Kullandım bu gitarı uzun süre. Sustaini iyi, köprüsü kolla oynamazsan ve üst eşikleri de kilitlersen pek akort etme ihtiyacı gerektirmez. Bi OFR ya da FR1000 değil ama FR special gibi de saddleları vidaları falan erimez kısa sürede.
Bendeki biraz ağır bir gitardı, tonu çok koyu, hele o üstündeki infler ve dimarzioibz gibi bol midli manyetiklerle pek hoş olmuyor. Manyetikler pek sert karakterli değil bu arada. Tabii ki metal adına çoğu şeyi çaldırır ama kamyon distortionı bekleme çok sağlam bir amfin ve iyi bir eq katmanın yoksa.
Satması zor gitardır, alacaksan çalmak için al.
Teşhir diye satmalarına bence takılma, 2. el ölü fiyata aldıkları bir gitardır. 2. el bir gitar olarak düşün, önemli olan gitarın şuanki durumu ve kondisyonu. Perdelerde erime miktarı fazlaysa almanı önermem, fotolardan pek belli olmuyor. Vuruğu kırığı da yok gibi.
Bir de bu serinin sapı normal rglere göre biraz daha dar. e ve E tellerinin perdenin dışına çıkma ihtimali daha fazla bundan dolayı. Özellikle 6. telde bend falan yaparken ben genelde dışarı taşıyordum. Nadiren gereken bir durum gerçi 6. tel bendi. Ara sıra powerchord bastığımda da olabiliyordu bu. Solo çalmak için tasarlanmış bir gitar aslında, 12 perde civarı çalımı zevkli.
Evlatlık gitar olarak almayı planlıyorsan iyi bir manyetik takman gerektiğini bil. Uzun süre gitmez o manyetiklerle o gitar. İdare eder ancak. Tizleri önde ve mid ve bassları mümkün olduğunca geride olan sert bir manyetik takarsan evlatlık bir gitar olabilir ergonomisini de beğenirsen. Manyetik önerim dimarzio crunch lab, sd invader. Emg'ler de güzel olur buna.
Bilmiyorum o mağazaya daha önce gittin mi ama adamlar biraz tuhaf çalışıyor. Profesyonellik sıfır. Dükkana boş ve müşterinin olmadığı saatlerde gidip biraz muhabbet edip kanka kıvamına gelirseniz çok iyi olur, indirim falan da yaparlar. Tanıdıklar için güzel bir dükkan lafla sözle iyi hizmet alabillirsiniz ama özellikle yeni başlayan ve tecrübesizlere hiç önermeyeceğim bir mekan.
@justaperfectday neck thru abi gitar gözünden kaçmış olabilir.