Elektro gitara başlamak istryenlere tavsiyelerim

Yok yahu, sıradan bir üyeyim. Sadece çoğunuzdan uzun zamandır buradayım ve sadece bildiğim tecrübe ettiğim şeyleri paylaşıyorum, akıl vermek filan gibi bir niyetim yok, faydalanan varsa sevinirim en fazlasından .... mesele şu ki eksik bilgiyle yanlış yönlendirme yapan görürsem birileri hatalı yola girmesin diye uyarmak da boynumun borcu. Eksik bilgi derken yazan eksik biliyor demiyorum, bildiği varsa da onu eksik anlatıyor diyorum.


Hiçbir yerde zorunlu değil ama endişem şu, en basitinden kendi anadilinde yazılı veya sözlü iletişimi zorunlu değil nasılsa diyerek bu kadar düzensiz, özensiz kuran insanlar gerçek hayatta hele mazallah iş veya akademi hayatında nasıl varolacaklar... yazık diyorum sadece. Ben kolay anlaşılsın karşımdaki adam çile çekmesin diye imlaya da gramere de hatta paragraf ve boşluk kullanımına da dikkat ederim. Aynı saygıyı da beklerim. Bu konuda "zorunluluk" arkasına sığınılacak bir mazeret değil.
Abi, şey açısından diyorum, bak buralarda uzun zamandır varsın, bu konular aslında haftada bir açılıyor, cevaplar zaten var ama. Bilgi sahibisiniz, ekipman olarak yıllardır elinizden neler geçmiştir neler... Benim en çok kızdığım şey şu, mesela abi bir ara seninle fikir ayrılığı olarak ben pedalboard dizmiştim, ama giriş seviyesi bir amfim vardı, yan komşu şikayet olayında siz de "Onun yerine katana almak daha mantıklı." demiştiniz, ben buna katılmamıştım. Konu burada bitti, ben gidip de TurkBoomerKullanıcısı bir hesap açıp da garip şeyler denemedim. Konudaki arkadaşa burada kızıyorum, yaşın kaç başın kaç, fikrinize katılmazsın, saygı duyarsın tamam ama böyle bir şey bana çok üzücü geliyor. Bu arkadaş benden küçük muhtemelen, ama Z kuşağı olduğumuzu değiştirmiyor. Sözde herkes Z kuşağı bu ülkeyi çığır atlatacak dese de gerçekten kuşağımdaki kişilerden utanıyorum. Konuyu da amfiden Z kuşağına getirdim ya, ne adamım ben :D.
Size gülüyorum ses kartının neden mg10dan daha kötü olduğunu biriniz bile söyleyemediniz anca türkçeme laf ediosunuz isterseniz grubun adını trrock değilde Türkçe grubu olarak değiştirelim ha bu arada doğru şeyi söylemek için ne yaş ne de tecrübe önemli bana mantıklı bir tez sunun lütfen adam gelmiş knobu hissetmelisin psikolojik olarak iyi diyor aynen mg10 sesi çöp ama knob var kardeş gelişemezsin ses kartıyla kardeş
Neyse mantıklı sayılabilecek iki açıklamanız vardı biri yeni başlayanların zorlanabilir dediniz ben yardımcı olurum hem internette tonla bilgi var neyse ikincisi de pratik olmaması dediniz bence mg10un çöp tonları yerine uğraştıran iyi tonu tercih ederim onun dışında paso Türkçemle alay ettiniz bu arada bazılarınızın Türkçe klavye bile kullanmaması beni güldürdü konu da burda bitsin boomer kafasıyla hareket ettiğinizi düşünüyorum teknoloji gelişti biraz çağa ayak uydurun ha bir de neural dsp neymiş bakın bir de isteyen olursa crackli helix linki Line 6 Helix Native v3.0.0 Full version
Bak dostum, Türkçeyi kullanmanı eleştirmiyorum ben, sadece uzun bir makale yazmışsın, ama virgül ve nokta olmadığından dolayı veya anlatım bozukluğu nedeniyle anlatmak istediğin şeyi tam anlamıyla anlayamıyoruz. Turkrock bu konuda serbest derken şundan bahsediyorum; aynı kullanıcı adı ve aynı profil fotoğrafıyla teknoloji forumlarında üyeliğim var, hatta yeşil simgeli bir forum. T ile başlıyor. Orada ben virgül hatalı bir kullanıcın mesajını alıntıladım diye 1 günlük yazı yazamama cezası aldım. Bu konuda gerçekten Turkrock cennet. Ayrıca amfi konusunda mg10 önermedim ki, bu bütçe aralığında Line 6 Spider IV var, ki özellikleri açısından MG10'dan kat ve kat daha iyi. Ayrıca virüs olayı cracklerde çok oluyor. Bu nedenle de benden sana konu üzeri bir öneri virustotal.
 
2. dünya savaşı sonrası doğmuş bugün 60-70 veya üzeri yaş kuşağı. Savaş sonrası bolluk döneminde yaşayıp sonra 20yy'a ayak uyduramayan biraz tutucu olarak da kategorize edilen yaş grubu. Baby Boomer jenerasyonu çünkü WWII sonrası hızla çocuk yap savaşın açıklarını kapat yıllarıydı.
 
Valla kimse burada makale düzeyinde bir Turkce imla düzeni beklemiyor (keşke olsa) ancak burada böyle bir kural olmaması düzgün yazmamayı gerektirmez. Herşeyden önce bu okuyana saygıdır. Adam 100 tane kelimeyi arka arkaya yazmış, ne bası var ve sonu. E şimdi ben niye yazıdan iki şey öğreneceğim diye pirinçten taş ayıklar gibi cümleleri ayıklamaya çalışayım? Bir de biri demiş eğitim düzeyini asagiladigim icin utanayim filan. Su yaziyi ilkokul 4. sınıfa giden ogluma versem tüm imla hatalarını düzeltildi, zira tum imla kurallari 4. sinifa kadar ogretiliyor. Yazana imla koymak zor geliyorsa okuyana saygısı yok demektir benim gözümde. Haliyle benim de yazana saygım o düzeyde olur. Bu benim görüşüm, insanlar ozensiz iletisimsizliginde özgürdür tabii ki. Ayrica yeni nesil - boomer - hodohot nesli diye ayrım yapmıyorum, zira her neslin pırlanta gibi insanları var. Yaziya biraz daha özen hem yazan hem de okuyan açısından kaliteyi arttırır. Bu nacizane önerimi ciddiye alan alır, almayan yoluna devam eder.

Post sahibinin mg10 ile arasında acılı bir ilişki yaşanmış, anlayabiliyorum, cidden çöp gibidir ama zaten burada kimse mg10 filan önermiyor.
 
Geri
Üst