SRV tonu verebilecek humbucker var mı?

Katana'nın hakkını veriyor musun? Bilgisayara bağlayıp kurcala, bu forumda çok yazıldı, benim de başlıklarım var. Manyetik vs sonraki iş... GRG ile bile Katana'nın derinliklerinde her ton alınır. Ya da tersten söyleyeyim, alınamıyorsa zaten manyetik tek başına kurtarmayacak bu sefer de ona göre lambalı amfi vb konusu gündeme gelecek.
 
Humbucker single coil’e göre daha yüksek çıkışlı manyetiklerdir ki benim bildiğim srv hep strat tarzı gitarlar kullanmış,meşhur 61 ve 63 stratlarından önce de sanırım tokai strat kullanmış (japon 70’ler lawsuit gitar markalarından biri).
Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama 0.13’lük tel kullandığını okumuştum,tabi o durumda standard akort düzeniyle çalmıyordur.
Yine doğruluğunu bilemem ama srv’nin ts808’i ts808’le boostladığı ve bunları da gain ve tone potlarını 0 seviyesine yakın seviyeye kadar kısıp volume potunu son sese kadar açtığı söylenir.amfi olarak da fender twin bassman kullanıyormuş sanırım.

sonuç olarak humbucker’lı bir gitarlar srv tonu yakalamaya uğraşmaktansa 3 single coil dizilimli bir strat edinip + ts808 (veya ts9) drive pedalı alarak deneyebilirsin
 
Geri
Üst