Portable Dap - Ses kartı olarak kullanmak

Selam

Elimde taşınabilir boyutlarda bir hi-fi player var ve dac olarak bilgisayara bağlanabiliyor yani ses kartı görevi görüyor. Daha kaliteli, az dip sesli ve az gecikmeli olur diye bias fx ile bunu kullanmayı düşünüyorum ama gitarı nereden bağlayacağımla ilgili kafam karışık.

Bahsettiğim hi-fi player usb den bilgisayara ses kartı olarak bağlıyken gitarı laptop'ın kendi normal kulaklık girişinden bağlasam olur mu?

Hi-fi playerın kulaklık girişinin mikrofon özelliği yok, splitter denilen ve mikrofon için ikinci bir giriş sağlayan aparattan alsam gitarı playerın kulaklık girişinden bağlayabilir miyim

Yada usb gitar kablosu alarak sorunu çözebilir miyim?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Biraz karışık mı sormuşum bilmiyorum bir kere daha uplayıp özet olarak sorayım

Usb den portable bir dac bağlıyorum bilgisayara, ses kartı olarak görüyor. Bağladığım cihazın kulaklık girişinin mikrofon özelliği yok. Yani gitarı buradan bağlamam için belki eğer oluyorsa girişi splitter denen aparatla ikiye bölmem gerekecek.

İkinci seçenek direk bilgisayarın kulaklık/mic girişinden bağlamak. ama ses kartı olarak cihaz bağlı olduğu için bu girişi sistem görmeyebilir, buraya bir şey takmanın bir etkisi olmayabilir diye düşünüyorum.

Üçüncü seçenek usb gitar kablosu alıp bilgisayarın usb girişinden bağlamak. Bu da bilmiyorum işe yarar mı.

Duruma göre bu 3 seçenekten hangisi olursa ona göre aparatları almayı düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sonradan bakacak olan olursa gitarı bilgisayarın mic girişinden takarak denedim. Gecikme için etkili oldu ama dip ses gene vardı işe yaramadı yani.
 
Dostum gitarı bilgisayarın mikrofon girişine takarsan ya da USB gitar kablosu ile bağlarsan ses dijitalden analoğa dönüşmeyecektir. Muhtemelen bu nedenle gitarı bilgisayarın mikrofon girişine taktığında dip ses duydun. Elindeki Hi-Fi Player'in ses kartı işlevi görebilmesi, yani sesi dijitalden analoğa çevirebilmesi için gitarı önce Hi-Fi Player'a bağlaman gerek, daha sonra Hi-Fi Player'i de bilgisayara bağlaman gerek.

Sanırım şöyle bir splitter alman gerekli öncelikle. Bunu Hi-Fi Player'in mikrofon girişine taktıktan sonra da şu dönüştürücüyü önceki attığım splitter'ın mikrofon girişine bağlaman gerekli ki gitarın jak kablosu ile Hi-Fi Player'a bağlanabilesin. Bu şekilde gitarı Hi-Fi Player'a bağladıktan sonra da yapman gereken Hi-Fi Player'i bilgisayara bağlamak olacak.

Bu arada hoparlör olarak bilgisayarın hoparlörünü kullanacaksan muhtemelen duyacağın ses hoşlanacağın tarzda bir ses olmayacak. Harici bir hoparlör illaki gerekecek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bende bunu sorucaktım aslında, denedikten sonra zaten almayı düşündüğüm ses kartını indirimde görünce ses kartı aldım ama elimde dinleyebileceğim güzel bir çıkış yok. şu an minik vox amplug cabineti bağladım ses kartına. hoparlör mü alsam ikinci el ucuz bir amfi alıp onu hoparlör gibi mi bağlasam bilmiyorum. mesela hoparlör almak istesem şu işimi görür mü bilmiyorum; https://www.hepsiburada.com/logitech-s120-hoparlor-oem-kutulu-siyah-p-BD49702 . yada ikinci el hoparlör gibi kullanmak için ucuz amfi ne alabilirim.
 
