Manyetik Bağlama Sorunu

Selamlar. İki gün önce aldığım Cort KX1Q gitarıma SH4-SH1 manyetik seti takıyorum. İnternetten 2 Humbucker 1V-1T 3 yollu switch için bağlantı şeması indirdim ve bağlantıları yaptım. Şöyle bir sıkıntım var:

- Tele vurduğumda ses yok.
- Elimi volume potunun üstüne koyduğumda sadece hum noise var.
- Elimi hem volume hem köprünün üzerine koyunca ses geliyor. Bu kombinasyon dışında ses gelmiyor.

Sorun ne olabilir? Yanıtlar için teşekkürler...
 
ortalama 2 ay önce bende ton poduna push pull takmaya çalıştım sonuç rezalet :D montoj şemalarında (şase) olayını ya anlatamıyorlar yada ben anlamamıştım püf nokta şase elektronikten benden daha iyi anlayan bir arkadaşım doğru noktaya 2 şase yaparak sorunu çözmüştü.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Onur sabah kalkar kalkmaz senin önerini denedim, switch ile volume potu arasındaki kabloyu değiştirdim ama sonuç yine hüsran.

Dünden beri aklımda bir seçenek vardı ve onu denemeye karar verdim. Sonuç? Voila. Şu an sistem normal şekilde çalışıyor.

 
Hahaha. Bunu içerden yapma şansın yok mu?
Benim gitarlardan birinin devresini ilk kurduğumda ses yok, tremolo ve metal potanslara dokununca dip gürültü. Açtım baktım, switch'ten volume potansına giden kablonun lehimi tam olmamış. Belirtiler aynı olunca o da öyledir dedim. :)
 
Aykan kullandığın şema bu mu?

2h_1v_1t_3w.jpg
 
Şimdi beni şaşırtan nokta şu ki ben de Cort CR200 alıp manyetikleri değiştirmiştim ama köprüye bir bağlantı kullanmadım. Bence bağlantıları tek tek kontrol et. Mutlaka bir kablo ya temas etmiyor ya da ters bağlandı. Şemadaki köprü şeklinde olan çakışma noktaları insanı yanıltabiliyor.
 
Painkiller'ın yaptığı coil split versiyonu olan.

Şimdi şöyle bir nokta var. Köprüyü çıkarıp baktığımda altında bir topraklama kablosu var ama lehimli değil, havada salınıyor. Mantığı muhtemelen köprü pivot vidası yerine takılınca o kabloya temas edecek şekilde kurulmuş. Ve o kablo ton potansına lehimli şema gereği, bence sıkıntı orda. Ama köprünğn içine erişemediğim için onu pivot vidası yuvasına lehimleyemiyorum, yani o seçenek iptal.

Onun dışında tüm bağlantıları bir 10 kere falan kontrol ettim. Kesinlikle eksik bağlantı yok.
 
Abi zaten ton potansı ile ses potansının topraklarını birbirlerine lehimlemiyor musun? Neden sıkıntı olsun, ikisi de toprak. Köprüdeki kabloyu bir şekilde içerden toprağa çekmeye çalışacaksın. Bu görüntü rahatsız etmeyecekse tabii. Beni delirtirdi. :)
 
Oha bir saniye, şimdi gördüm ki o kablo volume a kadar uzanıyormuş, ben onu görmemiş olabilirim. Eve gidince bir bakayım ona.
 
Geri
Üst