın.

Not: Son yazan arkadaşa yorum olarak: ayda 100 şarkı yükleyen bir babayiğit şimdiye kadar görmedik :). Ama eğer ki olursa, ilk başlangıç seviyesi bir müzisyen ise, 100x20 = 2000 TL sini 4 ayda 500 er olarak alacaktir. Oradaki 500TL limit bizim her ay ödeme gücümüzle alakalı.

İlgilenen arkadaşlar email atsın. Ufak bir test sonucunda başlatıyoruz. Kendiniz 1. elden deneyim edebilirsiniz süreci.
 
Dünyada milyonlarca müzisyene ulaştık, aylık üyeliğimiz 100 lira, ama çalışanımıza maksimum 500 lira verebiliyoruz. Anladım hocam.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
10 kişi ile 500TL ile çalışacağımıza 1 kişi ile çalışıp 5000TL verirsek, sanırım Vetr isimli kullanıcı çok mutlu olacak :). Bize kömür madeni işletiyor muamelesi yapmış saolsun, kırbaçlatarak müzisyen çalıştırıyoruz sanki :).

Her işin kendi gelir giderleri vardır ve bu bilanço ışığında emek alımı yapar. Milyonlarca müzisyene ulaşmak çok fazla para kazanmak da değildir ayrıca. Öyle olsaydı Twitter 10 yıllardır kar eden bir firma olurdu. Biz sevdiğimiz için gönül verdiğimiz için bu işi yapıyoruz Vetr efendi. :). Türkiyededki müzisyenlere böyle bir kapı açıyoruz, (eşleniği varsa lütfen söyle karşılaştıralım.) hem de senden azar yiyoruz. :)
 
Ekşi sözlük’de ödemeler konusunda sıkıntı çıkarttığınız söylenmiş, ne kadar güvenilmesi gerek bilemedim. Dikkatli olunmasını öneririm.
 
Üstteki mesajda yazdığım üzere, kendisi ile geçmişte çalıştığımız bir müzisyen. Hemen anlatayım olayı. Öncelikle mesajda ödeme yapmıyor demiyor dikkat ederseniz. "editörlere ödeme yapmamak adına türlü gerekçe ve fırıldaklarla işlerine son verip, düz userlara içerik hazırlatarak kalitenin ve doğru içerik düsturunun içine etmiştir". diyor. Biz zamanında şarkı yapımını halka açmıştık. Kendisi bu durumun kendi kazandığı parayı düşüreceği korkusuyla çok itiraz etmişti ondan bunu yazıyor. Yoksa hakedilen parayı yatırmama durumu hiç bir zaman olmadı.

Kendisiyle ayrılma sebebimiz de kendisin sürekli olarak hazırlamadığı içeriklerden ücret taleb ediyordu. Biz kendisiyle çalışmayı bırakınca o yorumu yaptı. İnsanlar gerçekten de vefasız olabiliyor.

Kendisiyle düzgün olarak çalıştığımız bir çok müzisyen var bugün.
 
Madem yeni bir atilim yapan firmasiniz, bu uslup yakisik almaz. Ayiptan ziyade, yaziktir.
Sevgili Masterbuild, üslupta herhangi saygısız bir durum yok. Bir ufak ve samimi bir startupız ve de müzisyenlerden oluşuyoruz. Dolayısıyla samimiyet ve mizah zaten işimizin temelinde. Neden bürokratik mesajlar atıp kendi özümüzden vaz geçelim ki? Yazdığım mesajda saygısız bir kısım olduğunu düşünmüyorum. Varsa lütfen söyle. Bilakis olayı yumuşatma ve mizah amaçlı yazılmış bir mesaj olduğunu düşünüyorum. "Ayiptan ziyade, yaziktir." demişsin onu hiç anlamadık :)
 
