Power conditioner ev stüdyosu için ne kadar gerekli ?

Ben de zamanında bu konuda para harcayıp b.ku yemişlerdenim.

En sonunda Mustek bana iyi geldi.

Bu gibi malzemeler pahalı ve hata götürmüyor. Malı alınca deneme süresi isteyin. Yoksa sadece priz extention olarak kullanırsınız :)
 
Böyle bir konu açıldığı için ne kadar mutluyum anlatamam
tabi birde melih bey gibi yardım severler olduğu için.
Ben hemen konuya giriyim
Bendeki ups pw90
başlıca özellikler (bilmeyen arkadaşlar için)
avr(otamatik voltaj regülasyonu) Bu özellik sayesinde sürekli değişen voltaja karşı stabil koruma sağlar
Geniş aralıklı giriş voltajı
Geniş ac stabilizasyon sırası
2 yollu otamatik voltaj regülatörü
cold start fonksiyonu (bu nedir bende bilmiyorum)
Uzun süre dayanabilen pil
Kısa devreli aşırı yükleme koruması
Büyük dalga emişi
Düşük güş koruması
------------------
Teknik Özellikleri ise
Kapasite :850 VA
Giriş voltaj :220V AC
Giriş voltaj dalgası :155 285V AC
çıkış voltaj sırası :220v +- 10 o/o(yüzde işareti)
frekans :50hz +- 5 o/o
transfer zamanı :<8ms
pil :1x7AH
Geri yükleme :10 min
Gürültü :<45 db
hacim :330x94x162
ağırlık :7.2

Şİmdi merak ettiklerime gelince
Bu ups ile bilgisayar dahilinde bir 3'lü fiş yardımı ile
behringer mx602A (mixer)
yamaha dg stomp pre amp)
ve bir sony müzik seti bağlıya bilirmiyim veya hangilerini bağlama şansım var.
Kitapçığında 1 pc ve yazıcı olduğunu yazıyor fakat yazıcı kullanmadığım için başka cihazlara bağlantı yapabilirmiyim
Bu arada monitörlerimide (philips 107 t5 17'',unisys 15'') şehir hattına bağlamayı planlıyorum.(tabi sizinde görüşleriniz doğrultusunda)
Bu arada upsde sadece 2 AC çıkış var siz ne dersiniz sizin fikrinizi almadan bu işe girmek istemedim.
Tekrar Teşekkürler
Bccsug
 
Şimdi; 850VA = 530W eder. (1VA = 0.625W, veya 1W = 1.6 VA )

Elinde sisteme bağlamayı düşündüğün bütün cihazların arkalarındaki maksimum güç talep değerlerini liste yap ve topla. Bulduğun toplam değer 530Watt'ı aşmaması lazım.

Bilgisayarının çekeceği güç Güç Kaynağının gücü kadardır, eğer standart bir P4 sistemi PSU ise kapasitesi 300-350W civarındadır. Geri kalanını da ona göre hesapla.

Eğer UPS sistemin gürültü fitrasyon özelliğinden tam faydalanmak istiyorsan ses sistemine bağlı olan bütün cihazları UPS üzerinden beslemen gerekir, aksi halde direkt normal şebekeye bağlayacağın monitörlerin veya diğer ürünlerin şase bağlantısı üzerinden şebeke gürültüsünü yine sistemin içine taşıma, üstelik bir de ground loop yaratma tehlikesi ile karşılaşabilirsin, ground loop da ses sisteminde şebeke frekansında bir humlamaya sebep olur (bunun ne olduğunu ve çözümünü Sözlük'te anlatmıştım galiba, bir bakıver). Orada bağlantıya iyi dikkat et.

Benim tahminime göre ortalama bir ev kayıt sisteminin ihtiyaç duyacağı minimum UPS gücü 1600VA (1000W) ve üzeridir. Burada aynı hattan besleniyor olmak kaydı ile birden fazla UPS'i bir sistemi beslemek için kullanabilirsin. Orada da kayıda yansıyan cihazları bir UPS'den, sadece monitoring için kullandığın ses ve görüntü monitörlerini de ayrı bir UPS'den besleyebilirsin, bu şekilde eğer Monitoring hattında bir gürültü oluşursa bu kayıda yansımamış veya yansıma riski aza indirgenmiş olur. Ancak yine o bağlantıda Ground Loop yaratmamaya dikkat et. Ground loop bir cihazın birden fazla noktadan şaselenmesi durumunda meydana gelir, bir anda şase çember oluşturur ve anten görevi görmeye başlar. Humlamadan kaçınabilmek için bütün cihazların şaseyi tek noktadan alıyor olması gerekir.

