Elektro gitardan ses alamıyorum yardım eder misiniz ?

Merhaba öncelikle, dün almış olduğum behringer umc22 ses kartı, cort gitar kablosu ve squier mm strat elektro gitarı bugün denemek istedim ve bilgisayarıma ses kartını vs. bağlayıp 2-3 program aracılığıyla çalmayı denedim fakat gitarın sesini hiçbir şekilde alamadım ( driverları vs. yükledim ). ses kartımda power ışığı yanıyor fakat elektro gitarı bağladığım yerin sağındaki sinyal ışığı hiç yanmıyor sadece bilgisayarı açtığım sırada yanıp sönüyor ilk defa gitar aldım ve hiçbir bilgim yok yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Not: Hepsini yeni aldığım için hangi ekipmanda sıkıntı olduğunu bilmiyorum ve bu işte yeniyim çevremde herhangi bir gitarcı vs. de yok sıkıntının hangi üründen olduğunu nasıl anlayabilirim eğer tabii ki sıkıntı bende değilse :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Gitar kablosunun bir ucunu ses kartına bağlayıp diğer ucuna baskı yaptığımda ( gitara bağlanmamış bir şekilde, parmağımla ) bias fx2 programından ses alıyorum bence gitarda sıkıntı fakat dedediğim gibi yeniyim net birşey diyemiyorum
 
Son düzenleme:
1. Bilgisayarda mp3, youtube vs oynadığında sesin geldigine, ses kartinin output dugmesini çevirdiğinde sesin artip azaldigina emin ol (bilgisayar sesini ses kartindan alip alamadığını gosterecek bu parametre).

2. Gitarın volume düğmesi sonuna kadar açık olsun.

3. Gitarı ses kartının mic/line girişine tak.

4. Direct monitör düğmesine basip bilgisayar hoparlöründen gitarın sesinin gelip gelmediğine bak.

Ses geliyorsa gitarda sorun yok ve ses kartı enstrüman girişi de çalışıyor demektir. Sorun kullandigin DAW programini ayarlayamiyor olmandan buyuk ihtimalle. Ses gelmiyorsa gitarsa veya kabloda sorun olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
3-4 videoya baktım uyguladıklarını tek tek uyguladım fakat halen sorun devam ediyor sanırsam gitardan kaynaklanan bir şey var. Baktığım videolarda ses kartının üzerindeki sig. yazısı yanıp sönüyor fakat bende hiç yanmıyor yalnızca ses kartımı bağladığımda yanıyor. Kablonun bir ucunu ses kartına bağlayıp diğer ucuna elimle baskı yaptığımda ses cızırdıyor bundan dolayı gitarda sorun olduğunu düşünüyorum ( bir yerde görmüştüm ses geliyorsa bunu uyguladığımda kabloda sıkıntı yoktur diyordu büyük ihtimal. ).
 
Geri
Üst