Humbucker'ı Coil Tap Yapınca Karakteri Hangi Single'a Benzer ?

Malum her iyi manyetiğin kendine has belli karakter farklılıkları var. EMG 81 ile SD SH-4 gibi bariz tarz farklılıklar değil de, misal SH-2N ile SH-1 '59 arasındaki gibi nüans vb. daha spesifik farklardan bahsediyorum..
Şimdi bu tarz manyetikleri push/pull ile single'a çevirdiğimizde, hangi humbucker hangi single'ın karakterine benzer? Single'a geçtiğinde aktif kalan bobin, herhangi bir modelinin bobininin tıpkısının aynısı olabilir mi? Atıyorum "SH2'nin single tonu SSL1'e benzer" tarzı şeyler söylenebilir mi? Manyetik üreticilerinin sitelerinde bu tarz bilgiler var mıdır?
 
Dimarzio bilgi vermiyor ama elimdekilerden (tahminim, ölçmedim) mesela air-norton ve tonezone'un zivi tarafları aynı olabilir, Duncan mesela 59/custom hybrid modelinde açıkça bunu belirtiyor. Mıknatıslar aynımı veya plastik-demir ayrıcı olup olmadığını araştırmak önemli (mod. denemelerimde bunlarla oynayıca seste ciddi farklılıklar oluşmuştu)...web'de kaynaklar kullanıcılarla (oldukça) sınırlı ve hep ingilizce.

Tahminim bir manyetiği kopyalamak kolay olduğu için üreticiler işin bu detaylarını paylaşmakta isteksiz. Ses örneğini beğendiğini al gibi bir mantıkla insanları denemeye, ürünlerini bir değil birkaç defa almalarını istiyor gibiler.

Ama mesela firmasına X manyetiğin şu pozisyonundaki (mesela sap'a konumlanmış ve köprü'ye bakan single'ı) split sesi benim için önemli, alternatiflerim nedir? gibi müşteri odaklı bir soru sorarsanız yardımcı olacaklardır.
 
Single manyetikler yapı olarak tamamen farklılar. Humbuckerlarda altta bir bar mıknatıs var, vidalarla o manyetik alan yukarı taşınıyor. Single manyetiklerde ise o yuvarlak metal parçaların kendileri mıknatıs. Haliyle manyetik alanlar tamamen farklı. Sesi andırsa da herhangi bir mevcut single coil'e benzemeyecektir.

Ha istisnaları var, yok değil. Duncan'ın sanırım Stag Mag modeliydi, bölündüğünde tam single manyetik oluyor. Gibson Dirty Fingers (orijinal 1980 modeller) bölündüklerinde de o yıllarda kullanılan single görünümlü mini P90lara dönüşüyorlar. Başka örnekler de vardır.
 
Geri
Üst