Yakup, forumda yazmayacağım lafımı yiyip yazıyorum çünkü yazdıklarını görünce ben de sinirlendim. Haksızlığa gelemiyorum. Yaşını bilmiyorum ama öğrenciyim dediğinden dolayı şu nasihati vermek istedim; bu ülkede maalesef ama maalesef esnafların default çakallık oranı %50 ile başlıyor. Bazı dallarda ise bu oran artıyor. Kendi gözlemlerim ve tecrübelerim ile gitar esnafında bu oradan %70'den aşağı değildir. Önce bunu bir değişmez olarak cebimize koyalım.
Tel 50 lirayken 80 lira alan kişiden düzgün iş beklemem ben. Hatta telden fazla bir kuruş bile almamalı. Eğer telden fazla para alan böyle tiplere denk gelirsen ve iş işten geçmişse al yeni bir paket, ver eline, paranı al bir daha oraya gitme.
Switch konusunda ise, o gitarda 3 yollu toggle switch var ve bunların geçişi sağlayan ayakları zamanla esner, sertliğini kaybeder ve görevini düzgün yapamaz. O ayakları sıkarsın birbirine değsin diye ama yine bir süre sonra, sıfır bir parçaya kıyasla çok daha çabuk yine temassızlık yapmaya başlar. 10 euro şu an 90 lira yapıyor. Sendeki switch bu kadar çabuk bozulduysa eğer, değiştirmişse Çin malı 5 liralık bir şey takmıştır ya da yok değiştirmediyse -ki bence öyle, dediğim gibi ayakları sıkıp 90 lirayı cebe atmış gibi duruyor.
Manyetiklerin durumunu bilmediğim için ona aldığı 150 liraya bir şey diyemem, çok kötü durumdaysa az bile almış olabilir ama üstteki iki falsodan dolayı öyle olduğunu sanmıyorum.
Son olarak, artık internette yazılı ve görsel olarak bir sürü kaynak var. Özellikle İngilizce kaynaklarla Boeing 747'yi teorik olarak da olsa nasıl indireceğini öğrenebilirsin. Böyle ufak sorunlarda interneti iyi kullanmak lazım. O switch konusunda emin ol 2000'lerin başından itibaren internette sürüyle açılmış konu vardır. Demek istediğim bu kadar çakalın olduğu piyasada bu kadar bilgisiz olunca maalesef durum
şu oluyor.
Foruma fazla girmiyorum, bir şey sorarsan görmem büyük ihtimal ama yapılacak çok bir şey de yok zaten. Gitarı götürürsen switch kanatlarını sıkıp geri verir en fazla. Çok kafaya takma, yeter ki bu olay ders olsun. Herkesin zamanında başına geldi böyle şeyler. Özellikle dediğim gibi bu kadar bilgi yoktu eskiden. Zamanında herkesi güzel sömürdüler bizim çakallar.