Attığın Logitech hoparlörle duyacağın ses çok da kaliteli olmayacaktır. Gitar Koçu attığın hoparlöre benzer bir hoparlör denemişti şu videosunda. Bu videoya baktıktan sonra ne demek istediğimi anlayacaksın. Onun yerine ikinci el Marshall MG10/MG15 vs. kovala derim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
başka deneyip yada görüp şu şekilde bir şey alırsan verim alabilirsin diyecek varsa tavsiye alabilirim. uzun süre kullanmayacağım için 100-200 tl arası bir çözüm arıyorum.
 
Muhtemelen başka tavsiye verebilecek yoktur çünkü 100-200 TL'ye ses kartı bile yok ki hoparlör vs. önerelim. :) En kötü ihtimalle Koç'un videosunda denediği şu hoparlörü alabilirsin...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
ses kartı pahalı bir cihaz, olmaması normal 100-200 tl ye. yazmış olmak için yazıyosun sanırım?
bluetooth hoparlör ile logitech masaüstü hoparlör pek kıyaslanamaz kullanım alanları ve dolayısıyla tasarımları farklı. teşekkürler yinede cevap yazdığın için.
 
ses kartı pahalı bir cihaz, olmaması normal 100-200 tl ye. yazmış olmak için yazıyosun sanırım?
bluetooth hoparlör ile logitech masaüstü hoparlör pek kıyaslanamaz kullanım alanları ve dolayısıyla tasarımları farklı. teşekkürler yinede cevap yazdığın için.
Yahu güzel kardeşim, ses kartı da döviz kuruyla alınan bir cihaz, hoparlör de. İkisinin de pahalı olması gayet normal. Fiyatlara olan öfkeni benden niye çıkarıyorsun? Ses kartı pahalı bir cihazmış... Ses kartıyla beraber varsayılan olarak kullanılan referans monitörlerinin de tanesi 2000 TL. Ve bu cihazlar stereo ses vermesi için çiftler halinde kullanılıyorlar. Müzik her halükarda pahalı. Sen bütçeyi aşağılara çekmek istiyorsun, mümkün olmadığını söyleyince de saldırganlaşıyorsun.

Xiaomi'nin Bluetooth hoparlörü aynı zamanda aux girişine de sahip. Bu da kablolu olarak dönüştürücü aracılığıyla bağlanabileceğin anlamına geliyor. Yani gecikme düzeyi minimumda. Dolayısıyla Logitech'in günlük kullanımlar için tasarlanmış hoparlörüyle tabii ki kıyaslayamazsın. Bu alanda teknik bilgin yok, teknik bilgisi olup da yardımcı olmak isteyene küstahlık edebiliyorsun. Attığım videoda Xiaomi'yi hoparlör olarak kullanan Koç, senin yaşın kadar gitar çalan, fazlasıyla tecrübeli bir gitarist. Bazen haddini bilmek gerekli...
 
önceki mesajlarına baktımda mesaj sayını artırmak için gerekli gereksiz her yere bir şeyler yazmaya çalışıyor gibisin. tekrar teşekkürler, koça selamlar.
 
önceki mesajlarına baktımda mesaj sayını artırmak için gerekli gereksiz her yere bir şeyler yazmaya çalışıyor gibisin. tekrar teşekkürler, koça selamlar.
Böyle bir algıya kapıldıysan forum kavramını ve forumların işleyişini bilmiyorsundur diye düşünüyorum. Burada insanlar sorunlarını dile getiriyor yahut belirli konularda sohbet ediliyor. Ben pek çok kişinin sorununa tecrübelerimden dayanarak çözüm bulmaya da çalıştım, yeri geldiğinde gitar hakkında çeşitli sohbetlere de katıldım. Emin ol, senin gibi oturduğum yerden bir şeyler yapmaya çalışan insanlara sallamıyorum. :)
 
Geri
Üst