Finger Tekniği Hakkında

Merhaba arkadaşlar,

Yeni yeni finger tekniğine geçiyorum hatta flying finger da deniliyor. Şuan 70-90 bpm arasında çalışıyorum 3 lü vuruşlar yaparak ama her defasında baget öne doğru gidiyor ve 3 ölçü anca çalabiliyorum, baget elimden çıkma noktasına doğru geliyor. baget elimde devamlı dönüyor.

Baş parmağımı sıkınca elim rahat olmuyor, bageti çok itmiş oluyorum rebound alamıyorum. İnternette videolar izliyorum ve görünüşte aynı tutuşu ben yapıyorum ama olmuyor bir türlü. Elimden kaymayı çözersem yavaş yavaş hızlanmaya geçeceğim. Bagetin kaymasını nasıl engelleyebilirim.

Bu işi çözmüş arkadaşların tavsiyesi nedir yardımcı olursanız sevinirim.
 
İlk önce german grip değilde bi nevi french grip tarzında bageti tutman lazım. Yani baş parmağın bagetin üstünde ve altında kalan parmaklarla bileği daha az kullanarak ittirmen lazım. O alttaki parmaklar bagetle vurduğun anda tamamen temas etmeyebilir çok sıkı tutmaman lazım. İşaret parmağınla baş barmağın altlı üstlü duracak. Kısaca sorunun baş parmağının altındaki işaret parmağından kaynaklandığını düşünüyorum. Çalarken ellerinin german gripe geçmesi tutuş pozisyonunu bozduğundan baget kayıyor olabilir. Elinin ya döndüğünden ve parmaklarının uygun pozisyonda gevşek bırakmadan tuttuğuna emin ol. İyi çalışmalar.
 
Geri
Üst