Blackstar id core 10 v2 aldım ayarları nasıl yapmam gerekiyor

Öncelikle kullanım kılavuzunu oku. https://www.blackstaramps.com/pdf/handbooks/id-core-handbook.pdf

Amfinin iki modu var biri manual/diğeri preset (kayıtlı sesler). Modlar arasındaki geçişi manual yazan düğmeye basarak yapacaksın. Işık yanıyorsa manual mod açıktır, yanmıyorsa preset modu açıktır. Kayıtlı sesleri kullanacaksan amfi hafızasında 6 kayıtlı ses tutabiliyor. Sırasıyla kullanım amacına göe 2 clean, 2 crunch,2 overdrive. Bunları bilgisayardan amfinin insider yazılımı ile ya da amfi üzerindeki düğmeler ile değiştirip yeniden kaydetmen mümkün. Hazır seste yaptığın değişikliği butona basılı tutarak hafızaa kaydedebilirsin. Eğer yazılım kullanacaksan usb kablosunu kullanarak amfiyi bilgisayara bağlayacaksın.

Ortadaki üç düğme sesin sertliğini, yüksekliğini ve bas/tiz dengesini ayarlar. Üst üste duran üç buton efektleri listeler. 4 modülasyon (phaser, flanger, chorus ve vibrato), 4 delay (bunun çeşitlerini unuttum bak kılavuzdan) ve 4 reverb (spring, room, hall, plate) var. Butonun üstündeki düğme yanıyorsa efekt açıktır, yanmıyorsa efekt kapalıdır.

Type yazan yerden efekt türlerini, level yazan yerden bunların parametrelerini (depth gibi) ayarlarsın. Tap yazan buton ise delay veya reverbün zamanını, diğer efektlerin dalga boyunu ayarlamanı sağlar. Örneğin phaser efekti salınımını ne kadar sürede tamamlasın. En sağdaki düğme de amfiyi açmaya kapatmaya yarar.

Amfiyi kullanacaksan önce fişini prize takman gerekir. Gitarını akort ettikten sonra jack kablosunun bir ucunu gitara diğer ucunu amfinin input kısmına takman gerekir. Gitardan ses alman için gitarın volume potansını açman gerektiğini unutma.

Cevabını merak ettiğin sorular için kullanım kılavuzunu, google arama motorunu ve youtube'u kullanabilirsin Yine bulamazsan forumdaki diğer başlıkları okuyabilirsin. Yine bulamazsan yeni başlık açarsın. Bol şans dilerim.
 
Oncelikle amfi uzerindeki dugmelerin ne ise yaradigini ogrenmekle basla. Voice dugmesi sana farkli tonlar sunuyor, crunch, overdrive, clean gibi. Gain dugmesi kazanim anlaminda, ornegin drive modundayken daha yuksek gain daha guclu bir overdrive demek. Volume kismini zaten biliyorsundur. EQ ise sesin tiz-bas dengesini ayarlamak icin. Bence ilk olarak onemli olan noktalar bunlar. Diger dugmeler delay reverb gibi efekler icin. Onlari da deneyerek anlamaya calisirsin daha sonra.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
@sonygg_ ya şöyle diyim GEİN ayarını açtığım zaman sesin yüksekliği artıyor kıstığım zaman sesin yüksekliği azalıyor volume açınca gene aynısı bozuk olabilir mı daha yeni 0 aldım doremusıcten
 
@sonygg_ ya şöyle diyim GEİN ayarını açtığım zaman sesin yüksekliği artıyor kıstığım zaman sesin yüksekliği azalıyor volume açınca gene aynısı bozuk olabilir mı daha yeni 0 aldım doremusıcten
Volume artış azalışıyla gain artış azalışı arasındaki farkı anlayablirsin bence. Zaten öyle olması gerekiyor. Şunu bir oku;

 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
@sonygg_ hocam çok saol bide ben gitarı bağladıgım zaman dip gürültisi geliyor cızırtı gibi rahatsız edici şekilde bu neyden kaynaklanıyo olabilir tellere yada köprüye dokundugum zaman hafıflıyo
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
kusura bakmayın yeniyim çok soru sordum gitarımda switch tuşu var sağa çektiğim zaman hangi manyetiği kullanıyor sola çektiği zaman hangisini kullanıyor ?
 
Arkadaşlar Merhaba,
Blackstar idcore 20 v3 amfim ve onunla uyumlu footswitch im var. Footswitch de clean tondan drive tonlara geçtiğimd ses aşırı şekilde artıyor. Nasıl ayarlacağım konusunda bilgisi olan var mı? Arcitect yazılımda yapmayı denedim, ama oradaki ses ile oynadığımda ses pedaldaki her iki ton için de aynı anda azakıp artıyor.
 
Geri
Üst