amfi önerisi

merhabalar yaklaşık 7 yıldır klasik gitar çalıyorum fakat elektroya geçmeye karar verdim
squier bullet strat sss çok hoşuma giden ve başarılı bulduğum bir gitar fakat amfi olarak ne alsam emin olamadım
gitarı kendi kendime öğrendim, müzik teorisi veya nota bilgisi bilmiyorum hele amfiler hakkında hiçbir şey bilmiyorum (sss ve hss yi biliyorum sadece onda da sss istediğime karar verdim)
rock müzik dinlerim fakat müzik yapma gibi bir hevesim var ve katedral içinde söylenen opera gibi eko yapan sesler çok hoşuma gidiyor
pink ployd, mor ve ötesi, slowdive, arctic monkeys, the neighborhood, the cure tarzında şarkılar yapmak istiyorum yani metal çalabilmek o kadar da hevesim değil (evde sıkıldığımda enter sandman çalabilmek de isterdim ama)
bütçem 1000 liraya kadar zorlarsam 1300e de çıkartabilirim (tabi ne kadar ucuz olursa o kadar iyi sonuçta) (2.el e karşı değilim fakat önerecekseniz bana lütfen 2.el amfinin spesifik linkini atın)
bu özelllikleri kapsayan amfiler arasında neler önerebilirsiniz?
(lütfen fazla terimle konuşmayın eğer terim söylemeniz gerekirse de salağa anlatır gibi açıklayarak yazın teşekkürler)
 
Bu kadar çok kriterle amfi değil hiçbir şey alınmaz. Genel prensipler ile bir yol çizersen ... mesela app ve daw kullanımı olacak mı, sert ton şart mı, kolayca satılır mı vs vs... zaten piyasada öne çıkan ve genel izleyici kitlesine tavsiye edilecek 3-4 tane amfi var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Birkaç şey öğrendim amfilerle alakalı sanırım.
İstediğim amfi dışarıya ses veren klasiklerden olmalı ses kartı değil.
Kulaklık girişi de olmalı ama (hepsinde var mı bilmiyorum).
Sert ton derken metal tonundan bahsediyorsanız o şart değil ama comfortably numb'ın solosunun veya still loving you'nun nakaratında arkada eşlik eden gitarın sertliği olmalı en azından.
Bu tarzda bir amfi arıyorum.
 
Geri
Üst