Sevgili Masterbuild, üslupta herhangi saygısız bir durum yok. Bir ufak ve samimi bir startupız ve de müzisyenlerden oluşuyoruz. Dolayısıyla samimiyet ve mizah zaten işimizin temelinde. Neden bürokratik mesajlar atıp kendi özümüzden vaz geçelim ki? Yazdığım mesajda saygısız bir kısım olduğunu düşünmüyorum. Varsa lütfen söyle. Bilakis olayı yumuşatma ve mizah amaçlı yazılmış bir mesaj olduğunu düşünüyorum. "Ayiptan ziyade, yaziktir." demişsin onu hiç anlamadık :)
X efendi diye yazmamalisiniz. Senli benli konusmamalisiniz. Eski calisaniniza, ulu orta firildak dememelisiniz. Cingen ruhlu muzisyenden ziyade, siz bir kurumsal kimlikle yazan bir kullanicisiniz. Samimiyetten ziyade, itici gorunmekte.
 
Sanıyorum milyonlara ulaşan Twitter, arada interneti kullanan binlerce kişiyle part-time çalışmak yerine onlarca kişi ile ofisinde tam zamanlı çalışıyordur. Bu ödeme yöntemi bana öğrenci yolmaya çalışan anketörlük işi ciddiyeti veriyor ancak milyonlara ulaşan ülkenin en önemli start-upının hangi ciddiyete sahip olması gerektiğini siz daha iyi bilirsiniz elbette. Sadece düzgün bir işe alım birimi tarafından makul bir sitede verilmiş ilan, dediğiniz seviyedeki bir işin yakışığıyken, burada inşaata amele toplar kıvamda bir çağrı... Bilemiyorum, bana tekinsiz hissettirdi, gönül işinden ziyade. Ama bunlar dediğim gibi dışarıdan bakan birinin önyargılı yorumları. Ancak belki dediğiniz seviyede bir olaydır, iyi niyetle hareket ediyorsunuz ama bazen iyilikten maraz doğar, biraz oraya dönmeye başlamış olabilir bu durum.

Ancak sıkıntılı yorumları da okuyunca, 10 kişiyi tam zamanlı işe alıp ödemede sıkıntı çıktı mı yasal mevzularla uğraşacağıma 100 kişiyi bu şekilde işe alıp istediğim gibi oynatırım imajı çok ağır basıyor. Herhangi bir ithamda bulunmuyorum ancak marka imajı bu yöne doğru kayıyor. Sonuçta 1 kişi ile 1 kötü olay yaşandı da 1 kötü yorum geldi, bunca müzisyenle milyonlara ulaşıyorsunuz, bi tane de *İşini iyi yapana parasını takır takır öder.* yorumu görsek keşke. Bu nedenle, dışarıdan bir gözleyen olarak bu hissiyattayım.

Naçizane tavsiye, bir site ismi, oluşum hesabı adı altında buralarda gezinip doğru iş yapan bir insan görmedim. Genelde de ilk mesajdaki kurumsallık 3. mesajda yok oluyor, siz de sanki biraz o noktaya kaymaya başladınız. Bırakın işinizi iyi yapıyorsanız, iyi yaptığınızı anlatan siz olmayın, çalışanlarınız, müşterileriniz olsun. Aksi halde marka çok hızlı zedeleniyor.

Yolunuz açık olsun.
 
X efendi diye yazmamalisiniz. Senli benli konusmamalisiniz. Eski calisaniniza, ulu orta firildak dememelisiniz. Cingen ruhlu muzisyenden ziyade, siz bir kurumsal kimlikle yazan bir kullanicisiniz. Samimiyetten ziyade, itici gorunmekte.

X efendi yazmak ne zamandan beri saygisizlik oldu? Samimiyet amacli kullanilan bir ifadedir. Ayrica mesajimizi düzgün okursanız, biz çalışanımıza fırıldak demiyoruz, o bize diyor. O kısım tırnak içerisinde alıntı yapılmış dikkat ederseniz. O ifadeyi kullansam haklısınız ancak yanlış okumuşsunuz. Onun dışında var mı bir göremediğimiz saygısızlık yaptığımız bir yer?
 