Hâlâ anlamadığın bir husus varsa bildir, onu da açıklarız veya dili daha da basitleştiririz.
 
Bende iskoçyo felan görünce dedim herhalde türk iskoç felan ama gayet osmanlı bir isimmiş :)
Espiri bi yana değişik bir isim...
Dipnot için teşekkürler :)
 
Saygıdeğer arkadaşlarım:
Bu başlıktan çok şey öğrendim.Sipariş ettiğim alesis powertrip8 ile aynı fiyatta off-line ups arasındaki fark konusunda bir fikrim yok.Tabii ki off-line ups ler on-line gibi değil ama ev stüdyosu için 100 dolar değerindeki off-line ups mi yoksa power conditioner mi desem hangisi dersiniz.Bunu sormamın nedeni alesis powertrip haziranda yollanacakmış ve iptal etme şansım var.
Ekipman listemi yazıyorum

Line6 pod xt pro ve bass pod xt pro
M-audio tampa mic pre amp ve art tube model 131 preamp(2 sini aynı anda kullanmayacağım duruma göre birini kullanacağım)
Audio technica at3035 mikrofon
Asustek t10 bilgisayar kasası(350 watt sanırım)
Lcd monitor
Alesis m1 active monitor
Ve ileride alınacak mackie control universal
Biraz ayrıntılı oldu galiba ama daha detaylı olur diye düşündüm
Saygılar
 
Bence havada karada UPS derim, o Power conditioner'lar daha önce dediğim gibi arazide konser salonunda çalarken ekipmana gelebilecek ani şokları engellemek için idealdir ama kayıt ortamı gibi kritik gürültü seviyeleri gerektiren yerlerde bir UPS kadar netice vermezler. eğer bütçen True Online UPS almaya yetmiyorsa al bir tane Line Interactive UPS, gerektiğinde kayıt esnasında fişten çek, sadece pilden çalış bir saat, yap kayıdını, bitirdikten sonra miksajda fişe tak ayarlarını yap, ne zaman ki son stereo miksi alacaksın, yine çek fişten, pille beslerken final bounce olayını yap, mixdown'ı bitir pırıl pırıl.
 
Mahcem demiş ki:
ne zaman ki son stereo miksi alacaksın, yine çek fişten, pille beslerken final bounce olayını yap, mixdown'ı bitir pırıl pırıl.
Mahcem abi son mixdown alınırken şebekedeki gürültü önemli mi?
Bunu daha yeni öğreniyorum.Yani dijital ortamda mixdown alınırken aynı bir gitar kaydı alırkenki gürültü faktörü o anda da mı geçerli?
 
Eğer mixdown esnasında outboard efekt veya ses cihazı kullanıyorsan evet, "in the box" dedikleri gibi tamamen software ortamında mixdown alıyorsan hayır.
 
Melih Bey ve Sevgili Mahcem ;
Öncelikle çabanız ve yardımlarınızdan dolayı herkes adına teşekkürü borç bilirim.Benim sorum şu : Ben apartmandaki prizleri topraklama problemini çözsem ve UPS alsam bile ; benim müzik aletleri yine ev aletlerinin güç aldığı şebekeden güç almayacak mı ? Yani UPS yeterli mi yoksa sigortaların olduğu ana şebekede sırf benim müzik aletlerim için ayrı bir FAZ açmak gerekiyor mu yine de ?
bu daha hesaplı olan UPS in türkçe adı nedir ? Full automatic regulator mu ?
 
Ben apartmandaki prizleri topraklama problemini çözsem ve UPS alsam bile ; benim müzik aletleri yine ev aletlerinin güç aldığı şebekeden güç almayacak mı ?
Evet, ama UPS şebekeden yalıtım sağladığı için diğer cihazlar kayıt sistemini etkilemeyecektir.

Yani UPS yeterli mi yoksa sigortaların olduğu ana şebekede sırf benim müzik aletlerim için ayrı bir FAZ açmak gerekiyor mu yine de ?
Online tip UPS kullanıyorsan gerekmez.

bu daha hesaplı olan UPS in türkçe adı nedir ? Full automatic regulator mu ?
UPS "Uninterruptable Power Supply" demek, yani "Kesintisiz Güç Kaynağı".

Melih'e sorun ile ilgili bir email attım, müsait olduğu bir zamanda buraya gelir o da kendi cevabını verir. Kendisinin pozisyonu itibarıyle gününün 16 saati şirket yönetmekle geçtiğinden böyle her gün forum takip etmesi pek mümkün olmuyor, ama yine de gelip burada soru cevaplamaktan mutluluk duyuyor. O yüzden cevaplarındaki gecikme olursa biraz mazur görün.

sevgiler.
 
Geri
Üst