Custom Gitar yaptırmak için Luthier!

Tasarımını yaptığım bir Lp kasa gitar var. Bu gitarı yaptırmak için iyi bir luthier önerisi olan var mı? Tr içinde ve dışardan tr gönderim yapabilecek... Kim öldü kim yaşıyor bilgim yok. Aydınlatırsanız sevinirim.
 
Ayrı başlık açmayayım dedim. Instagram’da gezinirken Cea Guitars diye bir sayfa gördüm, son postunda Skervesen’i andıran bi finishe sahip bir gitar var.


Bu üretici hakkında bilgisi olan var mı?
Ben ilk defa duydum.

Son posttaki o gitarda dikkatimi çeken bir durum var. Kişiye özgü, belki yaptıran illa böyle olsun diye diretmiş olabilir ama ne olursa olsun öyle bir headstock dizaynı yapmamak lazım. Zaten üst eşik kilitli değil, sonra gelsin akort sorunları. Yani özellikle o ince mi telinin ızdırabı nedir öyle?
 
İnce E teli hata olmuş sanırım, kimsenin kasıtlı olarak öyle saçma bir dizayn yapacağını sanmıyorum.

Onun haricinde, eğer string tree olmasaymış, ince E teli Jackson headstocklardakine benzer bir açıyla geçecekmiş. Pek çok insan sorun etmiyor Jackson headstocklarını. O açıdan çok ciddi bir sorun mu bilemedim.

Bende bir pro soloist var (medyalarımda görebileceğiniz), gayet iyi akort tutuyor.
 
Bence potansiyel var. Bir başka farkettiğim durum da arkadaşın gitar çaldığı videoda teller uçuyor resmen. Yani action herhalde 3mm falandır kalın E'de. Tel yüksekliği konusunda takıntılıyım biraz (alçak seviyorum), o yüzden gözüme çarptı. Perdeye bastığında tel çok aşırı oynuyor. Düşük yükseklikte o kadar bariz oynamaz teller.

Warmoth gibi bazı markalar sapı fretlerle beraber yapıyor ama tesviye yapmadan yolluyorlar, o işi alıcıya bırakıyorlar. Benzer bir durum burda da olabilir.

Dediğim gibi potansiyel var bence. Son gitar finish'i gayet güzel duruyor.
 
Yani action herhalde 3mm falandır kalın E'de. Tel yüksekliği konusunda takıntılıyım biraz (alçak seviyorum), o yüzden gözüme çarptı.
Kalın mi teli ile klavye arasından arka planı görebildim ben, bence 3 milimden de fazla gibi. Bir postunda manyetik hariç 1350 lira yazıyordu, o yüzden çok bir şey beklememek lazım.

Böyle özel yapım gitarlarda, sabit köprülü superstrat yaptıracaklar bence ters headstock yaptırmayı düşünmeli. Üst eşikten sonra telin ne kadar yol aldığı da tel sertliğine etki eder. Ters kafa ile alt teller bir tık daha yumuşak, üst teller daha sert olur. 9-46 veya 10-52 kullanmaya gerek kalmaz.
 
Flat müzik Orçun diyorum

Sen Flat music Orçun'un reklamcısı mısın 😆 Attığın her mesajda bir Orçun Allah Orçun 🤣

Capture.JPG
 
Geri
Üst