Floating Bridge Mevzusu

Selam arkadaşlar. Benim vintage tremolo köprüye sahip squier classic vibe '50s strat bir gitarım var. Köprü şuan kalkık durumda istediğim de bu. Fakat aklıma takılan bir şey var. İnternette baktığım da ayarlamak için ilk köprünün vidalarını gevşetiyorlar sonra yayları gevşetiyorlar. Ankara'da olanlar bilir, Kenan Usta'ya götürdüm gitarı. Direk yaylardan ayarladı sorunsuz bir şekilde. Bunun doğru şekli nedir? Bir de benim önceki deneyimimden bahsedeyim, köprünün vidalarını gevşetmeye çalıştım ancak ince mi ve kalın mi tellerine denk gelen vidalar çok zor gevşiyordu ben de yapmadım. Bunun da nedenini merak ediyorum. Bilenler cevaplarsa sevinirim.
 
Pivot vidalarından ayarlanmaz. Yayları gevşetir veya sıkarsınız veya yay ekleyip çıkartırsınız ya da başdaki ve sonraki yayları çarpraz takarsınız. Pivot vidalarının delikleri aşınırsa sıkıntı olur.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
İzlediğim tüm videolarda böyle yapılıyordu. Ben de vidaları gevşettim biraz sonra sıktım falan 2-3 kere ama çok az gevşettim sonra geri sıktım. Bir sıkıntı olmaz değil mi?
 
6lı pivot vidalılarda özellikle, vidaları çıkarıp takmak, yuvalarının aşınmasına neden olur. 2 pivotlarda ise bazen köprüyü yükseltmek adına pivot vidalar da yükseltilebiliyor. Fazla yükseltmek de zararlı tabi. Aslında 2 pivotlarda ağacın aşınması sıkıntı olmasa gerek. Çünkü vidaların kendi metal yuvası vardır.İkiz pivotların direk ağaca vidalandığı bir model mi var?
 

Dosyalar

  • 61fZ3SMdM+L._AC_SX425_.jpg
    61fZ3SMdM+L._AC_SX425_.jpg
    25.2 KB · Gösterim: 56
Geri
Üst