Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Yellow Fasel'li true bypass bir GCB95. Wah aktif oldugunda led yaniyor. Drive ile kullanildiginda Petrucci gibi harsh bir wah ton vermekte.

Cry Baby wahlar true bypass olarak uretilmiyor. Yellow Fasel ise sadece MC-404'te kullaniyor. Ben hem Zakk Wylde wah da hem de GCB95'de Yellow Fasel kullandim. Biraz tizligi ile metale net giden bir wah. Dime Wah'dan daha fazla kendini belli ediyordu.

Not: Bu arada Dime wah'i metalci wahi diye bilenlere soyleyeyim. Cok guzel pop ve funk caliniyor.
 
Wampler guzel pedallar uretiyor pinnacle bana gore iclerinde en guzeli. Bende almak istiyordum ancak basima talihsiz bir olay geldi. Cozulur cozulmez alacagim insallah :)
Yalniz bu deluxe modelini ilk kez @forbidden_city den duydum. Denediyseniz tonal olarak nasil farkliliklar var paylasirsaniz sevinirim
 
Beyler hazır wah ile ilgili konu açılmışken yazayım dedim. Pop/funk tarzda kullanılabilecek, tiz tepkisi aşırı yüksek olmayan bir wah pedalı önerebilir misiniz?
 
Referans olması açısından şöyle örnek vereyim, 535q var elimde şu an. Birçok farklı ayarda denememe rağmen daha hafif bir pedal arayışındayım.
 
Referans olması açısından şöyle örnek vereyim, 535q var elimde şu an. Birçok farklı ayarda denememe rağmen daha hafif bir pedal arayışındayım.
Cry Baby icin konusuyorsak Range`i kisip Q ayarini da filtre genis olacak sekilde ayarlayarak bunu yapabilmek lazim. Hatta Range 6. pozisyonda iken yani (250Hz-1.2kHz) zaten treble namina birsey kalkmiyor ben hep 3. veya 4. ayarda kullaniyorum ustu bana da asiri tiz geliyor. Ama sen de forumdan takip ettigim kadari ile son derece akilli adamsin ve butun ayarlari denedim diyorsun, o bakimdan senin dikkatinden kacan bir kombinasyon da herhalde yoktur. Ah boyle durumlarda beraber deneme imkani olmasi ne faydali oluyor anlatamam...

Ozetle benim nacizane fikrim piyasada satilan wahlarin hicbirisinin 535Q`nun uzerine dramatik bir katki sunmayacagi yonunde. Son olarak bendeki DCR2-SR`in ustunde 535Q ya ek olarak fazladan bir EQ unitesi var (100Hz, 200Hz, 400Hz, 800Hz, 1.6KHz, 3.2KHz). Ben EQ`yu devrede tutmuyorum ve asagi yukari 535Q gibi calisiyor, lakin EQ etkili bir modul olup tona etki etmekle birlikte bence notral hali yeterince iyi. Demem o ki wah`tan hemen sonra (drive`dan once) duzgun bir EQ (misal MXR M108) kullanmak gercekten ise yarayabilir. Bunu denedin mi? Son olarak Dimebag wah ustunde bir treble ayar potu var 535Q larda olmayan. Bulabilirsen 535Q ile A-B yaparak bir bakabilirsin istedigin yere geliyor musun diye...

Bu da olmuyorsa Morley falan gibi crybaby ile akrabaligi olmayan unitelere yonelmek tek alternatif strateji... Daha yakin akrabalardan Satriani`nin Vox-Big Bad Wah`i da bir alternatif olabilir onu ben hep crybaby`lere gore daha karanlik buluyorum. Aslinda gonlumden gecen RMC Wheels of Fire lakin bu memlekette rutin olarak bulamazsin...
 
Son düzenleme:
Ms Gt2 tweed clean kanalı ile kullanacağım,strat 2.ve 4. pozisyonlardaki ''Quack'' patlamalarını düzgünce verebilen,tuşeye duyarlı,drivelarda da iş görebilecek uygun fiyatlı bir compressor pedalı tavsiyesi rica edeiyorum arkadaşlar.Deneyim ietmiş arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.Teşekkürler.
 
