Cort x2 için tel önerisi

Merhabalar millet! Ben yeni bir gitar aldım (2.el) ve telleri koptu bunun için zuhale gittim tuzlu bir fiyat çektiler ve telleri benim getirdiğimde daha ucuz olduğunu farkettim internetten tel alacağım ve önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum 0.09 tel arayışındayım

Ernie Ball

Daddarıo

Markalarına bir baktım ernie ball teller daha bi çekti beni yorumlarından vs. fakat onda "ultra slinky", "regular slinky" diye modeller var bunların amacı nedir ?


İyi Forumlar!
 
Tel alırken isimlendirmelere bakma kafan karışır. Bakman gereken 2 şey var şimdilik: 1- set kalınlığı, 2- hangi seriden olduğu.
50 lira civarı şuan ernie ball, dadaryo ve dunlop teller. Ben genelde dadaryo ve dunlop'un ucuz(şuan 50 lira olanlardan) serilerinden alırdım ama 2 hafta önce yeni gitarıma ernie ball aldım tekrardan. 3'ü arasına nnet bir ayrım yok, ernie ball'un tazeyken biraz daha parlak tonlu olduğunu söyleyebilirim. Ömürleri birbirine yakın. Ben 9-46 kullanıyorum. Tecrübeli değilsen 9-42 al geç standart akort kullanıcaksan. Slinky'ler ernie ball'un ucuz serisi oluyor.
 
Bir çok tel denedim. İsimlendirmeler tel kalınlığına ve seriye göre değişir. Örneğin; Slinky serisinde 0.10-0.46 numara, Regular Slinky olarak geçer. 0.11-0.48 ise Power Slinky. Daddario ve Dunlop denedim. Şahsen önermem. 3'ünün de ömrü aynı. Fakat Ernie Ball gerek ton, gerek hissiyat açısından önde. Bu arada gitarının üstünde takılı olan tellerle aynı kalınlığa sahip bir tel al. Farklı kalınlıkta alırsan sap ayarı gerekecek. Eğer farklı kalınlığa geçiyorsan sap ayarını da yaptırabilirsin bilen birinden.
 
Geri
Üst