Teknik olarak bu mümkün değil. Sıfır=boş tel. Boş tele ancak pull-off yapılır (hammer-on'un tersi...)Arkadaşlar TAB'larda görüyorum 0'a hummer on yazıyor mesela ama nasıl yapıldıgını anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim🙂
pull of ve hammer on ısaretı aynı mı pekı onu da anlamıs değilim sitelerde aynı gösteriyorTeknik olarak bu mümkün değil. Sıfır=boş tel. Boş tele ancak pull-off yapılır (hammer-on'un tersi...)
Örnek var mı elinizde ?
Evet, aynen bu. Bu durumda hammer on yapılan nota da aslında ikinci basılandır, boş tel değil.Boş tele vurup parmağınla belirtilen perdeye basacaksın. Olay aynı, farklı bir şey yok.
peki bir TAB örneği gösterebilir miyim örnek olsun diye anlamadığım bi kısım var daEvet, aynen bu. Bu durumda hammer on yapılan nota da aslında ikinci basılandır, boş tel değil.
Tersi için (boş tele pull-off), önce notaya vurulur, arkasından sol elin parmağı perdeden çekilerek boş tel tınlatılır.
Evet, aynen bu. Bu durumda hammer on yapılan nota da aslında ikinci basılandır, boş tel değil.
Tersi için (boş tele pull-off), önce notaya vurulur, arkasından sol elin parmağı perdeden çekilerek boş tel tınlatılır.
O çizgi bağ işaretidir. Baştan sona kadar uzanıyorsa, o 3 notanın hepsi birbirine bağlanacak demektir. İlk notayı vuracaksınız sadece.14 12 14 yazıyor tab da baştaki 14 den sondaki 14 e kadar uzanan bi çizgi var parantezin tersi gibi bu durumda 14 ü çalıp 12 ye mı hammer on yapıyoruz yoksa 14 çalıp 12 çalıp son 14 e mi hammer on yapıyoruz?
yani ilk 14 ü vurucam diğer perdeler yani sondaki 12 14 ne oluyorO çizgi bağ işaretidir. Baştan sona kadar uzanıyorsa, o 3 notanın hepsi birbirine bağlanacak demektir. İlk notayı vuracaksınız sadece.
hammer on H ilepull of ve hammer on ısaretı aynı mı pekı onu da anlamıs değilim sitelerde aynı gösteriyor
Hammer on ve pull off'un ne olduğunu anlamamışsınız galiba.yani ilk 14 ü vurucam diğer perdeler yani sondaki 12 14 ne oluyor
ama bazılarında hiç harf yazmıyor ki nasıl anlayacağız ki hammer on mu pull of muhammer on H ile
pull of P vey PO şeklinde göterilir TAB larda
vibration da Vr ve dalgalı çizgi ile betimleme yapılır155254 eklentisini görüntüle
Hammer on ve pull off'un ne olduğunu anlamamışsınız galiba.
14'üncü perdeki notayı pena ile vurduktan sonra, o perdedeki parmağınızı çekeceksiniz. 12'deki parmak yerinde kalacak. Böylece 14'deki parmağı çekince, 12'deki nota da tınlayacak. Arkasından, 14'e bastığınız parmağı tekrar basacaksınız, 14'deki perdenin sesi gelecek. Ama sadece ilk 14'e vuracaksınız pena ile.
Bunu yapmak için sol el parmaklarında belli bir kuvvet ve koordinasyona ihtiyaç vardır, yeni başlıyorsanız moralini bozmayın.
Bütü
Hammer on ve pull off'un ne olduğunu anlamamışsınız galiba.
14'üncü perdeki notayı pena ile vurduktan sonra, o perdedeki parmağınızı çekeceksiniz. 12'deki parmak yerinde kalacak. Böylece 14'deki parmağı çekince, 12'deki nota da tınlayacak. Arkasından, 14'e bastığınız parmağı tekrar basacaksınız, 14'deki perdenin sesi gelecek. Ama sadece ilk 14'e vuracaksınız pena ile.
Bunu yapmak için sol el parmaklarında belli bir kuvvet ve koordinasyona ihtiyaç vardır, yeni başlıyorsanız moralini bozmayın.
Bütün notalara sağ el ile de vurmaya çalışmayın bu gibi kısımlarda, en sık yapılan hatadır bu bağlı notalarda.
n notalara sağ el ile de vurmaya çalışmayın bu gibi kısımlarda, en sık yapılan hatadır bu bağlı notalarda
simdi daha iyi anladım ilginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim 🙂Hammer on ve pull off'un ne olduğunu anlamamışsınız galiba.
Bütün notalara sağ el ile de vurmaya çalışmayın bu gibi kısımlarda, en sık yapılan hatadır bu bağlı notalarda.
teşekkür ederim 🙂)hammer on H ile
pull of P vey PO şeklinde göterilir TAB larda
vibration da Vr ve dalgalı çizgi ile betimleme yapılır
sizi çok sıktım ama bi sorum daha olucaktı.Hammer on ve pull off'un ne olduğunu anlamamışsınız galiba.
Dinleyerek değerlendirmek lazım. Aslında ghost note denilen şey daha çok davula (özellikle de trampete) hastır benim bildiğim ve belli belirsiz çalınan şeylerdir. Trampet üzerinden duyulan, ama vurgulu bir nota etkisi vermeyen şeylerdir.sizi çok sıktım ama bi sorum daha olucaktı.
hayalet nota nasıl çalınıyor?
anladım çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için 🙂Dinleyerek değerlendirmek lazım. Aslında ghost note denilen şey daha çok davula (özellikle de trampete) hastır benim bildiğim ve belli belirsiz çalınan şeylerdir. Trampet üzerinden duyulan, ama vurgulu bir nota etkisi vermeyen şeylerdir.
Gitarda ise tam tersine, sanırım vurmalı etkisi yaratacak şekilde, telleri sol el ile tıkayarak (teli perdeye bastırmadan, sadece eli perde üzerinde tutup sesini susturacak şekilde koyarak) çalınan notalara deniyor.
Tab üzerinden değil, kulağınıza güvenerek çalmanızı tavsiye ederim bu arada. Bu tip terimlere çok güvenmeyin.