Pigtronix Philosopher's Tone

Direk olarak, 12'den vurursun, benden soylemesi... Neden dersen, kullanmadigim Compressor kalmadi saniyorum, elbette butik veya el yapimi olanlarin bir kismini denememisimdir. Ama kisaca soyle, ben bu Compressor'u sisman adamlara benzetiyorum. Her biri gelip tonun uzerine oturuyorlar. Guzel bir compress yapiyorlar ama yeri geldiginde tonun uzerinden kalkamiyorlar. Sonra den hisssss sesi, kaybolan midler ve nereden geldigini anlayamadigin bass'lar duyuyorsun. Tam bu anda, biraz daha diri, daha transparan ama hala compress yapan bir pedal gerekiyor. Yoksa Dynacomp kotu pedal mi, bence degil. Ama koyu bir pedal, yaptigi compress cok guclu ve pek de azaltilamiyor.

Philosopher's Tone, tona zenginlik katan bir alet. Oldukca transparan, deyim yerindeyse cingil cingil. En bastaki Grit ozelligi cok ilginc, fuzz veriyor. Istersen bu pedali fuzz olarak kullan, istersen Clean kanala karistir. Boyle bir sey yapmislar ve bence gereksiz. Grit ayarini sifirda kullaniyoruz bu ozelligi kapatmak icin. Onun disinda Treble diye gorunen ayar, benim bu pedala hasta olmama sebep bir ayardir. Direk tiz frekanslari artirmiyor bu, daha cok Presence gibi. Bunu actikca ton tizlesmiyor, zenginlesiyor. Singing Notes dedikleri olay gibi adeta, tona resmen sinif atlatiyor. Eger bu pedali seversen, bir daha compressor aramazsin, kesinlikle harika alet. Ben 4 yildir kullaniyorum ve hala en sevdigim pedalimdir. Tam Strat pedali esasinda ama superstrat'la da cok iyi anlasiyor.

Buna alternatif yok mu, var. Ama ben o alternatifi secmedim. Keeley 4Knob Compressor. O da guzel pedaldir, 2Knob versiyonu mu var artik, onu sevmiyorum.
 
Ben de bir dyna comp sever olarak soyledigine katiliyorum Mert'in. Bende de ms gt-2 var. Clean tonlarini coook da sevmesem de guzel bi kompresor olunca cok keyifli hale geliyor tonlar. Bana dyna comp istedigimi veriyor acikcasi, cok bir beklentim yok comp'dan ama gt-2 ile kullanmadim onu hic, Tubeman ile kullaniyorum.

Evvelinde yine ms'in kompresorunu kullanmistim gt-2 ile. Ratio'su daha dusuk ayarlara inebiliyordu dyna comp'a gore sanki, yani daha transparan olabiliyordu tona cook etki etmeden kendi halinde takliyordu. Su an ise gt-2 ile marshall comp kullaniyorum. Henuz tam ayarlarini cozemedim ama fiyatina gore fena degil, yine de transparan degil bence.

Eger kulagin cok detay istemiyorsa Dyna comp hatta ms comp istedigini verebilir diye dusunuyorum hocam. Cok kisik ayarda kullaniyorum ben Tubeman ile, evet tonu en kisik ayarlarda bile biraz bogsa da, benim hosuma gidiyor gelen ses. Denemenizi onerecegim birebir olarak, yoksa netten izleyerek karar verilecek bir hadise degil bu mevzu :)
 
Biyang baby boom compressor x oneririm. Mxr Dyna Comp klonu ama daha ucuz ve daha sessiz. Bu forumdan biri onermisti sonra yabanci forumlarda da cok sevildigini gormustum, baya begenmistim siparis ettikten sonra. Bunun disinda Ehx Soul Preacher im vardi onu onerebilirim, cok dip gurultusu yapiyor diye satmistim ama o kadar pismanim, o kadar ozluyorum ki o pedali anlatamam. Onun disinda ibanez cp9-cp10 onerebilirim. Tizleri arttiriyor biraz, hosuna gidebilir
 
Geri
Üst