Sanıyorum milyonlara ulaşan Twitter, arada interneti kullanan binlerce kişiyle part-time çalışmak yerine onlarca kişi ile ofisinde tam zamanlı çalışıyordur. Bu ödeme yöntemi bana öğrenci yolmaya çalışan anketörlük işi ciddiyeti veriyor ancak milyonlara ulaşan ülkenin en önemli start-upının hangi ciddiyete sahip olması gerektiğini siz daha iyi bilirsiniz elbette. Sadece düzgün bir işe alım birimi tarafından makul bir sitede verilmiş ilan, dediğiniz seviyedeki bir işin yakışığıyken, burada inşaata amele toplar kıvamda bir çağrı... Bilemiyorum, bana tekinsiz hissettirdi, gönül işinden ziyade. Ama bunlar dediğim gibi dışarıdan bakan birinin önyargılı yorumları. Ancak belki dediğiniz seviyede bir olaydır, iyi niyetle hareket ediyorsunuz ama bazen iyilikten maraz doğar, biraz oraya dönmeye başlamış olabilir bu durum.

Ancak sıkıntılı yorumları da okuyunca, 10 kişiyi tam zamanlı işe alıp ödemede sıkıntı çıktı mı yasal mevzularla uğraşacağıma 100 kişiyi bu şekilde işe alıp istediğim gibi oynatırım imajı çok ağır basıyor. Herhangi bir ithamda bulunmuyorum ancak marka imajı bu yöne doğru kayıyor. Sonuçta 1 kişi ile 1 kötü olay yaşandı da 1 kötü yorum geldi, bunca müzisyenle milyonlara ulaşıyorsunuz, bi tane de *İşini iyi yapana parasını takır takır öder.* yorumu görsek keşke. Bu nedenle, dışarıdan bir gözleyen olarak bu hissiyattayım.

Naçizane tavsiye, bir site ismi, oluşum hesabı adı altında buralarda gezinip doğru iş yapan bir insan görmedim. Genelde de ilk mesajdaki kurumsallık 3. mesajda yok oluyor, siz de sanki biraz o noktaya kaymaya başladınız. Bırakın işinizi iyi yapıyorsanız, iyi yaptığınızı anlatan siz olmayın, çalışanlarınız, müşterileriniz olsun. Aksi halde marka çok hızlı zedeleniyor.

Yolunuz açık olsun.

Yorumlarınız için teşekkürler. Öncelikle neden cevap veriyoruz? Çünkü burada da bahsi geçtiği üzere, ekşisözlükte ki bir tane yanlış yorum dan dolayı ki muhasabe defterlerini açarsak biz alacaklı çıkarız eminim, insanlarda kötü bir intiba kalıyor. Dolayısıyla bize ve Mychordbook a emeği geçen tüm müzisyenlere haksızlık oluyor. Ben sadece kurucu olarak değil Mychordbook a emeği geçmiş tüm müzisyenleri temsil ediyorum. Dolayısıyla cevap vermediğimiz durumda bunlar olduğundan dolayı, artık cevap vermeyi tercih ediyorum.

Part time insan çalıştırmak, tam zamanlı insan çalıştırmaya kıyasla daha kötü birşey değildir. Öncelikle bunu bir izah edelim. Her işin belli ederi vardır. Bizim işimiz ilanda da yazıldığı üzere az sayıda saat gerektirdiğinden part time da değil freelance bir iştir. Öğrenci yolma diye hemen yaftalamışsınız. Bu yorumu ancak ve ancak bizimle çalışıp daha sonra mutsuz kalırsanız yazmanız doğru olmaz mıydı?

Kurumsal ton konusunda, kesinlikle ama kesinlikle Mychordbook un kurucusu olarak ilk günden itibaren kurumsal bir yapı ve bürokratik bir tavır sergilemeyeceğimiz ile ilgili ilke edindik. Twitter size bu forumda cevap vermez ve bence bir şirketin dikkate alıp cevap vermesi oldukça güzel bir davranıştır. Bu kötü değil iyi bir göstergedir lütfen bunu unutmayın. Hazır template mesajlar ile cevap verilmesi benim kişisel olarak hiç sevmediğim bir durum.

