Gitarımda Ki Çıkartmayı Çıkarsam Sorun Olur Mu ?

Arkadaşlar gitarıma çıkartma yapıştırmak gibi kötü bir hata yaptım.Şimdi bu çıkartmayı çıkarsam iz kalır mı, kalırsa temizleyebilir miyim?
 
Büyük ihtimalle kalmaz. Gitarın üzerindeki cilayla alakalı tabi ama ben klasik gitardan 15 senedir takılı duran golpeador söktüm, orda bile iz kalmadı.
 
Güzel bir temizleyiciyle sökersen sıkıntı olmaz. benim de sökmüşlüğüm var, my dükkandan aldığım ürünle yavaş yavaş söktüm. Bazı arkadaşlar maket bıçağı kullanmak gibi bir hata yapabiliyor, asla tavsiye etmem.
 
Baktınız iz kalıyor, aseton hani o yoksa "Metil alkohol" hani teçhizatlıysanız tiner yada Gazyağı(mazot diyelim artık) çıkaracaktır iz kalması durumunda. Hem Klasik gitara nasıl iz bıraksın ki ??
 
Keskin bir alet, selülozik tiner, aseton gibi şeyleri kullanmanı kesinlikle tavsiye etmem. Alkol ve sentetik tiner (gaz yağı da olabilir) ile kolaylıkla sökülebilir. Çok güneşe maruz kalmadıysa izi kalacağını sanmam, eğer kalırsa da ufak bir pamuğa araba boyası için kullanılan ciladan sür ve iz kalan yeri temizle. (daha önce yaptım gayet güzel işe yarıyor, hatta gördüğüne inanamayıp, hızını alamayıp tüm gitarı cilalıyorsun:)).
 
wd40 stickerların şu yapışkan kısımlarını çıkartmak için kullanılıyormuş. ben bunu öğrenmeden önce silgiyle çıkartıyordum. tabi gitarın yüzryinde kullanılabilir mi bilmiyorum.
 
Geri
Üst