Gitar bakımı hakkında

Merhabalar ESP LTD EC-256 kullanıyorum gitarımın tel değişim zamanı geldi ve detaylı bir temizlik yapmak istiyorum. Bu konuda tavsiye almak istiyorum.
Gövde de flamed maple kaplama var bildiğiniz gibi cilaya zarar vermeyecek şekilde nasıl temizleyebilirim alkolsüz ıslak mendil ile temizlemek sorun olur mu ? Birde rosewood klavye için limon yağ öneriyorlar kullanmam sorun yaratır mı ?
 
Islak mendil vs boşver, lif bırakmayan basit bir ev beziyle (nemli) güzelce sil.
Fretboard'a da ağacına uygun ürünlerden (cleaner ya da conditioner diye geçer) birini yine temiz bir bezle sür ve sonra kurula, artık sıvı kalmasın. Gerçi emer hemen.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Dunlopun bahsettiğiniz gibi bir ürünü var. Ek olarak limon yağı da öneriyorlar. Peki sizce tel için de string cleaner almama gerek var mı
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
dunlopun 5 li temizlik setini aldım. Ancak sormak istediğim birşey daha var gitarimda sedef inlay çok yoğun gibsonlarda olduğu gibi bu ürünler inlaya zarar verir mi sizce ? İnternette gibsona vs uygulamislar
 
Amazon product ASIN B0006VWYN4
Bahsettiğim ürün bu. Gitara bunu sıkıp bezle dağıtacaksınız, beş dakikalık iş.
Hocam guitar polish ve carnauba mumu paketi de aldım ancak gitarımın cilası henüz taze duruyor o parlaklık ve cam görüntüsü halen var bu ürünleri biraz matlasmaya başladığında mı kullanayım ? Birde maun üzeri akçaağaç kaplama için uygunmudur bu ürünler sizce ?
 
Hocam maunla akçaağaçla bunlar birbirine değmeyecek zaten, arada boya var. Boya da kolay kolay matlaşmaz zaten, deneyince neye faydası olduğunu göreceksiniz. Yeni gitar hissiyatı oluyor gitarda.
 
Geri
Üst