"10 kişiyi tam zamanlı işe alıp ödemede sıkıntı çıktı mı yasal mevzularla uğraşacağıma 100 kişiyi bu şekilde işe alıp istediğim gibi oynatırım imajı çok ağır basıyor." . İşin içinde çalışmadan, ne olduğunu bilmeden nasıl oluyor da bu şekilde yorum yapabiliyorsunuz? İnsanların emeğini yaftalamak ne kadar kolay oldu bu günlerde? Türkiye pazarında faaliyet gösteren bir ürün değiliz dolayısıyla burada çok tanınmayız. Ancak yine de sizi yorumunuzdan anladığım kadarı ile "çamur at izi kalsın" burada da geçerli oluyor gibi.

Bugüne kadar, hiç bir çalışanımın ve emek vermiş hiçbir Mychordbook müzisyeninin emeğini yedirmedim, yedirmeyeceğim. Bu ilandan bize başvuran ve halen çalıştığımız müzisyenler var. "Mesajiniz için çok teşekkür ederiz. Yorumlarınızı değerlendireceğiz" de diyebilirdik ana demiyoruz. Kurumsal cevap vermeyeceğiz. Mychordbook bu şekilde çalışan Türk mühendis ve müzisyenleri tarafından kurulmuş ve yıllardır da bu şekilde devam eden bir yapıdır. Kurumsallıkla işi olanlar lütfen başvurmasın.

Bu işi bilmeden bu kadar eleştirileceğine, şöyle yapalım mı? Eleştiri mesajı atan kullanıcılara tüm süreçleri atalım onları işe alalım. Baksınlar incelesinler isterlerse çalışıp ödeme yapıp yapmadığımıza baksınlar sonra gelip buraya yorum yazsınlar sonuna kadar eleştirsinler. Ben sonuna kadar açığım ve gelecek yorumları da sonuna kadar değerlendireceğimizin sözünü veriyorum. Çünkü şimdi bizden biri gelip yorum yapsa siz yaptırdınız olacak. Mesaj yazan arkadaşlara challenge ediyorum? Eğer süreçlerimizde bir sıkıntı varsa ben bütün sorumluluğu alıyorum.
 
Hatta daha da ileri gidiyorum. Bu başvurular ile ilgili tüm email ve yazışmaları, gerekirse video ve ses kayıtları ile daha sonra buradan yayınlayalım. Daha ötesi de olmaz heralde kimsede zerre kadar kuşku kalmasın? Bizim için de iyi olur kendimizi geliştirmiş oluruz.
 
Bu yorumu ancak ve ancak bizimle çalışıp daha sonra mutsuz kalırsanız yazmanız doğru olmaz mıydı?
...
İşin içinde çalışmadan, ne olduğunu bilmeden nasıl oluyor da bu şekilde yorum yapabiliyorsunuz?
...
Ancak yine de sizi yorumunuzdan anladığım kadarı ile "çamur at izi kalsın" burada da geçerli oluyor gibi.

Ama bunlar dediğim gibi dışarıdan bakan birinin önyargılı yorumları.
...
Herhangi bir ithamda bulunmuyorum ancak marka imajı bu yöne doğru kayıyor.
...
Bu nedenle, dışarıdan bir gözleyen olarak bu hissiyattayım.

Okuduğunu anlamak. Önemli bir özellik ama bugünlerde pek denk gelemiyoruz.
 
Okuduğunu anlamak. Önemli bir özellik ama bugünlerde pek denk gelemiyoruz.

O cümlelerinizi okudum. Ancak bu yumuşatma cümleleri ancak ve ancak masum eleştirlerden sonra yapılır. O kadar "inşaata amele toplama" ve "öğrenci yolma" gibi tabirleri kullandıktan sonra bu cümlelerle dediğinizi yumuşatamazsınız. Bu her seferinde dayak atıp sonra özür dilemeye benziyor. Bence siz bir konuyu tam anlamadan bu tarz yorumlar yapmayın. Yoksa birçok kişinin emeğine, bu ülkede ihracat yapan bir şirketin istihdam yaratması girişimine gölge olmaya çalışan bir insan gibi görünmekten öteye gitmez. Davetime de katılmayacaksınız anladığım kadarı ile? O zaman arkasinda durmayacaginiz elestriler yapmayin bir daha ki insanlari yaniltmayin.
 
Geri
Üst