Ses kartı ile kayıt almak için mikrofon gerekli midir

Herkese iyi forumlar. Yazıyorum her yere herkes mikrofon ile kayıt şöyle alınır şeklinde anlatıyor. Amatörüm m-audio fast track pro gibi bir cihaz almayı düşünüyorum. Mikrofon olmadan sadece benim duyabileceğim şekilde bilgisayara bağlasam kulaklığımı taksam kayıt alamaz mıyım bir program ile. İlla kayıt için mikrofon mu bağlamak gerekiyor. Bu m-audio fast track pro işimi görür mü?.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Şunu eksik yazmışım. Amfim de mevcut marshall mg15fx. yani bilgisayar amfi ve ses kartı üçlüsünü birbirine bağlayıp kulaklıkla mikrofonsuz kayıt yapabilir miyim.
 
Vokal kaydı yapacaksan mikrofon gerekli. Nefesli çalgıları kaydedeceksen mikrofon gerekli. Akustik çalgıları kaydedeceksen mikrofon gerekli. Acaba salonda çaldığım gitarın ses ile odada çaldığım gitarın sesi farklı mı duyuluyor diye merak edeceksen mikrofon gerekli. Vs vs vs.

Ayrıca amfinin hoparlöründen çıkan sesi kaydedeceksen mikrofon gerekli.
 
Gitar > Ses Kartı > Standalone plugin veya DAW + VST plugin şeklinde kayıt yapman halinde mikrofona ihtiyacın yok. O pluginlerde SM57 gibi piyasadaki birkaç ünlü mikrofonun “onunla kayıt alıyormuşsun gibi” hissiyatı vermeye çalışan sanal mikrofon var.

Elektro, bas, klavye gibi sinyalleri kablo aracılığıyla bilgisayara iletmeni sağlayacak bir enstrüman çalmadığın halde bir üstteki mesaj geçerli.
 
Geri
Üst