Les Paul Topic

Fetiş derecesinde bir les paul sever olarak "Gitarını göster ey türkrockçılar" tarzı bir "Les Paul'ünü göster" başlığı açmak istedim. Bu başlık altında fotoğrafları ile beraber Les Paul'lerimizden bahsetsek ve göstersek nasıl olur?

Ben başlayayım: Bunu 2015 yazında ingiltereden sıfır almıştım. Hala birlikteyiz. Elimden onlarca gitar geçti bugüne kadar. Asla satmam dediğim tek gitarım. Bir les paul'e göre weight relieved olmamasına rağmen oldukça hafif (3,9 kilo, yaklaşık 8,6 ibs'e denk geliyor sanırım). Çok rezonant ve akustik sesi oldukça güçlü. Bayağı etli bir sap profili var. Beğenmediğim yönü yok. Üzerinde şu an Monty's Paf pickup set takılı.

IMG_20201024_174920.jpg
 
Son düzenleme:
DSC_0766.jpg


Benim bebek de 2016 Gibson Les Paul standard. Tam 4 kg ve hala nefis bir kadın parfümü gibi kokuyor :)

Klasik bir Gibson LP tonu dışında nelerini seviyorum?
1- Phase-out push-pull güzelliğini
2- Sap ölçülerini...60's asimetrik sap tam bana göre.

Nelerini sevmiyorum?
Dostum şaka mı yapıyorsun :) Tek bir santimetrekaresi veya ürettiği ses dalgacığı dahi yok kusur bulabileceğim.

Babadan oğula geçecek bu gitar.
 
Ben de kendimi "Gibson fanatiği" olarak etiketlendirsem, sanırım abartmış olmam. Sadece les paul ile sınırli değil yani, birçok modelini seviyorum.

Neyse konu lp oldugu icin ben de kendiminkini paylaşayım. 2013 LP traditional. Birkaç yıldır bende, sanırım aktif olarak en çok kullandığım gitarım tele ile birlikte. Gitarın kumaşı çok iyi olmakla beraber, beğenmedigim birkac tarafı da vardı. Mesela koyuluğu ve nasıl anlatayım, seste bir nebze kabızlık, sanki çıkmak istiyor ama birşey izin vermiyormuş gibi..Bu dediklerimi sadece bu gitarı alıp çalan birisi tabi asla farkedemez ve mutlu mesut yaşardı ancak ben birçok reissue ile kafa kafaya günler aylarca A/B yapınca bende yarattığı hissiyat bu oldu. O yuzden alete güvenerekten modifiye işlerine girdim. Tailpiece ve kopruyu abm marka historically true iddiasi olanlar ile degistirdim. Bu baya farketti ozellikle akustik ses olarak. Ancak istediğimden daha fazla tiz olduğu icin eski koprüyü geri taktım, tailpiece abm kaldı. Boylece ortada buluştuk. Bu geçtigimiz hafta da potansların degerini ölçtürdüm ve 250k çıkınca onlari da hemen 500K logaritmik cts ler ile değistirdik ve de bir fret tesviyesinden geçti. Potans değişimi amplified seste ciddi fark yarattı. Gitar şuan tam anlamı ile kafamdaki yere geldi diyebilirim..Satıp reissue alma kararım vardı ancak bu plani rafa kaldırdım, şu an performans açısından çok çok yakın oldu diyebilirim..
20201028_125508.jpg
 
Son düzenleme:
Geri
Üst